Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Új cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most az ingatlanszakmában meghirdetett értékesítői munkakörök elvárásait!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA AZ INGATLANSZAKMÁBAN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. Kiemelkedő kommunikációs készségek

Ha csak ezen a területen nyújtunk kiemelkedő teljesítményt az állásinterjú során, már szinte nyert ügyünk lehet! A többi elvárás is fontos, de az átlag feletti beszélőke és a megfelelő érvelési technika toronymagasan vezet mind közül.

2. Üzleti érzék

Egy értékesítési feladat során a lehető legjobb üzletet kell kötnünk. Ez hatással van a jutalékunkra és a karrierünk további alakulására egyaránt. Hasznos alkalmazni a win-win – azaz nyer-nyer – megegyezésre való törekvést, vagyis hogy mindkét fél elégedett legyen a megkötött üzlettel. Ez jó hatással van a továbbiakra is, az elégedett ügyfelek ugyanis előszeretettel ajánlanak majd minket az ismerőseiknek is.

3. Empátia

A sikeres ingatlan értékesítő jól tud olvasni a másik reakcióiból, és megértéssel közelít felé. Vagy másképp: megpróbál az illető fejével gondolkodni. Az ügyfelek meghálálják ezt a törődést, és így még több üzletet hozhatnak a számunkra.

7 dolog, ami az ingatlanértékesítői munkához kell

4. Proaktív és dinamikus személyiség

Az ingatlanszakmában eredményes értékesítőknek jellemzője a gyorsaság és a lendület is. Azonnal kell reagálni sokmilliós üzletekre, különben akár hetekig, hónapokig várhatunk egy következő potenciális vevőre. Ez a képesség idővel és tapasztalat során fejleszthető, de egy biztos alappal már rendelkeznünk kell a felvétel időpontjában is.

5. Rugalmasság

Az ingatlanok adásvétele során az alkudozás és az igények egymáshoz való közelítése szinte kötelező eleme az üzletkötésnek. Ehhez azonban rugalmasnak kell lennünk, és akár több irányból megközelíteni az árajánlatot, több lehetőséget kidolgozva, végiggondolva, kompromisszumkészen. És ha az adott ingatlan nem megfelelő a leendő érdeklődő számára, tovább kell lépnünk, és újabb lehetőségeket kínálni neki.  

EZEK A CÉGEK KERESNEK ÉPPEN INGATLANÉRTÉKESÍTŐKET!

6. Megnyerő fellépés

Az ápolt külső és a megfelelő öltözet olyan külsődleges jegyek, melyek bizalmat – vagy ellenszenvet – ébresztenek a leendő ügyfeleinkben. Fordítsunk erre is gondot, és ne csak az állásinterjúra turbózzuk fel magunkat!

7. Megbízhatóság és precizitás

Ez a tényező ugyan a felsorolás végén szerepel, de egyáltalán nem elhanyagolandó szempont az új munkatárs felvételénél. Az adminisztrációs ügyek intézése – melyek a munkakör részét képezik – ugyanolyan fontosak, mint az áralku. Gyorsan és pontosan el kell ezt is végeznünk, különben elszalaszthatjuk a vevőnket. Ha nem erősségünk ez a terület, különösen érdemes figyelmet fordítanunk arra, hogy jól menjen. Ugyanis tanulható, és több jól működő módszerrel el tudjuk sajátítani, pl. minden nap egy órát szánunk az adminisztrációs ügyekre.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: ingatlan, értékesítő, álláskeresés, állásajánlat, tippek, állásinterjú