Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Állásinterjúk során gyakran tapasztalhatjuk, hogy a jelentkezők igyekeznek megfelelni minden elvárásnak, de a cégek többsége mintha monopolhelyzetben érezné magát. Márpedig ez nem így van: a munkaszerződés valójában egy kétoldalú megállapodás egyenrangú felek között.  Sose feledjük, hogy közös célokért fogunk dolgozni, közös érdekek mentén. Tehát senki nem tesz szívességet a másiknak, egyik fél sincs jobban lekötelezve a másik felé, és így tovább. Mai cikkünkben abban segítünk, hogy milyen tényezőkre ügyeljünk ennek szellemében a munkaszerződés tárgyalásakor. Nézzük!

5 fontos dolog a szerződés aláírása előtt:

1.) Nézzük át a cég elvárásait, és ha releváns, akkor jelezzük, milyen pontokban gondolnánk másképp megállapodni. Tárgyaljunk ezekről, de ne vitázzunk, és ne fölényeskedjünk!

5 fontos dolog a szerződés aláírása előtt - álláskeresés, karrier, munka

2.) Kifejezetten nagy hangsúlyt fordítsunk a legfontosabb tényezőkre, vagyis a munkakör tartalmára, a munkaidőre, az elvárt teljesítményre, a fizetésre, a juttatási csomagra.

3.) A jó munkahelynek egyértelműen vannak olyan tárgyi feltételei, melyek még jobb teljesítményt és a munkatársak kiegyensúlyozott, elégedett munkavégzését biztosítják. A munkaszerződés aláírása előtt nézzük meg a munkaállomásunkat és figyeljünk oda a részletekre is. Amennyiben már ekkor van olyan tényező, ami igazán zavar, térjünk ki erre a leendő vezetőnkkel és keressünk megoldást rá.

4.) A személyi tényezők is lényegesek, mert ezek befolyásolják, hogy képességeinket a lehető legjobban tudjuk hasznosítani, és rugalmasak, fejlődőképesek legyünk az új munkakörben. Gondoljuk ezt végig, és ha már előre tudjuk, mi tartozik ide, egyeztessük vezetőnkkel.

5.) A motiváció szintén egy hangsúlyos elem, melyre figyeljünk oda, ha egy új munkahelyen kezdünk. A legtöbb munkaszerződés kitér a munkánk értékelésére, az eredmények mérhetőségére. Ha mégsem, akkor kérdezzünk rá. Az is lényeges, hogy milyen előrelépés várhat ránk, ezt is jó tisztázni még a szerződés előtt.

Amennyiben az állásinterjún már vannak ellenérzéseink a céggel vagy a munkával kapcsolatban, figyeljünk oda erre, és foglalkozunk ezzel a kérdéssel. Csak úgy menjünk bele egy munkaszerződés aláírásába, hogyha pontosan ismerjük annak tartalmát, tisztában vagyunk az elvárásokkal és a jogainkkal is, és valóban szívesen dolgozunk majd ennek megfelelően.

Ne feledjük azt sem: tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken továbbra is! Szánjuk ezekre a beállításokra néhány percet, hogy utána mindig első kézből értesülhessünk: kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma