Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokféle irány létezik, amivel nekifogunk az önéletrajzunk megírásának, ám nem mindig hozzuk meg ezzel kapcsolatban a legjobb döntést. Cikkünkben a BKE humánmenedzsment-szakértője, Tóth Éva Mária praktikus tanácsainak segítségével összeszedtük, hogy mit mérlegeljünk, ha valóban nyerni szeretnénk.

1.) Legyen kész mielőbb!

Sokan az utolsó pillanatig kerülgetik a feladatot: meg kell írni vagy éppen frissíteni kell az önéletrajzot. Ez nem vezet eredményre, ugyanis könnyen kapkodás és erőlködés lesz a vége, mert csak már túl akarunk rajta lenni, vagy éppen kifutunk az időből.

TIPP: A szakértő javaslata az, hogy készítsük el még ma, ne várjunk vele akkor sem, ha jelenleg nem keresünk aktívan állást. Ehhez igénybe vehetünk nagyon jó sablonokat, most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával. Éljünk a lehetőséggel!

2.) Első ránézésre is lássa a HR-es, hogy éppen ránk van szüksége.

Ez valóban fontos, ugyanis a jobb állásokra több százan vagy akár ezren is pályázhatnak. A másik tény, hogy egy-egy pályázati anyagra az előszűrés fázisában mindössze 3-10 másodperc jut.

TIPP: Éppen ezért segítsük a HR-es munkáját azzal, hogy kiemeljük a lényeget. Vagyis: az erősségeinket igazítsuk a megpályázott állás kritériumaihoz, és ezeket vastagon szedve hangsúlyozzuk ki, hogy egyébként is jól kiugorjon a szövegből. Törekedjünk arra is, hogy egy oldalasnál ne legyen hosszabb az önéletrajzunk.

3.) Legyen korszerű!

Lépést kell tartanunk az újdonságokkal, a trendekkel, hiszen az önéletrajzunk minket tükröz. Ezért legyünk maximalisták a külsőségek terén is, és ne legyintsünk erre, hogy majd a tudás és a tapasztalat elad bennünket. Csupán ezekkel nem nyerünk. A versenytársaink viszont jócskán megelőzhetnek bennünket, minket pedig még csak egy körre sem hívnak be.

TIPP: Nézzünk körbe az itt található variációk között, és válasszuk ki azt, amelyik a leginkább passzol hozzánk!

    CV tippek a Profession.hu-tól!    

4.) Az erősségeink hassák át a teljes anyagot.

Az önéletrajzunk küldetése az, hogy felkeltse az érdeklődést a személyünk és a szakmai rátermettségünk iránt.

TIPP: Fontos, hogy azalatt a pár másodperc alatt, amennyi figyelmet kap az anyagunk, a lehető legnagyobb érdeklődést és szimpátiát keltsük fel. Ami ebben a releváns tartalmon kívül segít: precizitás, hibátlan helyesírás, lényegre törő fogalmazás, rendezettség, logikus felépítés.

AMI MÉG SEGÍTSÉG LEHET:

- Ezzel a rövid kérdőívvel pillanatok alatt le tudjuk ellenőrizni, szükséges-e módosítanunk rajta.

- Ezen az oldalon szakmák szerint összeállított önéletrajz mintákat tanulmányozhatunk át.

- Sőt, még egy önéletrajz-készítő alkalmazást is igénybe vehetünk.

Végezetül ne feledjünk két aranyszabályt: az önéletrajz elsődleges célja, hogy az alapján behívjanak bennünket az állásinterjúra. Az interjú legfontosabb célja pedig, hogy egy második körre is visszahívjanak. Ha ezt a két szempontot tartjuk szem előtt, akkor önbecsülésünk sem sérül az esetleg hosszadalmasabb álláskeresési fázis alatt, és minden egyes álláshirdetésnél egy újabb és újabb lehetőséget látunk magunk előtt.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, önéletrajz