Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy tökéletes világban a munka egyet jelent a hobbival, a kedvteléssel, amit akkor is csinálnánk, ha nem fizetnének érte. Mivel azonban nem ideális világban élünk, az élet folyamatosan kihívások elé állít bennünket, és abból kell kihoznunk a legtöbbet, ami éppen van. Ha az egy kevésbé kedvelt munkahely, akkor abból.

Íme, néhány tipp arra, hogyan tegyük jobbá közérzetünket addig, ameddig tovább nem lépünk egy nagyobb fejlődési lehetőséget nyújtó állás felé.

1. Ne vegyünk részt a „kórusban”

Ritka alkalmakkor a munkahelyi pletyka ártalmatlan és hatékony eszköze lehet az információ megosztásának (pl.: vezetőváltás híre a vállalati menedzsmentben), a legtöbbször azonban a pletyka rendkívül negatív munkakörnyezetet eredményez.

Bizonyos kutatások szerint a munkahelyi beszélgetések 90 százaléka a pletyka kategóriájába tartozik, tehát igen nehéz teljesen elkerülni, mégis tegyünk rá kísérletet. Ha azon vesszük észre magunkat, hogy ebéd közben a kollégák a főnökről panaszkodnak nekünk, váltsunk témát és tereljük a beszélgetést valami felemelő, pozitív és nem a munkához kapcsolódó témára. Ha ez nem megy, legalább ne álljunk be a panaszkodók táborába. Hosszú távon csak jól jöhetünk ki belőle, ráadásul a hangulatunkat sem tesszük tönkre.

A másik tipikus példa, amikor egy kellemetlen vagy igazságtalannak tartott e-mailt kapunk a felettesünktől. Nagy a kísértés, hogy mindenkinek elmeséljük és így adjuk ki magunkból a feszültséget, mégse tegyük. Álljunk fel, sétáljunk egyet vagy igyunk meg egy kávét ahelyett, hogy szétszórnánk az idegességet a kollégák között.

Profession-tipp: Valószínűleg nehéz elképzelni, a munkahelyi „hangadókat” azonban számon tartják egy-egy közösségben és ez, függetlenül attól, hogy a panaszkodásnak van-e igazságtartalma, az illető ellen játszik és negatívan befolyásolja karrierjét. Nem arról van szó, hogy minden sérelmet tartsunk magunkban: ha valami negatív történt, beszéljük át azzal, és csak azzal, akire tartozik.

  3 taktika arra, ha nem szeretjük a munkánkat  

 

2. Legyen egy hobbink!

Rosszul érezzük magunkat a munkahelyen, de mi a helyzet akkor, amikor otthon vagyunk? Van valami, ami lelkesít, és amit várhatunk? Ha egy munkanap nyolc órából áll, akkor a legrosszabb esetben is 5 óra hossza „szabadidőt” saját magunk osztunk be. Egy hobbi csökkenti a stresszt, jobb lelkiállapotba hoz és pozitív hatásai a munkavégzésre is kisugároznak.

Profession-tipp: Nem kell nagy dolgokra gondolni, az olvasás, a kirándulás, vagy bármilyen naponta végzett rituálé, mint például a kutya sétáltatása vagy a reggeli futás többletet adhat életünknek.

3. Legyünk jóban a HR-osztállyal

Sok munkavállaló panaszkodik, hogy „semmit nem kap” a munkahelyétől, pedig a vállalatok többsége foglalkozik a munkavállalók elkötelezettségének növelésével és erre programokat is kidolgoz.

Profession-tipp: Ha egy nagyobb vállalatnak dolgozunk, látogassunk el a HR-osztályra. Meg fogunk lepődni, lehetséges ugyanis, hogy a cég kész fizetni bizonyos konferenciákon vagy szakmai rendezvényeken való részvételünket, esetleg beszáll nyelvtanulásunk finanszírozásába. Még ha ezekre nincs is lehetőség, nagy valószínűséggel lesznek olyan cafeteria elemek, melyekre nem is gondoltunk és érdekesek lehetnek számunkra.

Ha minden kötél szakad, tekintsünk a munkahelyre úgy, mint egy kapcsolatépítő platformra. Ismerjük meg a főbb vezetőket személyesen, ebédeljünk velük együtt és élvezzük, ahogy kapcsolatrendszerünk épül. Még ha ez nem is lehetséges, már az is sokat dobhat közérzetünkön, ha szünetekben nem a telefonunkon pötyögünk, hanem szóba elegyedünk kollégáinkkal.

Nézzük át a fentieket és ültessük át a gyakorlatba. Ne feledjük, egy rossz állásba nem kell belefásulni, hiszen néhány kattintással több száz új lehetőség tárhat elénk! Nézzük át a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint! Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt: Androidra ittiPhone-ra itt.

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala