Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Van köztük lendületes pályamódosító, szülési szabadságról visszatérő és örök újratervező informatikus is - ami közös bennük, hogy megtalálták a helyüket a munka világában.

Néha a reklámosnak sem árt egy kis reklám: "Add elő úgy a mondandódat, hogy komolyan vegyék!"- mondja Zsófi, a reklámszakember, amikor a leghasznosabb karriertanulságokról faggatjuk. "Rá kellett jönnöm, hogy mindegy, hogy egy projektet akarok eladni az ügyfélnek, vagy fizetésemelést kérek a főnöknél, sajnos nemcsak a mondandóm tartalma, de az előadási stílusa is fontos. Ezért egy fokkal mindig meggyőzőbb, sőt néha drámaibb stílusban adom elő, mint ahogy az az alapvető stílusomból fakadna. Még a hatásszünetektől sem riadok vissza! És be kellett látnom, hogy ez működőképes. Ha ettől elsőre idegenkedsz, képzeld el magadat kívülről, ahogy prezentálsz: a halk, hadarós beszéded lesz vajon a hatásosabb, vagy a jól tagolt, és árnyaltan hangsúlyozott? Ezt egy kollégám tanította, aki az előadói szektorból érkezett a reklám világába." Ha már fentebb szó esett a fizetésemelésről, íme még pár tipp a határozott hozzáálláson túl ahhoz, hogy sikeres legyen a kérésünk.   

 

"A legjobb tipp, amit kaphattam volna, hogy ne hallgassak erre a sok helyről megkapott tanácsra: "Előbb karriert építs és ha már felépítetted magad és sikeres vagy, utána jöhet a családalapítás!" Mostanság fiatalnak számítottam a gyerekvállalással 28 és 30 évesen, közel sem voltam a pályám csúcsán, inkább épphogy elkezdtem igazán belejönni a munkába. Sok szempontból csodás, sok szempontból nehéz volt több évre kiszakadni a munka és a felnőttek világából."  - meséli Réka, a szülési szabadságról visszatért marketinges. "Azért időszakosan sikerült szabadúszóként dolgoznom a gyerekek mellett, a szakterületemnek köszönhetően, sőt az anyaságnak köszönhetem azt az ismerőst, akitől épp a visszatérésem küszöbén megkaptam az álommunka-ajánlatomat. Így 4 év után abba a pozícióba térhettem vissza, ahova szerintem kihagyás nélkül is elaraszoltam volna. Igaz, hogy adottak a családbarát feltételek is, amik lehetővé teszik, hogy sikerélmény legyen az egyelőre részmunkaidős állás. Tudom, hogy ez még nem általános. Nagy kár!" Szerencsére egyre több cég teremt családbarát körülményeket: az igény egyre hangosabb a munkavállalók részéről, egy 2017-es kutatásból kiderült, hogy minden 4. munkavállaló számára lenne ideális, ha családbarát munkahelyen dolgozhatna.

 

 

 

Néha a nyitottság és némi magabiztosság a kulcs: "Nem hiszem, hogy karriertippnek szánták, de a szüleim kis koromtól arra biztattak, hogy ha egy lehetőség kerül elém, akkor éljek vele. Ennek köszönhetően olyan munkákra is jelentkeztem, amihez nem igazán értettem, de nagyon érdekelt és egy kicsi kapcsolódásom mégis volt. Sokszor szerintem ez a nyitottság és érdeklődés győzte meg a leendő kollégáimat. Pár éves oktatásszervezői tapasztalattal így jelentkeztem egy e-learning fejlesztői állásra, ami azóta a szakmám lett. "- Zsófi, az online tananyag fejlesztő nyitottsága és magabiztossága jó példa lehet, ha kételkedünk abban, hogy érdemes-e releváns tapasztalatok híján megpályáznunk egy állást. 

Pályamódosítás


Júlia, egy fővárosi üzleti szolgáltató központ logisztikusa a hármas szabályt használja, amikor munkahelyváltáson gondolkodik: "3 tényezőt fontos szem előtt tartani, amikor mérlegeled, hogy a megfelelő helyen vagy-e: 1. A csapat, amiben dolgozol; 2. A fizetés; 3. A munka jellege. Ha ezek közül 2 szempont már nem felel meg az elvárásaidnak, akkor érdemes elgondolkodni a váltáson, vagy még inkább meg is lépni azt mihamarabb, mert különben már csak nyűglődik az ember az adott pozícióban, ami sem neked, sem a környezetednek nem lesz jó." 

