9 dolog, ami alapján megítélnek a munkahelyen

Minden személyiségjegyünk elárul rólunk valamit. Ha tudatosan építjük a karrierünket, és szeretnénk megvalósítani egy szépen ívelő pályafutást, figyelnünk kell ezekre a - kicsit sem jelentéktelen - részletkérdésekre. Megmutatjuk, mi mindent érdemes finomítani, tökéletesíteni önmagunkban.

Íme, 9 dolog, ami befolyásolja a karrierünket!

1. Madarat tolláról, szakembert ruhájáról!

Ugyan nem pontosan idéztük az ismert közmondást, de nem is véletlen elírás mindez. A jólöltözöttség az egyik legszembeötlőbb dolog, amit azonnal elraktároz mindenki, ha találkozik velünk. Éppen ezért sose mutatkozzunk slampos, előnytelen ruházatban - még pénteken, vagy éppen a szabiról beugorva sem.  

2. Mosolyogjunk többet!

Mindig előnyös! Mosolyogjunk rá a recepciósra és a kollégáinkra, ha reggel beérünk a munkahelyünkre. Mosolyogjunk, ha kezet rázunk valakivel. Mosolyogjunk a kemény helyzetekben is - ezzel ugyanis a környezetünk tudtára adjuk, hogy urai vagyunk a helyzetnek. Mosolyunk legyen barátságos, nyílt, őszinte. Élvezzük! És gyakoroljuk, ha még nem megy elég jól.

3. Értsünk a kézfogáshoz!

Számtalan jelet adunk ezzel ugyanis másoknak, ne becsüljük le a súlyát. Legyen erős, magabiztos és megnyugtató a kézfogásunk, figyeljünk közben a másik nevére, jegyezzük meg, és mindig nézzünk a szemébe. Jó módszer, ha megismételjük a másik fél keresztnevét, így jobban memorizáljuk, és a beszélgetés során már meg is említhetjük.

9 dolog, ami alapján megítélnek a munkahelyen

4. Legyen energikus a járásunk és a testtartásunk!

Ha szeretnénk karrierünket magasabb szintre emelni, méltónak kell bizonyulnunk rá testbeszédünkkel is. Járásunk legyen büszke, határozott, ruganyos. Ne csoszogjunk, ne járjunk görnyedten, ne legyen negatív a kisugárzásunk.

5. Imázsunk legyen következetes!

Nem elég akarni egy stílust, meg is kell tudnunk valósítani minden fronton. Ügyeljünk hát arra, hogy minden észlelhető módon következetesek legyünk, és ugyanazt mutassuk, amit méltónak tartunk magunkhoz.

6. Ügyeljünk az ápoltságra!

Mindennap legyünk éppen olyan tökéletesen lehengerlőek, mintha újra és újra állásinterjúra érkeznénk. Ne adjuk alább! Megtérül a befektetett energia.

7. Őrizzük meg a tekintélyünket!

Még egy céges sörözés vagy buli alkalmával is figyeljünk arra, hogy ne veszítsük el a fejünket. Maradjunk stílusosak ekkor is, és tartsuk kezünkben az irányítást.

8. Tökéletesítsük kommunikációs képességeinket!

Nem elég bízni a szövegszerkesztők helyesírási kontrolljában, írjunk helyesen enélkül is! Emellett törekedjünk a minél világosabb, egyszerűbb és kellemes kommunikációs stílusra. Kerüljük a fecsegést!

9. Figyeljünk az aláírásunkra is!

Karrierszakértők szerint a nagy emberek aláírása méretes. Ne spóroljunk hát a hellyel mi sem!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti tippek segítségével stílusosabbak, magabiztosabbak, talpraesettebbek, elegánsabbak és közkedveltebbek lehetünk. Gondoljuk át a fentieket, és teszteljük, hogyan működik a saját karrierünk előmozdítása érdekében.

Ám ha jelenleg állóvízben toporgunk, és nagyon reménytelennek látjuk a helyzetet, azt se feledjük: megoldás mindig van. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karrier, személyiség, imázs, öltözék, viselkedés