Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A technológia fejlődése nemcsak a hétköznapjainkat érinti, jelentősen befolyásolja a munkaerőpiac alakulását is. Vélhetően lesznek szakmák, amelyek az automatizálás nyomán elveszítik aktuális jelentőségüket, míg más területek kiemelt hangsúlyt kapnak, mégpedig az emberi hozzáadott érték és az innováció szoros együttműködése nyomán. Hogy felkészülhetünk-e már ma a holnap kihívásaira, igényeire, nehezen megválaszolható kérdés, ha azonban pályaválasztás előtt állunk, vagy váltáson gondolkodunk, mindenképp érdemes szélesebb perspektíva mentén mérlegelnünk.

1. Energiagazdálkodási szakmérnök

A környezetkárosító hatások, illetve a klímaváltozás kapcsán egyre gyakrabban hallhatunk a megújuló, tiszta energiaforrásokról, mint a nap- és a szélenergia. Az átállás a fosszilis energiahordozókról gyakorlatilag már megkezdődött, és a következő években a folyamat üteme várhatóan fel fog gyorsulni: a napenergia felhasználásának költségei folyamatosan csökkennek, és egyre több szektorban ismerik fel és aknázzák ki a szél kimeríthetetlen energiáját. Ahogy a kereslet nő ezen energiafelhasználási lehetőségek iránt, várhatóan úgy lesz szükség egyre több magasan képzett és naprakész szakemberre, ez a terület tehát fényes karrierehetőségeket rejt.

A jövő szakmái - munka, szakma, jövő

2. E-commerce menedzser

Nem meglepő módon nagyon jók a kilátások az online kereskedelem területén is: az online shopok és a legkülönfélébb webes vásárlási megoldások abszolút aranykorukat élik, és ez még csak a kezdet. Valószínűleg mi magunk is egyre gyakrabban használjuk ki a kényelmes vásárlási lehetőségeket, legyen szó ruhákról, műszaki cikkekről vagy élelmiszerekről. Minél több cég jelenik meg ezen a táguló piacon, annál fontosabbá válik az e-commerce menedzserek munkája, akik a zavartalan működésért és a kiemelkedő szolgáltatásokért felelnek. Érteniük kell az online marketinghez, a közösségi oldalakhoz, a vizualitás célzott használatához és a keresőoptimalizáláshoz egyaránt. Akinek inge, vegye magára már ma!

3. Tartalomkészítő

Bár a nyomtatott újságok, magazinok kora nem járt le, és talán soha nem is fog, kétségtelen tény, hogy az információk nagy része a weboldalakra költözött. A forma is gyakran eltér a hagyományostól, hiszen az írott szövegek mellett sokszor találkozhatunk fotós, videós beszámolókkal, megszületett a blog és vlog műfaja is, amelyek bármilyen témában remekül működnek. A kreatív, egyedi, és az aktuális célcsoportot megszólítani képes tartalomgyártóké a jövő, hiszen ma már nem csupán a sajtóorgánumok online verziói igénylik az igényes, változatos, pörgős tartalmat, de a különböző területeken tevékenykedő cégek is. A rendszeresen megjelenő posztok, rövid videók mindinkább a szakmaiság zálogai lesznek, profiltól függetlenül, ajánlott tehát mihamarabb élesíteni a klaviatúrát, kamerát az arra elszántaknak.

+1 Virtuális valóság tervező

A virtuális valóság szemüvegről már valószínűleg sokan hallottak, de talán még kevesen próbálták. Ez a merőben új, ma még gyerekcipőben járó technológia az előrejelzések szerint hamarosan rohamos térhódításba kezd, kihasználva az ismeretlen helyek, élmények iránti vágyunkat – amelyekért ki sem kell majd tennünk a lábunkat a négy fal közül. A szórakozás mellett természetesen oktatási és tudományos célokat is szolgálhat a modern eszköz, ha a megfelelő szakemberek állnak mögötte. A különleges vizuális érzékkel, rendkívüli fantáziával megáldott virtuális valóság tervezők előtt nyitottak a kapuk, és ki tudja, milyen futurisztikus világba vezet ez az út. 

Ahogy a fentiekből is kiderül, a jövő már elkezdődött, és bizony sokszorosan igaz a mondás: aki lemarad, kimarad. Fontoljuk meg, merre építjük karrierünket, és ne riadjunk vissza az éles váltástól sem. Akár már ma is megtalálhatjuk a számunkra ideális, jövőbe mutató lehetőséget: válogassunk a legfrissebb állások között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Váljunk láthatóvá a munkáltatók számára is: frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, már ma!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: pályaválasztás, munka, karrier, szakma, jövő