"A legjobb tanács, amit karrier fronton kaptam, mára már sokkal több, mint egy tanács. Inkább egy iránymutató elv, aminek mentén le tudom szűrni a rengeteg opciót, amivel még foglalkozhatnék. Maga a tanács ez volt: csak olyan témával foglalkozzak, amivel minden időmet szívesen tölteném és a téma iránti szenvedélyt párosítsam azokkal a tanult skillekkel, amik az adott foglalkoztatónak is érdekes lehetnek. A tanács szerzője azt is javasolta, hogy minden eszközt ragadjak meg, hogy közel kerüljek az adott témához, ha kell legyek recepciós, ismerjem meg a szervezeteket, járjak utána, hogy valóban jó-e az irány. A tanács elhangzásakor épp nemzetközi tanulmányok szakos egyetemista voltam és a karrierutak száma egyenlő volt a végtelennel: EU, ENSZ, nemzetközi szervezetek, stb." - meséli Zsuzsi, aki ma már a Sziget Fesztivál Experience Managere. Mindjárt kiderül az is, hogyan kanyarodott ide az ő karriere: "Mindezek ellenére én a Sziget Fesztiválnak akartam dolgozni. Írtam a Szigetnek több fronton is (a klasszikus info@-tól kezdve a kitotózott email címekig), majd kis idő elteltével sikerült közvetlen kapcsolatot teremteni és az akkori londoni szakmai gyakorlatomba beépíteni egy mini-Sziget promóciót, természetesen nulla költségvetéssel és tapasztalattal. Bár munkakapcsolatnak nem nevezném, de felbuzdulva mindezeken, egy évvel később is írtam nekik, hogy szívesen mennék a szezonra dolgozni bármilyen pozícióra. Így sikerült egy szezonra bejutnom szakmai gyakorlatra. Egy évvel később visszahívtak egy állandó pozícióra a nemzetközi osztályra. Az évek alatt rengeteget formálódott a pozícióm, de a téma iránti elköteleződésem és rajongásom azóta sem változott és ha érdekel valami annak mindig a végére járok!"

Szilvia informatikai szakember, aki jelenleg Ausztriában, egy banki szoftvereket fejlesztő cégnél szoftver tesztelőként (minőségbiztosítási mérnökként) dolgozik. Szerinte a legfontosabb tanács: "Azt csináld, amit szeretsz csinálni, és addig csináld, amíg szereted. Ha rájössz, hogy mégsem, vagy már nem tetszik, akkor ne félj irányt változtatni! Ne sajnáld a befektetett 5-10 évet se, ha még 30 évet fogsz előreláthatóan dolgozni, akkor válts." Nem csak elméletben gondolja így, maga is szívesen tervez újra, ha szükségesnek látja: "Én a support területről azért jöttem el, mert rájöttem, hogy csak exponenciálisan emelkedő stressz mellett lehetett volna előrelépni. Most a tesztelés sokkal jobban tetszik. Sőt arra is ráébredtem, hogy hiába szeretek számítógépekkel dolgozni, azért az emberekkel még jobban, így most elindultam Scrum Master irányba..." Újratervezni, váltani sosem késő! Korábbi interjúnkban Szemrád Ivettet kérdeztük a váratlan karrier-kanyarokról: ő egyenesen a nyomdaiparból érkezett a divatvilágba.

Kata egy családi vállalkozás leendő örököseként került válaszút elé: "Nagyon jó helyem volt édesapám szállítmányozási cégénél. Logisztikai menedzserként jó körülmények között, de keményen dolgoztam, épp csak a lelkesedés hiányzott. A család nyomására elvégeztem az egyetemet, és 7 évig dolgoztam a cégben, de vágytam valami másra, ezért munka mellett -eleinte csak hobbiból- műkörmösnek tanultam. A legjobb pillanatban olvastam egy cikket arról, hogy sokszor a szülők a legnagyobb jó szándékkal kényszerítik a gyerekeiket a családi vállalkozásba - csak épp az utódok így nem is álmodhatnak saját jövőt maguknak. A cikkben megszólaló gyerekek mintha az én érzéseimről beszéltek volna. Kiderült, hogy többen is "kiléptek a családi kötelékből". Egész odáig nem is mertem erre gondolni, annyira hálátlannak tűnt egyáltalán eljátszani a gondolattal is, ezután viszont egyre gyakrabban. A műkörmös hobbiból végül új munkalehetőség lett. Persze kevesen értették meg, hogy "kiszálltam a tutiból" és középvezetői pozíciómat egy icipici műkörmös asztalra cseréltem, de most sokkal boldogabb vagyok. Szeretem a vendégeimet, állandóan kreatívkodok, örömmel indulok dolgozni." 

Ahány ember, annyi tanács, és persze annyi karrierút. Ahogy a fentiekből is látszik, a nyitottság, a rugalmasság és a folyamatos fejlődés igénye viszont közös: járjunk nyitott szemmel, keressük a lehetőségeket és ha szembe jön az álomállás, bátran adjuk be a jelentkezésünket!

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala