Azt mondják, hogy a rokonait nem válogathatja meg az ember, ugyanez a helyzet a munkatársakkal is, ráadásul velük sokszor napi 8 órán át kell egy légtérben lennünk és együttműködnünk.

A munkát, amire jelentkezünk és az állást, amit elfogadunk, meg tudjuk válogatni, de a realitásra csak akkor döbbenünk rá, amikor nap mint nap ugyanazokkal az arcokkal kell együtt dolgoznunk. Az álompozícióval együtt járó kollégák sokszor álmatlanságot okozhatnak.

A The Telegraph sorra vette azt a 10 személyiségtípust, akik közül néhány nagy valószínűség szerint megtalálható a munkakörnyezetünkben.

Íme, a legjellemzőbb típusok és a kulcs a kezelésükhöz:

1. A csacsogó

Ez az a kolléga, aki nem veszi észre, hogy arra a kérdésre, hogy "Hogy vagy?" az elfogadható válasz sokszor nem több mint 1-2 rövid mondat. Mindig van mondanivalójuk, ami általában banális, én-központú anekdoták és monológok végeláthatatlan sorozata. Rosszabb változata ennek a típusnak a "panaszkodó", aki szintén nem fogy ki a szóból, de történetei önsajnálatot és negativitást árasztanak.

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Mindig legyen egy indokunk, ami miatt sürgősen "mennünk kell", legyen az egy határidős leadandó munka vagy egy megbeszélés. 

2. A mikromenedzser

Az egyik legrosszabb fajta főnök, aki nem bízik abban, hogy a kiadott feladatot el tudjuk látni és folyamatos igénye mások kontrollálására arra sarkallja, hogy a legapróbb részletekig beleszóljon abba: mit, hogyan és mikor csináljunk. Vesztegeti az időnket, hátráltat és semmivé teszi a motivációnkat. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Lássuk el annyi információval, amennyivel csak tudjuk és számoljunk be neki előrehaladásunk részleteiről. Ezzel segítünk neki abban, hogy ne aggódja túl magát és érezze, hogy a dolgok sínen vannak. A mikromenedzser hiperaktivitása mögött ugyanis sokszor nagyfokú bizonytalanság áll.

3. A maximalista

Habár semmi gond nincs azzal, ha egy kolléga minden esetben arra törekszik, hogy a 110 százalékot nyújtsa, vele együttdolgozni mégis igazi átok, túlzott buzgalma és a feladatok túlteljesítése ugyanis csak arra hívja fel a figyelmet, hogy mi nem tesszük meg ugyanezt. Nemcsak rossz színben tüntethet fel minket, de még extra munkát is jelenthet számunkra, ráadásul a túlzott szorgalomnak sok esetben nincs is értelme, mert nem jelent plusz hozzáadott értéket a cég számára. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyen

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Törekedjünk rá, hogy soha ne pontosan ugyanazt a feladatot végezzük, vagy ne legyünk ugyanazért a területért felelősek, ezzel ugyanis elkerülhetjük a direkt összehasonlítást. Hívjuk fel főnökünk figyelmét, hogy a ledolgozott órák száma vagy a befektetett energia helyett a kollégák eredményeit és sikereit hasonlítsa össze.

4. A kirúgás határán álló kolléga 

Az illetőnek már jócskán kiáll a szekere rúdja, és ez a körülötte lévők számára is világos, habár ő még valamilyen oknál fogva meg van győződve róla, hogy van esélye a maradásra. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen kedveljük az illetőt, ugyanakkor nem szeretnénk azt a benyomást kelteni a többiekben, hogy túl erős szálak kötnek a távozóban lévő munkatárshoz.

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Viselkedjünk visszafogottan és közben tartsuk saját érdekeinket szem előtt.

5. A "menő arc"

Ő az a kolléga, aki megszegi a szabályokat: visszabeszél a vezetőknek, provokatív vicceket ereszt el, nagyhangú és gyakran elkésik. Mindezek azonban láthatóan nem befolyásolják a karrierjét. A "nem törődöm semmivel" hozzáállása rossz hatással van ránk, főleg, hogy kifogásolható viselkedése ellenére élvezi a főnök bizalmát.

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Nézzünk szembe a tényekkel: lehet, hogy az illető olyan jó abban, amit csinál, hogy a vezetők elnézik neki könnyelmű viselkedését, az is előfordulhat, hogy olyan karizmatikus egyéniséggel rendelkezik, mellyel mindenkit megnyer. Bármi álljon is a háttérben, mi valószínűleg nem rendelkezünk ezekkel a tulajdonságokkal, így ne próbáljuk meg utánozni őt. Maradjunk vele jó kapcsolatban, de legyünk tisztában saját határainkkal. 

