Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hubay Éva és családja 11 éve, 2010 Adventjén nyitotta meg a különleges boltot, melyben találunk karácsonyi díszeket, dekorációkat és üdvözlőlapokat is. Az év minden napján nyitva vannak, kivéve természetesen a karácsonyi ünnepeket. Az adventi készülődést felölelő gyűjteményükben több, mint 5000 darab különleges tárgy található, de aki vásárolni szeretne, az is kincsek közül válogathat: diótörők, cukorkák, asztali díszek, textil dekorációk sorakoznak az üzletben, de akadnak szép számmal darabok a hagyományos mikulásos, hógömbös díszekből is. Nincs még egy olyan bolt, ahol akár a nyári kánikula közepén is ilyen különleges díszeket találunk. Mit szólna egy croissant vagy egy bohóchalas díszhez? Esetleg egy bikafej vagy egy fényképezőgép hiányzik még a fáról? Volt, aki például itt talált meg egy régóta keresett csúcsdíszt, volt, aki csak azért utazott el Szentendrére, hogy a kiállítást lássa, de egy biztos: egész évben a csodájára járnak ennek a mesevilágnak.

Munka a mesevilágban

Milyen lehet nap mint nap egy olyan üzletben dolgozni, ahol minden nap a karácsonyról szól? „Olyan itt dolgozni, mint egy mesevilágban, ahová kedves emberek látogatnak el nem csak Magyarországról, de a világ összes szegletéből. Sohasem lépünk ki este fáradtan, inkább feltöltődve.”

Éva azt is elmondta, kinek való ez a munka, ki érezheti magát jól ebben a kis mesebeli boltban:

„Aki nyugalomra vágyik, ugyanakkor szereti az embereket. Az üzletünk maga a nyugalom és béke szigete a rohanó világban, olyan, mint ahol megállt az idő: hiszen mindig karácsony estéje van. A munka is érdekes: hétről hétre olyan árut bontunk ki a dobozokból, amelyek szívvel lélekkel készültek és biztosan nagy örömöt fognak okozni, a világ bármely tájára is kerüljenek.”

Nem véletlenül vannak nyitva az év minden napján, hiszen a meséket egész évben szeretjük átélni. Éva elárulta, hogy évszaktól függetlenül érkeznek a boltba látogatók, bár a Mikulás náluk is „csak” ilyenkor, karácsony előtt lepi meg a gyerekekhez egy hétre, de mindig várja a kényelmes fotele.

„Minden korosztály ellátogat hozzánk! Sokan hozzánk térnek be az első randin, majd az esküvőjük napján, majd pedig a két gyermekükkel jönnek a Mikuláshoz, aki ilyenkor egy egész hetet tölt a foteljében, ami nálunk mindig itt van és bárki kipróbálhatja.”

A látogatók szerint lehet akár 40 fok is odakint, ha ide betérünk, azonnal úgy érezzük, mintha karácsony volna. A felnőttek és a gyerekek egyaránt élvezik ezt a gondosan összeállított kiállítást, amiben nem ritka egy síelő rókafigura vagy épp egy eper dísz.

Hogyan telik a Hubay-házban a karácsony?

A boltban igyekeznek arra is figyelni, hogy mindenki egyaránt átélhesse és megtapasztalhassa a karácsonyi hangulatot, kortól függetlenül. De vajon hogyan telnek az ünnepek ott, ahol minden nap karácsony vagy és egész évben tart a csoda?

„Az üzletben, mint minden nap, nincs különbség. Mindig csak annyian és annyi időt tartózkodhatnak az üzletben, hogy nyugodtan át tudják élni a karácsonyi csillogás varázsát – a régmúlt időktől napjainkig.”

Igaz, amikor minden nem nélkülözhetetlen boltnak be kellett zárni, sajnos őket is érintette a szabály, ám most tárt kapukkal és töretlen jókedvvel várják az érdeklődőket. Idén a Hubay-ház Mikulását, aki már 78 éves, maszkban lehetett látogatni, de ez sem szegte kedvüket, hiszen náluk mindig akad mindenkihez pár jó szó. Már sok-sok éve ő a Mikulás, így vannak, akik már többször is találkozhattak vele. 

„Már el is felejtettük, hogy zárva voltunk. Boldogok vagyunk, hogy dolgozhatunk és fogadhatjuk a vendégeinket: gyermekeket, időseket, fiatalokat, családokat, magányosokat, mindenkit. Nálunk mindig akad mindenkihez pár szép szó.”

A Profession.hu Facebook oldala

 

A Profession.hu Instagram oldala