Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a gyakornokokkal és pályakezdőkkel kapcsolatos felvételi elvárásokat!

Ezeket mérlegelik a munkaadók, ha állásinterjúztatásra kerül a sor.

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA PÁLYAKEZDŐKÉNT SZERETNÉNK ELHELYEZKEDNI:

1.       Stabil egyéniség és értékrend

Ez szinte a legelső szempont. Hiszen gondoljunk csak bele, amíg a szakmai tudást lehet fejleszteni, addig az emberi tulajdonságainkat, beivódott attitűdjeinket nem igazán. És éppen ezért ha valakivel megvan a közös hang, sokkal könnyebb integrálni a csapatba is. Persze az sem utolsó szempont, hogy megbízható és nyomás alatt sem összeroppanó jelöltet keresnek elsősorban.

ITT TÖBB MINT 3.000 FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGET TALÁLUNK PÁLYAKEZDŐKNEK!

A 6 legfontosabb szempont, ha pályakezdőként állásinterjúra megyünk!

2. Csapatjátékos szemlélet

Tudjon csapatban dolgozni, magától értetődő legyen számára a közös felelősség és a közös célok fogalma is. Ettől még lehet önálló a saját feladatkörén belül, a kettő nem zárja ki egymást.

3. Már meglévő munkatapasztalat

Az mindig pozitív megítélés alá esik, ha van munkatapasztalata a jelöltnek. Ez bármilyen lehet, nem feltétlenül kell szakirányú tapasztalat, jó a nyári munka vagy hoszteszkedés is, mert aki már dolgozott korábban, az tisztában van az elvárásokkal. Az íratlan szabályokkal is. Feltételezhetően azzal sincs már problémája, hogyha reggel nyolcra pontban oda kell érnie a munkakezdésre.

4. Proaktív és megfelelő kommunikációs készség 

Minden munkakörre érvényesek a rá vonatkozó speciális kommunikációs igények és elvárások, így a konkrét állásinterjún azokat tekintsük alapvetőnek. Ezen felül a pályakezdők esetében jó tanács, hogy legyünk nyitottak, udvariasak és előzékenyek nemcsak a kollégáink, hanem az ügyfelek, az üzleti partnerek felé is. Illetve hallgassuk meg az építő kritikát, és gondoljuk végig, hogy mit tanulhatunk ezekből, és hogyan érdemes fejlesztenünk magunkat.

5. Részletekre való odafigyelés

Ezt pályakezdőknél minden munkakör esetén nagyra értékelik! Legyünk összeszedettek és alaposak! Mondjuk, írjunk napi feladatlistát, és haladjunk annak mentén, ez egy jó módszer hozzá. Így biztosan semmi sem kerüli el a figyelmünket, ám ezekért az akár apróságnak tűnő dolgokért is nagyon hálásak lesznek a kollégáink és a főnökünk.

6. Ne legyintsünk az ingyenmunkára!

A munkaadók többsége egyetért abban, hogy a sikerért úgymond „le kell menni a bányába is", azaz minden lehetőséget meg kell ragadnunk, és hosszú távú befektetésként tekinteni a tapasztalatszerzésre. Még akkor is, ha eleinte fizetés sem jár hozzá. Érdemes mérlegelni azokat a helyzeteket is, amikor mondjuk diákként vagy pályakezdőként csupán a szabadidőnket fektetjük be egy-egy megbízásba, ám egy későbbi állásinterjún ez már értékes referenciának és munkatapasztalatnak számít.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

·         Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

·         Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

·         Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken!  A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: állás, álláshirdetés, pályakezdő, gyakornok, fizetés