Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A jó könyvek elgondolkodtatnak, inspirálnak, erőt adnak és ablakot nyitnak a világra, fényt és színt hoznak az életünkbe a nehezebb időszakokban is. Ma 5 olyan könyvet ajánlunk, amelyek által garantáltan sokat tanulhatunk magunkról és a kihívások kezeléséről is.

1. Mo Gawdat: Boldogságképlet

Talán meglepőnek hangzik, de a jelen helyzetben is lehetünk boldogok – a pozitív attitűd ugyanis nagyrészt a hozzáállásunkon múlik! Erre mutat rá Mo Gawdat a könyvében, aki egy őt ért, feldolgozhatatlannak tűnő tragédia hatására bevetette mérnöki, analitikus gondolkodását, hogy kidolgozzon egy képletet, amely által megérthetjük, hogyan élhetünk boldogan, békében önmagunkkal és a világgal. Az író arra biztat minket, hogy a boldogtalanságunk felszámolása érdekében mondjunk búcsút az élettel szemben felállított, nagyrészt irreális elvárásainknak – a valóság ugyanis legtöbbször nem fog ezeknek megfelelni. Például: ha mi ragyogó napsütésben szeretnénk ünnepelni a születésnapunkat, de a kerti mulatság közben elered az eső, az eseményeknek ez a váratlan fordulata máris elrontja a kedvünket. Pedig, ha jobban megnézzük az időjárás valódi természetét, tudhatjuk, hogy az bizony nem olyasmi, ami értünk vagy ellenünk dolgozik – csak van, tőlünk és a vágyainktól függetlenül. Ha a könyv segítségével megvizsgáljuk elvárásainkat, megérthetjük, hogy sosem a történések szomorítanak el minket, sokkal inkább az, ahogyan gondolunk rájuk. 

2. Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban 

A német származású kanadai író előadóként és spirituális tanítóként világszerte emberek milliónak segít közelebb kerülni önmagukhoz. A most hatalma című írása talán többeknek ismerős, ez a kötet annak folytatása, és a tudatos jelenlét gyakorlatba való átültetéséhez nyújt hatékony segítséget.

Ma, amikor folyamatosan elárasztanak minket az információk, tele vagyunk aggodalommal, és valószínűleg a belső monológunk is negatívvá válik, különösen jótékonyan hathat ránk ez a könyv. Ha elsajátítjuk a mostban létezés képességét, és ezáltal megtanuljuk elcsitítani a fejünkben állandóan áramló gondolathullámot, jelentős szintű stressztől óvhatjuk meg magunkat, pozitív irányba mozdíthatjuk el a hangulatunkat, és könnyebben megláthatjuk a jót a jelenlegi, bizonytalan helyzetünkben is.

3. Szalay Ádám: Itt a te időd

Szalay Ádám, riporter és motivációs tréner könyve ma sok tekintetben nagyon aktuális. Már a címe is igazán találó, hiszen sokunknak most időből van a legtöbb, és csak rajtunk múlik, hogy mire fordítjuk azt. Ha az önfejlesztés mellett tesszük le a voksunkat, ez az olvasmány biztosan nekünk való. A gyakorlati feladatok által mi is megtanulhatjuk, hogyan tegyünk szert mélyebb önismeretre, és ezáltal hogyan javíthatunk nemcsak kapcsolataink, hanem karrierünk, illetve egészségünk minőségén is. Könnyen emészthető, szórakoztató olvasmány, tele hiteles, inspiráló történetekkel, amelyekből ezekben a nehéz időkben is erőt meríthetünk. 

4. Almási Kitti: Bátran élni

Félelmeink és gátlásaink leküzdése sokszor lehetetlen feladatnak tűnik. A szorongás mára mindennapos útitársunk lett, ráadásul jelenleg nem csupán a döntéseink következményeitől és mások rólunk alkotott véleményétől rettegünk, de a váratlan élethelyzet is sokunkat megbénít.

Almási Kitti bevezet minket a bátorság rejtelmeibe, amire most különösen nagy szükségünk van. Arra bíztat bennünket, hogy küzdjünk meg a saját korlátainkkal, hogy merjünk hinni önmagunkban és az álmainkban, és ne fosszuk meg magunkat értékes kapcsolatoktól, szakmai előmeneteli lehetőségektől vagy életre szóló kalandoktól a rajtunk eluralkodó félelem miatt. 

5. Sheryl Sandberg: Dobd be magad! 

Szülői és szakmai teendőink sikeres összehangolása sokszor lehetetlennek tűnik, ám nem az! (A produktív otthoni, gyermekfelügyelettel egybekötött munkavégzéshez itt adunk tippeket.) Az író saját életpéldáján keresztül világít rá arra, hogy ha nőként sikerül önkorlátozó hiedelmeinken felülkerekednünk, bármire képesek vagyunk. Ha most úgy érezzük, hogy nehezen tudunk megbirkózni a váratlanul ránk zúdult feladatokkal, sokat meríthetünk ebből az olvasmányból! Például megtanulhatjuk, hogyan emelkedjünk ki a tömegből egy férfiak által uralt területen, hogyan tekintsünk az előttünk álló, félelmetesnek tűnő feladatokra kihívásként, és hogyan vívjuk ki környezetünk támogatását annak érdekében, hogy leomoljanak a falak mind a magánéleti, mind a szakmai törekvéseink előtt.    

Ha az ajánlott könyvek segítségével sikerült magunkra és céljainkra hangolódnunk, használjuk személyre szabott beállításainkat és találjuk meg a következő kihívásunkat a több ezer friss ajánlat között! Ha még nincs önéltrajzunk, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem! Hogy bárhol, bármikor megtalálhassuk a testhezálló munkát, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra itt, és iPhone-ra is

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, motiváció, fejlődés, inspiráció