Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkatársak alapvető feladata, hogy együtt dolgozzanak és megfelelő szakmai színvonalon teljesítsenek, a való életben azonban ez nem ilyen egyszerű. Mivel nem önéletrajzokat, hanem hús-vér embereket vesznek fel, a mindenki hozza a személyiségét, amely nem mindig a leginspiratívabb.

A The Undercover Recruiter segítségével összegyűjtöttünk 5 típust, akik mérgezik a munkahelyet, de tippeket is adunk arra, hogyan reagáljuk le őket.

1. Túlzottan magabiztos

Ez a típusú toxikus személyiségű kolléga nem ismerhető fel első ránézésre. Jó szakembernek és tehetségesnek tűnnek, ám egy idő után világossá válik: saját képességeiket magasan túlértékelik és meg vannak győződve, hogy mindenkinél jobban végzik a munkájukat. Arroganciájuk miatt nehéz velük együtt dolgozni és a kooperáció hiánya miatt generálják a konfliktusokat.

Profession-tipp: adjuk meg nekik, amit hallani szeretnének, vagyis mindig beszéljünk velük elismeréssel. Adjunk nekik olyan feladatot, ami önálló munkavégzést igényel, vagy „nemszeretem” munkákat, amit „csak ő tud megfelelően elvégezni”.

 

2. Én központú

Hasonló a túlzottan magabiztoshoz, de őt nem lehet azzal motiválni, hogy amit tesz, az másoknak segít. Az én központú munkatárs minden megnyilvánulását az hajtja, hogy saját magának előnyöket szerezzen. Könnyen felismerhetjük az önzetlen segítség hiányából, és abból, hogy hajlandó ugyan pluszmunkára, de csak abban az esetben, ha abból közvetlen haszna származik.

Profession-tipp: keressük meg őt olyan dolgokkal, amelyeknek látja az értelmét, vagyis azt, hogy mitől lesz jobb neki, pl: hamarabb hazamehet, jó pontot szerezhet a főnök előtt, stb. Ne gondoljunk nagy dolgokra: ennek a típusnak már az is hajtóerő, ha tudja, hogy az el nem végzett munka „büntetéssel” jár.

   5 típus, aki mérgezi a vállalati kultúrát: így kezeljük őket   

3. Örök panaszkodó

Ez a típusú kolléga nem érzi jól magát a munkahelyen és emiatt mindenkinek panaszkodik, függetlenül attól, hogy az illetőnek van-e köze az adott problémához. Jellemző, hogy másokat is megpróbál felvenni a „hajóra”, és elültetni az elégedetlenség magját a többiekben. Az ok egyszerű: ha a többi kollégát is meggyőzi arról, hogy a dolgok rosszul mennek, akkor önigazolásra talál.

Profession-tipp: szorítkozzunk a konkrét feladatokra, ha vele kell együttműködnünk és bármilyen egyszerűnek tűnik is, ne adjuk alá a lovat azzal, hogy beállunk a panaszkodók kórusába. Ne próbáljuk őt meggyőzni arról, hogy nincs igaza, de érzékeltessük vele, hogy nálunk nem ér el semmit azzal, ha panaszkodik.

 

4. Etikátlan

Az ilyen kolléga hasonló az én központúhoz, de rosszindulatú változatban. Mások háta mögött mesterkedik, mindig arról mond negatív véleményt, aki éppen nincs ott, és nem fogja magát vissza a főnök előtt sem. Hajlamos mások sikereit sajátjaként beállítani és mások hibáit felnagyítani, hogy saját magát jobb színben tüntesse fel.

Profession-tipp: nincs értelme támadólag fellépni ellene, mert a dolog csak elmérgesedik. Ha személyünket éri kritika és megtudjuk, hogy emögött ő állt, üljünk le vele és kérdezzünk rá a konkrét esetre. Nem mindegy, hogy hogyan. Ne azt kérdezzük: „Miért adtad elő az értekezleten az én ötletemet úgy, mintha az a sajátod lett volna?”, tegyük fel a kérdést így inkább: „Kérlek, mondd el, hogyan segíthetném az ötletelést legközelebb úgy, hogy mindenki számára világos legyen, mi az, amit te tettél hozzá?”

 

5. Extrém szabálykövető

Első hallásra ő az ideális munkatárs, a valóságban azonban rugalmatlanságával az őrületbe kerget másokat. Mindegy, hogy miről van szó, a szabályokat tűzün-vizen át követi. A dolog iróniája, hogy nagy valószínűséggel éppen ő lesz az, akit a szabályok megszegése miatt bocsátanak majd el.

Profession-tipp: ne próbáljuk meggyőzni, mert nem fogunk sikerrel járni. Hozzunk fel egy példát arra, amikor ő maga szegte meg a szabályokat és teljesített egy munkát sikeresen, esetleg konkrét példát említsünk a múltból. Ne vesztegessünk sok időt, állítsuk rá a következő munkafolyamatra.

 

Gondoljuk át a fentieket és ültessük át a gyakorlatba a számunkra hasznos ötleteket. Ha ennek ellenére is gyakran érezzük úgy, hogy szélmalomharcot folytatunk a kollégákkal, akkor nézzünk szét bátran a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint!  Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést. Ha pedig önéletrajz nélkül pályáznánk, használjuk a Mobilmunkát.

 


Készítette: Khojaste K

 A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala