5 ember, akik elégedettek a munkájukkal

Van, akinek minden hónapban, van, akinek folyamatosan, és van, akinek félévente-évente egyszer mérik munkája teljesítményét. Munkakörtől és cégtől is függ, kinek mennyire motiváló eszköz ez. Bár abban egyetérthetünk, hogy az elismerő szavaknál kevesebb igazán nagy lendületet adó és tartós eszköz létezik a munka világában. Felmérések szerint erősebb és hosszabb távú hatással bír a dicséret a fizetésemelésnél is. Mégis olyan szűkmarkúan bánnak a vezetőink a vállon veregetéssel.

Márpedig a visszacsatolás mindenki számára fontos, és az különösen, ha valamit jól csinál az illető. Ám az is fontos, hogy meg tudjuk ítélni a saját teljesítményünket - ami nagyvállalatoknál bevett gyakorlat is az éves teljesítményértékelésnél. Körképünkben annak jártunk utána, hogy ki mikor érzi megfelelőnek az elvégzett feladatot. Nézzük!

"Nem szoktam késni, de még fél napos szabikat sem veszek ki, mert ha nem érek be időben, akkor máshogy indul a napom. A csoportnak is van egy ritmusa. Reggel mindenki a sürgős és fontos dolgoknak igyekszik a végére járni, ebédkor van egy nagyobb szusszanás, aztán megbeszélések, gyors ügyintézések, de délutánra már kicsit lazább minden. Én ilyen ritmusban tudok jól dolgozni, ezért attól függ, hogy elégedett vagyok-e magammal, hogy megvan-e a reggeli lendület, és nem töri semmi ketté a délelőttöt."

Anikó, 36, adózási szakértő

5 ember, akik elégedettek a munkájukkal

"Maximalista vagyok, mindenben találok hibát - de ezt nem úgy kell érteni, hogy csak a kollégáim dolgaiban, hanem az én munkámban is. És akkor az még nincs kész. Számomra nagyon fontos a profizmus, erre törekszem, képtelen vagyok egy félkész munkát kipipálni és továbbmenni. Le is vagyok döbbenve, amikor mondjuk helyesírási hibákkal teli anyagot kapok valakitől, hogy még arra sem vette a fáradtságot, hogy a szövegszerkesztő által aláhúzott hibákat kijavítsa. És ez még csak egy kisebb figyelmetlenség... Tudom, hogy nem a leggyorsabb így dolgozni, de szerencsére nem stopperrel mérik a munkám eredményét. Bár az igazi kihívás már egy ideje hiányzik, úgyhogy elkezdtem keresni új munkát is."

Tamás, 41, HR fejlesztési menedzser

5 ember, akik elégedettek a munkájukkalTÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

"Nekem a határidők betartása és az adott szó nagyon fontos. Akkor vagyok elégedett, ha időben megcsinálom a munkámat, és nem kell várniuk a többieknek rám. A megbízhatóság az egyik legfontosabb szerintem, mert ha egy valaki kilóg a sorból, borul az egész. Egyszer fordult elő, hogy késtem egy feladattal, igaz, a saját hibámon kívül, de nagyon rossz érzés volt."

József, 49, árumozgató - raktáros

"Nálunk minden hónapban van egyfajta teljesítményértékelés, mert hát ugye, minden a számok körül forog, és azt a hónap végén a menedzsmentnek is lejelentjük. Nálam napi szinten meg van határozva, hogy hány megrendelést kell bevinnem a rendszerbe a megkötött szerződések alapján. Először nagyon húzós volt, folyton késésben voltam, de mondta a főnököm, hogy ez csak az első hónapban ilyen melós. Igaza volt, de attól még fontos volt nekem - pláne, hogy ez volt a próbaidőm is -, hogy meg tudjam csinálni, amiért felvettek. Úgyhogy sokszor inkább túlóráztam, de kipipáltam mindent a nap végéig, és ez nagyon jó érzéssel töltött el, jobban is aludtam utána. Ma már belefér minden a munkanapba, néha kell csak tovább bent maradnom."

Henrietta, 22, értékesítési asszisztens

"Egy vezető munkája komplex, és sosem ér véget a munkaidővel, folyamatos felelősség és agyalás. Most éppen egy céges átszervezés előtt állunk. Ezt úgy akarom megoldani, hogy minél kevesebb embert kelljen elküldenünk, illetve a változás új kihívásokat hozzon mindenki életébe. Hosszabb folyamat ez, de megéri, és tudom, hogy sikeres is lesz. A kérdésre visszatérve: akkor vagyok elégedett a munkámmal, ha egyszerre teszek eleget a részvényeseink és a munkatársaink érdekének."

Gabriella, 45, ügyvezető igazgató

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gondoljuk át a fentieket a saját munkánkra nézve. Ám ha nagyon reménytelennek látjuk a jelenlegi helyzetet, azt se feledjük: megoldás mindig van. Nem biztos, hogy velünk van a baj, csupán nem a megfelelő helyen dolgozunk. Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről. Éljünk a lehetőséggel, és turbózzuk fel álláskeresési eszköztárunkat!

Munkalehetőségek nagy linkgyűjteménye:

vezető, menedzser, igazgató

adminisztráció, vezetőket támogató asszisztens

biztosító, bróker, banki munkatárs

egészségügyi technikus, nővér, gyógyszerész, dietetikus, terapeuta

építész, ingatlanos

értékesítő, kereskedő

termeléssel kapcsolatos munkakörök

HR-es, munkaüggyel kapcsolatos foglalkozás

programozó, informatikus, fejlesztő

IT üzemeltetés, telekommunikáció területe

ügyvéd, jogi tanácsadó

közigazgatási munkakörök

marketinges, médiás, PR-es

mérnök

mezőgazdasággal, erdőgazdálkodással, halászattal kapcsolatos foglalkozások

oktatás, tudomány, kutatás területe

pénzügyes, könyvelő

raktáros, szakmunkás

fizikai munkások, segédek

fuvaros, szállítmányozó, logisztikával foglalkozó munkatárs

ügyfelekkel, szolgáltatással kapcsolatos munkakörök

üzleti folyamatokat támogató munkatárs

vendéglátós, idegenforgalommal kapcsolatos munkakörök

Készítette: Posta Renáta

Címkék: karrier, munkahely, elégedettség, vélemény