7x1 gondolat az álláskereséshez: váltsunk hullámhosszt!

Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: a pozitív gondolatok eredményeket vonzanak be, és lerövidítik erőfeszítéseinket.

Igen ám, de ez nem mindig és nem mindenkinél működik ilyen egyszerűen. "Légy pozitív!" - hallhatjuk sok esetben, és elképzelhető, hogy már a könyökünkön jön ki ez az elcsépelt jótanács. Azonban engedjük el az előítéletünket legalább most, 2 percre, és tegyünk egy próbát csupán azzal, hogy elolvassuk és végiggondoljuk ezt a 7 iránymutatást. 

7 gondolat erre a hétre, hogy kevesebb erőfeszítéssel szerezzünk új állást!

1. Éljünk - minden nap!

Ismét egy elcsépeltnek tűnő mondat, ám nagyon is valóságos üzenettel bír. Számtalan versben, regényben, dalban, filmben ráláthatunk arra, hogy amíg biztonságban, egészségben, komfortzónában vannak a főhősök, addig nem értékelik eléggé az eltelt időt. De ha ez megváltozik, minden perc, minden nap valódi kincsnek számít, és maximálisan ki szeretnék használni. Ne akarjuk mi sem csak "túlélni" a mindennapjainkat, tegyük élménydúsabbá, eredményesebbé. Kezdetnek tegyük fel a kérdést: ma milyen értéket teremtünk a munkánkkal? És ha nem tudunk beletenni többet, hány nyitott állásra pályáztunk ma?

2. Értékeljük, ami jó!

Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy ami jó, azt természetesnek vesszük, ám a hibákra, a problémákra erősen ráfókuszálunk. Ha ránk is ez jellemző, akkor már biztosan elegendő tapasztalatot szereztünk abban, hogy ez a hozzáállás mennyire vezet sikerhez. Itt az ideje újítani, és kipróbálni egy másik szemléletet. Örüljünk annak, ha jó dolgok történnek velünk, és legyünk hálásak érte.

7x1 gondolat az álláskereséshez: váltsunk hullámhosszt!

3. Szakadjunk el a külsőségek bilincsétől - legalább egy napra!

Menő céges autó, hangzatos titulus, magas fizetés, tekintélyt biztosító kinevezés, belvárosi iroda - rengeteg olyan külső tényező rakódhat ránk, ami mégsem szolgálja a tartós boldogságérzetünket. Sőt, inkább röghöz - vagyis egy adott céghez, munkakörhöz - köt bennünket, és csak frusztráltan, kiégetten tesszük a dolgunkat minden nap, nagy eséllyel haladva valamilyen egészségügyi megbetegedés felé. Ne ragaszkodjunk görcsösen ezekhez a külsőségekhez, hiszen a belső elégedettség és harmónia hosszabb távon szolgál bennünket. Nézzünk körbe más településeken, más munkakörökben meghirdetett szabad állások terén is!

4. Ne féljünk az ismeretlentől!

Bátor dolog másképp dönteni, és egy nagy levegőt véve 180 fokot fordítani a karrierünkön. Azonban természetes, ha félünk az újtól, az ismeretlentől, hiszen lehet, hogy már tíz éve ugyanannál a cégnél dolgozunk, és ki tudja, milyen egy másik helyen. Járjunk utána! 50% az esély arra, hogy jobb lesz. Vagy még több.

7x1 gondolat az álláskereséshez: váltsunk hullámhosszt! TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

5. Vegyük komolyabban a jeleket!

Ha már unalmassá, monotonná vált a munkánk, ha a főnökünktől semmi újat nem tudunk tanulni, és csupán a hobbink vagy a szeretteink körében töltődünk fel alkotó energiával, az egy komoly felkiáltójel. Ne menjünk el mellette, nem véletlenül mocorog bennünk a rossz érzés - hallgassunk rá. Ugyanígy a pozitív visszajelzéseket is vegyük észre. Tehetségesünk jelenleg egészen más területen nyilvánul meg, mint amiből a jövedelmünk származik? Sebaj, gondoljuk végig, hogyan lehetne a kettőt ötvözni!

6. A változáshoz nekünk is változni kell!

Új állásra pályázunk? Írjuk át - többedszerre is - az önéletrajzunkat. Ne sajnáljuk az időt és a pénzt egy új portréfotóra sem. Most különösen olyan képre van szükségünk, amin csillog a szemünk, és lelkesek, lendületesek, vidámak vagyunk. Mintha már alá is írtuk volna álmaink munkaszerződését. Ne legyintsünk pesszimistán erre se, ha eredményt akarunk!

7. Mi irányítunk!

Ez így van, mindig, minden helyzetben az történik, ami felé tartunk. Ha nincs kiforrott célunk, tervünk, vágyunk, abból eredmény sem fog születni, csupán arra sodródunk, amerre éppen szimpatikusabbaknak, hasznosabbnak érezzük. Ám ha kézbe vesszük a kormánykereket, pontosan oda jutunk, ahová szeretnénk. Legyen tervünk! Legyen álmunk!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti tanácsok mindegyike arra utal: legyünk optimisták és energikusak - és a többi jön már szinte magától. Főleg, ha megteszünk minden tőlünk telhetőt, és nem visszakozunk, ha lépnünk kell. Egy jobb állásra várva a legrosszabb, amit tehetünk: ha abbahagyjuk az álláskeresést! Végül is csupán egyetlen új munkahelyre vágyunk, nem? Mit számítanak azok a lehetőségek, amelyeket ugyan megpróbáltunk, de nem jött össze valamilyen oknál fogva? A lényeg: ha nem adjuk fel a reményt, akkor nyerni fogunk.

Töltsük fel önéletrajzunkat, és nyerjünk 100.000 forint értékű Tesco vagy Media Markt vásárlási utalványt, egy MacBook Pro laptopot, vagy egy 400.000 Ft értékű H&M vásárlási utalványt. KLIKK IDE!

Emellett azt se feledjük: a sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat! Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munka, álláskeresés, hozzáállás, optimizmus, pozitív gondolkodás