Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a pincérekkel kapcsolatos felvételi elvárásokat!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA PINCÉRKÉNT SZERETNÉNK DOLGOZNI:

1. Megbízhatóság

Az állásinterjún minden bizonnyal megkérdezik tőlünk, hogy pl. hány munkahelyünk volt, miért jöttünk el onnan stb. Ezzel azt próbálják lemérni, hogy mennyire megbízható emberek vagyunk. Éppen ezért a saját érdekünkben tartózkodjunk ezektől: ne szidjuk a volt munkahelyünket, főnökünket, ne legyünk fennhéjázóak, és így tovább. És nem utolsósorban azt se feledjük: a jó pincér ne legyen rafinált pincér, aki minél kevesebb munkával minél több pénzt szeretne keresni.

2. Empátia és kommunikáció

 A kiváló kommunikációs képesség elengedhetetlen a vendégekkel és a kollégákkal egyaránt. Hiszen az információátadás nagyon fontos egymás között is. Beszéljünk tisztán, érthetően és egyenesen nézzünk mások szemébe. Legyünk kedvesek, ám tudni kell felismernünk azt is, melyik vendég mennyire nyitott erre.

3. Kiváló memória és rendszerszemlélet

Kiváló memóriára van szükségünk, és nemcsak a rendelések miatt. Hiszen gondoljunk csak bele, folyamatosan egy rendszert kell képviselnünk: kimegyünk, közben összeszedjük a tányérokat, kiosztjuk az étlapot, és figyelünk minden vendégre.

7 tipp, ha pincér állásinterjúra készülünk!

4. Megjelenés

Fontos elvárás a leendő főnökünktől az, hogy jó modorral és a kellemes külsővel rendelkezzünk. Tegyünk ki magunkért már az állásinterjún is ilyen téren!

5. Szíveslátás = vendéglátás

A szakmai szenvedélyesség és elkötelezettség alapvető, ha egy pincéri állásra pályázunk. Enélkül nem megy, mivel a vendéglátás élményt kell, hogy adjon minden vendégnek. Akitől csak kiégett, fásult, monoton munkavégzés várható, a vendégkör nagy részét el fogja üldözni – jól tudják ezt a vendéglátósok. Mutassuk meg, hogy bennünk valódi szakmai szenvedély lobog!

6. Szakmai rátermettség és gyakorlat

A placcon dolgozó pincéreknél fontos, hogy fizikailag ügyesek legyenek: tudjanak 3-4 tányért vinni a kezükön, és magabiztosan előrenézzenek, ha ételt vagy italt visznek ki. Jól jön, ha legalább 3 intenzív éves gyakorlattal rendelkezünk ilyen téren. És még valami: ne rohangáljunk feleslegesen a vendégtérben!

7. Külföldön szerzett tudás

A külföldi nyelvtudás és a kint szerzett munkatapasztalat sem hátrány, sőt! Egyre gyakoribb, hogy a pályakezdő éveket valaki külföldön tölti, és ezután itthon nívósabb és jobban fizető állásokat pályázhat meg.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: pincér, felszolgáló, vendéglátás, álláskeresés, állásajánlat, állásinterjú, elvárás