Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legtöbb álláskereső fórumon a csapból is az folyik, hogy szinte semmit nem ér már a jelentkezésünk, ha az önéletrajzunk nem valami szuper kreatív, színes-szagos, animált prezentáció, ami minimum hangosan felolvassa saját magát. Pedig mint általában oly sok dolog esetében az életben, a biztos alapok a legfontosabbak. Inkább legyen valami – jelen esetben az önéletrajzunk – egyszerű, de nagyszerű, semmint túlcifrázott, de semmitmondó.

 

Legyen egy rendes email címünk!

Mind ismerjük azokat a freemailes, illetve citromailes email címeket, amik tulajdonosaik hihetetlen  kreativitását hivatottak kifejezni. Például: kukac@pont.hu, fontos@ajanl.at, savanyu@citromail.hu, nyerjhawaiiutat@gmail.com, gmail@freemail.hu– és társaik.

Ha önéletrajzot küldünk, vegyük magunkat komolyan annyira, hogy létrehozunk egy profi email címet: a vezetéknevünk.keresztnevünk@gmail.com-mal például nem tévedhetünk!

 

Írjunk egy rövid összefoglalót!

Felsorolni, hogy milyen szakmai kompetenciáink vannak, nem csupán az irodisták kiváltsága. Ha fizikai munkára, vagy szakmunkára jelentkezünk, akkor se hagyjuk ki a rövid, de velős összefoglalót önéletrajzunkból! Lehet ez egy bekezdés, ahol leírjuk, összességében milyen tapasztalataink vannak, miben vagyunk jók, de lehet ez egy felsorolás is.

  Önéletrajz: lehet egyszerű, de nagyszerű  

Használjunk kulcsszavakat!

Sokan kihagyják ezt a lépést, pedig sokat dobhatunk a jelentkezésünkön, ha rászabjuk az adott állásra, amire jelentkezünk. Ne elégedjünk meg azzal, hogy egy általános önéletrajzot küldünk minden helyre. Olvassuk át alaposan a kiírást, és csempésszük bele azokat a fontos szavakat jelentkezésünkbe, ami szemmel láthatólag fontos a cég számára. Nem csupán egy tapasztalt targoncást keresnek, de valaki olyat, aki már dolgozott hasonlóan nagy cégnél? Vízvezeték szerelőként jó, ha láttunk már medencét is? Emeljük ki a keresett kompetenciákkal kapcsolatos tapasztalatainkat!

 

Csak a releváns munkatapasztalatot soroljuk fel!

Szintén akkor eshetünk abba a hibába, hogy általános iskolás korunktól kezdve elregéljük, hogy már akkor is mennyire szerettük technika órán a facsiszolást, ha egy általános önéletrajzban gondolkodunk. Ne feledjük, hogy az a lényeg, hogy csak azt olvassák a cégnél, amit olvasni szeretnének, illetve, ami valóban érdekes lehet számukra! Lehet, hogy számtalan helyen dolgoztunk már, de, ha abból csupán kettő érdekes az adott jelentkezés szempontjából, akkor bizony csak azt a kettőt említsük, és inkább azokat fejtsük ki bővebben – ahogy az előző pontban említettük, belecsempészve a fontos kulcsszavakat!

 

Ne listázzuk ki az összes rövid-távú munkánkat!

Főleg a fizikai munkát végzők körében gyakori, hogy nem évekig vannak egy helyen, inkább sok, de rövidebb távú munkájuk van. Ha teljes állásra jelentkezünk ilyen háttérrel, ne soroljuk fel pontos kezdő és végdátummal az összes eddigi projektünket, inkább összefoglalva írjunk tapasztalatainkról.

 

Végzettségek

Természetesen, ne maradjanak ki a releváns végzettségek sem, kiváltképp, ha az álláskiírásban kifejezetten kérik!

 

Legyen áttekinthető!

Minél letisztultabb és átláthatóbb az önéletrajzunk, annál jobb! Kerüljük a különleges, olvashatatlan betűtípusokat, és ne emeljünk ki szövegrészeket a szivárvány összes színével. Törekedjünk arra, hogy annak, aki majd olvassa, a lehető legkönnyebb dolga legyen. Az sem baj, sőt szerencsés, ha az önéletrajzunk ráfér egy oldalra.

 

Használjuk a segítségünkre lévő eszközöket!

Nyugodtan bízzuk magunkat szakértői kezekre, és ne restelljünk lecsapni az olyan lehetőségekre, mint a Profession saját önéletrajz készítő programja!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala