Rendszeres olvasóink előtt már nem titok: ha markáns sikerrel szeretnék zárni az állásinterjút, akkor bizony alaposan fel kell készülni a leendő munkahelyünkből is! Hogyan tegyük mégis mindezt? Ebben segít cikkünk! Nézzük!

5 tipp, honnan tudhatunk meg minden fontosat leendő munkahelyünkről!

1. Internet

Sokan gondolják, hogy manapság minden fent van a világhálón, és az összes cég és szervezet saját honlappal rendelkezik. Ez az esetek többségében így is van, ám még ekkor sem lehetünk biztosak abban, hogy rendszeresen frissítik az információkat az oldalakon. Az esetek többségében ez cégmérettől illetve -imázstól is függ, de akár attól is, hogy van-e szüksége a vállalatnak új ügyfelek szerzésére.

Mindenesetre ezzel a körrel kezdjünk mi is: írjuk be a keresőbe a cég nevét, és olvassuk el nemcsak a honlapon lévő információkat, hanem legalább az első tíz találat anyagát is.

Ha szeretnénk az ott dolgozók véleményét is megismerni a cégről, akkor érdemes a munkatarsaim.hu oldalon böngészni, ahol betekintést nyerhetünk a mindennapokba.

2. Nyomtatott anyagok

A legtöbb cég készíttet valamilyen prospektust, szóróanyagot, katalógust, és így tovább. De az is lehet, hogy az interneten rákeresve találunk egy-egy céges prezentációt, vagy éves jelentést, pénzügyi beszámolót. Sőt, ennél még bátrabbak is lehetünk: hívjuk fel az adott cég központi számát, és kérjünk ez ügyben segítséget a recepcióstól. 

5 tipp, hogyan nyomozzunk a leendő munkahelyünk után!

3. Barátok, ismerősök

Mozgassuk meg a kapcsolati hálónkat is, és tegyük fel a kérdést: ki tud valamit az adott céggel kapcsolatban? Emellett nyomatékosítsuk azt is, hogy számunkra nagyon fontos ennek az állásnak a megszerzése, tehát nem csak úgy mellékesen várnánk a segítő információkat. Általában mindig kaphatunk ennek köszönhetően egy-egy igazán bennfentes véleményt, tapasztalatot, információt, amely sokat érhet nekünk az interjúra való felkészülés során.

5 tipp, hogyan nyomozzunk a leendő munkahelyünk után!KÖZEL TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ, FRISS ÁLLÁS ITT!

4. A cég munkatársai

Igazi kincsesbánya számunkra, ha az érintett cég egyik munkatársával kapcsolatba kerülhetünk az interjú előtt, akár ismeretlenül is, egyszerűen a recepción keresztül érdeklődve. De ennek van 4 aranyszabálya! Az egyik, hogy ne olyanról kérdezzük az illetőt, amit az előző pontokban taglalt források segítségével már beszerezhettünk volna. A másik, hogy elsősorban olyan munkatársat keressünk, akinek alapvetően a munkakörébe illeszthető ez a fajta felvilágosítás - vagyis a recepciósokat vagy éppen a HR munkatársakat. Továbbá ne a legmagasabb szinten kezdjük az érdeklődést, ráadásul a beosztottaktól sokszor több segítséget is kaphatunk, mint a vezetőiktől. És végül ne arra használjuk fel ezt a megkeresésünket, hogy ezáltal bármiféle előnyhöz, előzetes szimpátiához juttassuk magunkat. Az ugyanis végzetes hiba lehet! Maradjunk tárgyilagosak és udvariasak végig.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Munkaerő-kölcsönzők és fejvadászok

Elképzelhető, hogy az álláshirdetés is rajtuk keresztül jutott el hozzánk, és ezeknek a kiválasztási szakembereknek aktív szerepe van a közvetítésben. Ebben az esetben kérjük a segítségüket, és minden fontos információt jegyzeteljünk le! Nyugodtan rákérdezhetünk bizalmasabb témákra is, mint például a juttatási csomag, a túlóra szokások, és így tovább. A fejvadászok érdeke is az, hogy jól felkészült jelölteket "szállítsanak" a megbízójuknak.

Ezen kívül nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Illetve segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek.

Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, állásajánlat, közösségi média, nyomozás, munkaadó