A kismamáknak segítenek munkát találni

2013. szeptember 06. Forrás: Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Kisgyermekes szülők munkavállalását segítő országos hálózatot hoznak létre a civilszervezetek.

A kisgyermekes anyák munkaerő-piaci diszkriminációját folyamatosan újratermeli a nők és férfiak egyenlő esélyein, a rugalmas nemek közti szerepmegosztáson és munkaszervezésen alapuló társadalmi és munkáltatói szemlélet hiánya - emlékeztet a JÓL-LÉT Alapítvány, amely a most induló projektjével is erre hívja fel a figyelmet.

Hálózat az anyákért

A 2005 óta működő "Első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhelyt" és a "Proaktív gyes-menedzsment Programot" megalkotó, a férfiak magánéleti szerepvállalását az Apák napja népszerűsítésével ösztönző szakértő szervezet a tapasztalatait hasznosítja a 10 régióban elérhetővé váló országos "Nóra-HÁLÓ" létrehozásával.

A pályaújrakezdő kisgyerekesek segítésében elkötelezett civilszervezetek által működtetett úgynevezett Nóra-pontok tanácsadói az Egyenlő Bánásmód Hatóság esélyegyenlőségi referensi hálózatával is együttműködnek.

A "Nóra-HÁLÓ" szervezetei gyakorlati segítséget nyújtanak majd az érintettek munkavállalásában, jogérvényesítésében, támogatják a helyi munkáltatókat a munka és magánélet összhangját mindkét nem számára biztosító munkahelyek kialakításában. A projektet a Norvég Civil Alap támogatta. A nemek közti egyenlőség elősegítésében és megvalósításában élenjáró norvég társadalom szemléletének megismertetését a norvég partnerszervezetként együttműködő Északi Női Egyetem biztosítja.

Országos lefedettség

A bevont civilek sokszínűségére alapozva a többszörös diszkrimináció által érintett női csoportok (fogyatékkal élők, romák, alacsony képzettségűek, nagycsaládosok, egyedülálló anyák stb.) helyzetére is fel kívánjuk hívni a figyelmet. A közös munkához további civil kezdeményezések, szervezetek bekapcsolódását is várják.

Önnek ajánlott állások

A pályázás során részvételi szándékát jelezte a debreceni CSAT Egyesület és Lépéselőny Egyesület, a gödöllői GAK Non-profit Közhasznú Kft., a miskolci Holdam Egyesület, a székesfehérvári Civil Centrum Közhasznú Alapítvány, a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. és a szegedi Factory Creative Life Nonprofit Kft.

Csupa nő

A szervezetek képviselői a Csupa Nő - Vásár és figyelem csak neked! című rendezvényen mutatták be, hogy a gyermekvállalás után a munka világába visszatérni szándékozóknak milyen helyi lehetőségei vannak, milyen nehézségekkel kell megbirkózniuk.

A JÓL-LÉT Alapítvánnyal a rendezvény további napjain (egészen szeptember 8-áig, vasárnapig) találkozhatnak a Hungexpóra kilátogatók, ahol sok egyéb érdekes előadás és beszélgetés meghallgatása mellett akár még állást is kereshetnek a Profession.hu jóvoltából.

Szemlézte:

a Profession.hu Google+ oldal

Címkék: női munka, kismama, gyes, gyed

- Profession.hu

További cikkek a Gyes-ről és a Gyed-ről
További cikkek a Gyes-ről és a Gyed-ről
www.facebook.com/Profession.hu

Kapcsolódó témák

-

Visszatérés a munkahelyre szülés után: Erre figyeljünk!

2017. március 23.
Összeszedtük néhány témát, amikkel találkozni fogunk, ha kismamaként szeretnénk visszatérni a munkaerőpiacra. Bővebben

-

Mitől családbarát egy munkahely?

2016. május 25.
Érdekes eredmény született arról, hogy milyen egy családbarát munkahely. Bővebben