6. A protekciós

Mindannyian ismerünk olyan kollégát, aki nem saját tehetsége révén került jelenlegi pozíciójába, hanem jó kapcsolatai, összeköttetései, származása vagy családi háttere biztosította számára, hogy tehetségesebb társait beelőzve, protekció útján kapja meg az állást. Köztudott az is, hogy valószínűleg még feljebb fog lépni ranglétrán, és ez ellen nem tehetünk semmit. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Emlékeztessük magunkat, hogy a szerencse és az élet jó fordulatai különböző formában érkezhetnek, és kollégánk sikere nem jelenti a mi sikertelenségünket. Abba is érdemes belegondolnunk, hogy az irigyelt munkatársnak valószínűleg meg kell küzdenie azzal, hogy a környezetében mindenki tudja, milyen úton került oda, ahol most van és emiatt jóval többet kell tennie azért, hogy valódi tehetsége miatt nézzenek fel rá.

7. A pletykás

A "menő archoz" hasonlóan a pletykás kollégával is nagyon kellemes beszélgetni, hiszen mindenről jól értesült és szívesen oszt meg szaftos részleteket mások életéről. Vigyázzunk azonban, mert ahogyan másokat a hátuk mögött nekünk kibeszél, nagy valószínűséggel velünk is ugyanezt teszi másoknak a hátunk mögött. Ráadásul, ha túl sok időt töltünk vele, ránk is ránk ragadhat a "pletykafészek" jelző. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Legyünk jóban vele, de ne túl jóban. Csak olyan dolgokat osszunk meg vele, amelyekről nem bánjuk, ha kitudódik, soha ne mondjunk el neki valódi titkokat vagy mások ránk bízott bizalmas híreit. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

8. A gyorsítósávban haladó

Ő az a kolléga, aki mindenkinél gyorsabban halad felfelé a ranglétrán hatalmas ambíciójának, tehetségének és szerencséjének köszönhetően. A jövő vezetőjének látják magukat és hajlamosak lekezelően beszélni kollégáikról. Ambíciójuktól hajtva sokszor "a cél szentesíti az eszközt" hozzáállást teszik magukévá. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Ne álljunk az útjába, de győződjünk meg róla, hogy tudja, miben vagyunk tehetségesek és milyen készségeink vannak. Így nagyobb az esély rá, hogy értékelni fog minket, ha tudja, hogy még hasznosak lehetünk. Ápoljunk vele jó viszonyt, mert jó referencia és szakmai kapcsolat lehet a jövőben. 

9. A hízelkedő

Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor egy munkatársunk látványosan hízeleg bizonyos kollégáknak, így próbálva jó benyomást kelteni. Különösen kiábrándító, amikor azt látjuk, hogy kedveskedő viselkedésük célba ér, és a főnök is jól reagál rá. Az ilyen kolléga gyakran átnéz rajtunk és a munkán, amit elvileg együtt kellene végeznünk vele. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Vegyük észre, hogy a főnök azért fogadja jól a hízelkedést, mert mindenki szereti a dicséretet, de a szeretet nem egyenlő a tisztelettel. Ráadásul a negédes viselkedésről elhíresülni nem a legjobb szakmai ajánlólevél. Végül azt is tudatosítsuk magunkban, hogy a hízelkedőnek tűnő kolléga valószínűleg egy kedves ember, akitől lehet, hogy sokat tanulhatnánk. 

10. A kiváló kapcsolatépítő

Ő az a kolléga, aki mindig "valakivel ebédel", több ezer ismerőse van a szakmai közösségi oldalakon, minden tárgyaláson ott van, bizottsági tag, hiperaktív az interneten és mindenkit ismer. Napjai ezeknek a "kötelességeknek" a bűvkörében telnek, a munkaköri leírás szerinti feladatait pedig a csoport többi tagjára maradnak. 

A 10 legrosszabb személyiségtípus a munkahelyenHogyan kezeljük?
Győződjünk meg róla, hogy mindenkinek vannak elszámoltatható kötelességei, amelyek alapján a főnök meg tudja ítélni hozzájárulásukat a csapatmunkához. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy az ilyen emberek nem rosszak és gyakran értékes dolgokat csinálnak a vállalat számára. Vigasztalódjunk azzal, hogy ha valóban jó kapcsolatépítők, akkor valószínűleg már nem sokáig lesznek a kollégáink!

Címkék: munkahely, karrier, személyiség, kolléga, munkatárs

Szemlézte: Fogas Krisztina