A cégvezetők alig több mint egyharmada volt nagyon bizakodó saját cége jövő évi növekedési kilátásait illetően, 4 százalékkal kevesebben, mint tavaly - derül ki a PwC éves Globális Vezérigazgató Felmérésének eredményeiből.

Nem lesz elég szakember?

A cégvezetők közel fele tervez létszámbővítést a következő egy évben.

Az aggodalom, hogy nem találnak megfelelő szakembereket, a másodikról a negyedik helyre esett vissza.

Leginkább a szórakoztatóiparban és a médiában, valamint a technológiai szektorban aggódnak a munkaadók, de a hagyományosan a természettudományos, technológiai, műszaki tudományos és matematikai (STEM) készségekre építő iparágakban is.

Nyugat-Európában aggódnak a legkevésbé a hiányzó szakemberek miatt (59 százalék).

A cégek fele tervez létszámbővítést

Újfajta vezetők kellenek

A cégvezetők mintegy fele arról számolt be, hogy vezetői utánpótlás programjukban módosításokat hajtanak végre.

A legfőbb döntéshozók felismerték, hogy a következő vezetői generáció tagjainak szélesebb körű készségekre lesz szüksége az összetett kihívások kezeléséhez, ideértve a technológiát, a szerteágazó fenyegetettségeket és az érintettek szervezeteikkel szembeni elvárásait.

A cégvezetők a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a munkahelyi kultúrára és magatartásra is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Magyarországon optimistábbak

"A Magyarországi Vezérigazgató Felmérés adatainak feldolgozása nemrég kezdődött; az eredményeket márciusban mutatjuk be. A vállalatvezetők hangulatában mutatkozó különbség azonban már most látható.

A magyar vezetők mind a globális növekedésben, mind a saját egy évre vetített növekedésükben optimistábbak más országokban élő kollégáiknál. A problémák azonban, amelyekkel szembesülnek, szinte azonosak mindenhol. 

A kérdés az, a hazai optimizmus segíti-e a vállalatvezetőket a komplex helyzetekben való eligazodásban" - hangsúlyozta Nick Kós, a PwC Magyarország vezérigazgatója.

A PwC a 19. Globális Vezérigazgató Felméréséhez 2015 utolsó negyedévében 1 409 cégvezetővel készített interjút a világ 83 országában.  A felmérésről készült teljes kiadvány, illetve a részletes eredmények a ITT érhetők el.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, tervek, félelmek, aggodalmak, toborzás, munkavállaló, szakember