Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Mindannyian halogatunk valamit: egy telefonhívást, egy unalmasnak vagy kellemetlennek ígérkező feladatot, netán az adóbevallásunk ellenőrzését. Mi több, gyakran annyi energiát ölünk a teendő elkerülésébe, amihez képest a megoldás szinte töredéknyi időt és erőt igényelt volna, mégis minden áron próbáljuk kivonni magunkat a feladat alól.

Miért történik ez olyan gyakran? Mit árul ez el rólunk?

Nem egyszerűen annyit, hogy lusták vagyunk! A legtöbb halogatót az alábbi okok tartják vissza a munka, adott feladat elvégzésétől:

- Attól tartanak, hogy nem képesek a feladat elvégzésére: váratlan akadályokba ütköznek, nem készülnek el időben vagy épp nem kompetensek egyes részfeladatokban.

- Attól tartanak, hogy a feladat elvégzése unalmas, hosszadalmas vagy kellemetlen lesz.

- Nem képesek a feladatra koncentrálni: a körülmények vagy egyszerűen a halogató impulzív alkata miatt állandóan elveszítik a fókuszt.

Ismerős helyzetek? Ezzel a 3 tippel tehetünk a mumus feladatok ellen!

1. Hagyjuk abba az önsajnálatot!

Igényel némi elszántságot, de az hogy előre sajnáljuk magunkat a feladat miatt, az rengeteg energiánkat emészti fel. Lehet, hogy a feladat unalmas lesz vagy kellemetlen lesz utánanézni pár dolognak az elvégzéshez, de lássuk be, nem lehet annyira kellemetlen, hogy hetekig, akár hónapokig halogassuk. Legyen ez a mantránk: „Lehet, hogy nem ez a kedvenc feladatom, de meg tudom és fogom oldani.”

2. Keressünk egy halogatás-ellenőrt!

Ha tudjuk magunkról, hogy a külső nyomásnak jobban engedelmeskedünk, mint saját belső fegyelmünknek, akkor keressünk valakit, aki számon kéri rajtunk a feladatot. Nem szükséges, hogy ez a személy a kollégánk legyen, csak annyi a teendője, hogy megadott időben emlékeztet és rákérdez, hogy elvégeztük-e a munkát.

3 tipp megrögzött halogatóknak

3. Essünk neki!

Gyakran annyira jól akarjuk megoldani a feladatot - persze főleg fejben - , hogy ez tart vissza minket a munkától. Pedig egy tökéletlenül, de legalább elvégzett teendő sokkal messzebbre visz, mint a tökéletesre álmodott, viszont soha be nem teljesülő megoldás.

Van most is egy ilyen feladat a teendőlistán? Félre a kifogásokkal, és amíg még lendületben vagyunk, lássunk neki!

Ha az önéletrajzunk frissítése lenne a rég halogatott feladat, ezek a cikkek segítenek a dokumentum kipofozásában:

Önéletrajz: lehet egyszerű, de nagyszerű

5 tipikus baki az önéletrajzban

CV tippek: 4 trükk, amit ezentúl használjunk!

6 tipp a nyerő önéletrajz írásához

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala