Hetente jelentkező cikksorozatunkban egy gyors és hatékony szemléletet osztunk meg olvasóinkkal, melynek fókuszában az áll: nincs két ugyanolyan karrierút, két egyformán jó döntés, hiszen teljesen egyforma személyiségek sem léteznek. Mindannyian mások vagyunk, valamiben különbözünk, valamit másképp gondolunk és teszünk. De egy dolog ugyanúgy működik mindegyikünknél: ha győzni akarunk, ki kell tűnnünk a többi versenyző közül.

Ezeket tegyük egy új állás megszerzéséért, hogy megelőzzük versenytársainkat!

1. Kerüljünk be abba a 20 százalékba!

Hogy melyikbe? Azok közé, akiket a pályázók közül, az önéletrajzuk alapján kiválasztanak, és interjúra hívnak. A 80-20-as arány itt is érvényes, a jelentkezők 80%-át kiszelektálják a HR-esek, a többiekkel felveszik a kapcsolatot. Tehát első legfontosabb feladatunk a tökéletes önéletrajz elkészítése! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

2. Ha nyerni akarunk, tiszteljük versenytársainkat!

Merítsünk bölcsességet a távol-keleti életfilozófiából - és akár harcművészetekből. Nem véletlen a "sportszerűség" kifejezés, gondoljuk csak végig. Tehát sose becsüljük le ellenfeleinket! A nyertesek tisztelik a másik felet, és ennek megfelelően indulnak az erőpróbára. Tegyünk mi is így! Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, amire csak képesek vagyunk - vagy akár feszegessük a saját határainkat is, hogy mit tudunk még magunkból kihozni, amivel győzhetünk. Az állásért folytatott verseny éles helyzet, félgőzzel nem nyerhetünk.

3. Mindig alaposan készüljünk fel az interjúra!

A gyakorlat még mindig azt mutatja, hogy az első körös állásinterjúk során sokan amiatt esnek ki, hogy elsősorban saját magukból készülnek fel. Nem néztek utána az adott cégnek, szektornak, piaci helyzetnek - és így tovább.  Pedig fontos! Egy újabb versenyelőnyhöz juttathatjuk magunkat, ha jól tájékozottként érkezünk a találkozóra.

7x1 gondolat az álláskereséshez: a győzelemért!

4. Farkasok között: csak a legerősebb kerül ki győztesen!

Míg a vadonban a ragadozók a túlélésükért indulnak csatába nap, mint nap, addig számunkra egy állás megszerzése ugyanúgy a megélhetésünket biztosíthatja. Jól tudják ezt az interjúztatóink is, ne fogjuk hát vissza lelkesedésünket, energiáinkat, hiszen ezzel is csak azt bizonyítjuk nekik: nagyon akarjuk ezt az állást, és mindent megteszünk érte!

5. Legyünk magabiztosak és összeszedettek!

Az állásinterjúra kiegyensúlyozottan érkezzünk. Sok tényezője lehet ennek, amit saját magunkat ismerve ide sorolhatunk, ám ami mindenkinél egyformán fontos: tudatosítsuk magunkban, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak erre a pozícióra. Sokat segíthet, ha le is írjuk egy rövid listában az érveinket. És aludjunk eleget előtte.

6. Ne kockáztassunk feleslegesen, a túlbiztosítás jobb módszer!

A magabiztosságunkat erősíti az is, ha nem centizzük ki az elkészülésre, közlekedésre szánt időt a nagy napon, hanem rászámolunk meg legalább 15-20 perc extra időt. Megéri.

7. Folyamatosan fejlesszük képességeinket az állásinterjúk és a kommunikáció terén!

Minden egyes állásinterjúval tapasztaltabbak és felkészültebbek leszünk. Ne sajnáljuk hát az időnket azokra az esetekre sem, ahonnan elutasítást kapunk menet közben. Fordítsuk a saját hasznunkra! Kérjük meg az adott kiválasztási szakembert, hogy a tanulságok levonása érdekében ossza meg velünk őszintén véleményét: arra az állásra miért nem mi voltunk a legmegfelelőbbek.

KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha eleinte nem tudunk mindenre figyelni, ne ostorozzuk magunkat, idővel rutinosabbá válunk, és az eredmény sem fog elmaradni. Mindannyian követünk el hibákat, akár munkáról, akár szabadidőről van szó. Azt tűzzük ki magunk elé célként, hogy mi kevesebb hibát követünk el, mint az adott állásért eséllyel versenyző többiek! És még valami: ha még nem találtuk meg az új, kihívásokkal teli munkakört, azt se feledjük, megoldás mindig van.

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztráltadatainkkal. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, siker, tippek, verseny