Jessica Kleiman, a Forbes magazin szakértője azokat az élethosszig tartó karrier tanácsokat vette sorra, amelyek meghatározták szakmai életét, és amelyeket mindenkinek érdemes megfogadni.

1. Írjunk listát és ellenőrizzük le kétszer!

A munkavállaló életében gyakran eljön az a pont, amikor váratlanul új munkalehetőség bukkan fel a láthatáron, és az illető döntés előtt áll, hogy vajon elfogadja-e a kecsegtető ajánlatot. Egy-egy új kihívás előtt állva nagy a kísértés, hogy már csak a változatosság kedvéért is kipróbáljuk magunkat, és elfogadjuk a kínálkozó lehetőséget.

Az ilyen elhamarkodott döntések meghozatala után nem egyszer kiderül, hogy az új munka valójában nem jobb a réginél, és a váltás nem volt megalapozott. Jessica Kleiman szerint valahányszor dilemma előtt állunk, készítsünk listát arról, hogy mi az, amit szeretünk, és mi az, amit nem szeretünk a jelenlegi munkákban, valamint melyek azok a feltételek, melyeknek teljesülnie kellene az új helyen ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

5 tanács, hogyan pörgessük fel a karrierünket!

A lista írása során rákényszerítjük magunkat, hogy a dolgok mélyére nézzünk, elgondolkodjunk azon, hogy mi a fontos számunkra, mi tart vissza, és merre is szeretnénk szakmai téren fejlődni. Jessica felidézi, hogy egy ilyen lista készítése során rádöbbent: a számára felajánlott új pozíció - habár magasabb fizetéssel járt volna - összességében nem adott volna jobb közérzetet, mint az akkori munkahelye. A munkahelyén meglévő pozitívumok listája hosszabb volt, mint az új munkahely által nyújtott előnyöké.

2. Hallgassunk az ösztöneinkre!

Jessica elmondása szerint egy-egy döntés meghozatalakor fontos, hogy odafigyeljünk arra a belső megérzésre, mely sokszor a jó irányba mutat. Ha van valamilyen megmagyarázhatatlan idegenkedés az új lehetőségtől, akkor jobb, ha nem vágunk bele. Az ember sokszor előre érzi, ha valahol nem érezné jól magát. Jessica esetében utólag bizonyosodott be, hogy jól döntött, amikor visszautasította az ajánlatot. "Tíz hónappal azt követően, hogy nemet mondtam a felkínált álláslehetőségre, megtudtam, hogy a vállalat megszüntette a teljes kommunikációs osztályt, melyet vezettem volna."

3. Kezeljük a kölcsönös ellenérzést!

Mindannyian panaszkodtunk már egy-egy munkatársunkra, akivel nehéz volt együtt dolgozni, kellemetlen természetű volt, vagy kétszínű. Amit azonban sokan figyelmen kívül hagynak, hogy ezek a dolgok általában kölcsönösek. Ha valakit nem kedvelünk, és nem tisztelünk, akkor nagy valószínűséggel az illető is így érez irántunk. Gondoljuk ezt át, majd üljünk le az illetővel átbeszélni a dolgokat!

4. Ne bólintsunk rá semmire azonnal!

Bármennyire szeretnénk is az állást, soha ne írjunk alá semmit a helyszínen, hanem kérjünk gondolkodási időt! Már 24 óra is elég ahhoz, hogy átgondoljuk a részleteket, kiszúrjunk egy-egy kritikus pontot, megtárgyaljuk a munkaadóval a kétségeinket, és végül tiszta fejjel hozzunk meg egy jó döntést. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Mindig van mozgástér!

Amikor a fizetésre terelődik a szó, soha ne féljünk magasabb összeget kérni a felajánlottnál. A legtöbb vállalat nem azt az összeget mondja első ajánlatként, amelyet maximálisan hajlandó kifizetni, hanem 20-30 százalékkal alacsonyabbat.

A cégek számítanak rá, hogy a jelöltek "alkudozni" fognak, így hagynak egy bizonyos mozgásteret a fizetés összegének felajánlásakor - számítva arra, hogy emelkedni fog. A vállalatok, ha látják, hogy a jelölt igen értékes tagja lehet a csapatnak, hajlandóak lehetnek egyéb, egyedi megállapodásokba is belemenni a fizetés és a béren kívüli juttatások terén.

Címkék: munkahely, karrier, álláskeresés, tippek, tanácsok, előléptetés

Készítette: Fogas Krisztina