Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most a könyvelőknek meghirdetett munkakörök elvárásait!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA KÖNYVELŐI ÁLLÁSRA PÁLYÁZUNK:

1. Proaktív szemlélet

Az ideális jelölttől elvárják munkaadói, hogy amennyire csak lehetséges, gondolkodjon és járjon pár lépéssel előrébb. Így megelőzhetők a nagy valószínűséggel bekövetkező plusz körök, elkerülhetők a hibák, és összességében eredményesebb a közös munka is.  Ebben az is benne foglaltatik, hogy a jó könyvelő lépést tart az aktuális változásokkal, és azonnal reagál is rá.

2. Precizitás

A könyvelői munkakör egyik legfontosabb jellemzője ez. Ám amellett, hogy akár többszörösen ellenőrizzük a munkánk végeredményét, arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy túlságosan ne vesszük el a részletekbe, és a határidőket is tudjuk tartani.

KÖZEL 400 MEGPÁLYÁZHATÓ KÖNYVELŐI ÁLLÁS ITT!

3. Monotonitástűrés

Fontos, hogy jól bírjuk az ismétlődő feladatokat - hosszabb távon is! Gondoljuk végig a saját egyéni jellemzőinket, és tegyük fel a kérdést: biztosan megfelelünk majd ennek is? Ha igen a válasz, nem kérdés, hogy jó irányban keressük az új munkánkat.

7 tipp, ha könyvelői állásinterjúra készülünk

4. Releváns szakmai tapasztalat

 A jó könyvelő iránt támasztott felvételi feltételek között szerepel az is, hogy legyen a háta mögött egy megfelelő tapasztalat, és ennek köszönhetően magabiztos tudással rendelkezzen a mindennapi feladatok során.

5. Hatékony probléma megoldási képesség

Ha a probléma helyett a kihívás szó ugrik be, a pánik helyett a megoldások gyártásán kattognak a fogaskerekeink, akkor biztosak lehetünk abban, hogy több plusz pontot is begyűjtünk a könyvelői állásinterjúnk során – megelőzve a pozícióra pályázók többségét.

6. Elemzőképesség

Az analitikus gondolkodásmód alapvető igény egy könyvelővel szemben, használnunk is kell a munkánk során. Azonban ezt a képességet érdemes továbbfejleszteni, mondjuk egy mentor vagy egy tapasztalt vezető szárnyai alatt az új munkahelyünkre jellemző háttérfolyamatokat is figyelembe véve.

7. Rugalmasság

A szabályok követése, a precizitás és a monotonitás tűrés mellett kivételes csomagot tudhatunk magunkénak az állásinterjún, ha meg tudjuk csillogtatni rugalmas hozzáállásunkat is. Ez sok esetben komoly versenyelőny a pályázók között, hiszen a munkánk során több olyan helyzet is adódhat, amikor gyorsan és jól kell tudnunk dönteni.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: könyvelő, álláskeresés, állásajánlat, állásinterjú, tippek