Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A nemzetközileg elismert coach szakértő, Kathy Caprino 11 év tapasztalat után elárulta: mi az, amit a középkorú munkavállalók megbánnak, és melyek azok a dolgok, amelyeket mai fejjel másképp csinálnának. Érdemes átnéznünk ezeket, ha pályakezdők vagyunk, ha karriert váltanánk, vagy csak egyszerűen szeretnénk újragondolni karrierünket. Nézzük, mit mond egy olyan szakember, aki több száz munkavállaló karrier dilemmáit menedzselte az utóbbi években, és akinek nem titkolt célja éppen az volt, hogy nagyobb összefüggésekre világítson rá!

Íme, a 2 legnagyobb karrierbeli hibás döntés:

1.) „Bárcsak ne hallgattam volna másokra, hogy mit tanuljak, és milyen állásokra pályázzak!”
Sokan úgy vélik, hogy olyan 40 éves korukra a munkavállalók többsége már független, felelősségteljes életet él és saját, megalapozott döntéseket hoz. A szakember szerint meglepődnénk, ha megtudnánk, hogy ez mennyire nem így van. Több ezren éreznek nagyfokú csalódottságot és kiábrándultságot, mert valójában valaki más életét élik. Sok esetben még a közepesen sikeresnek mondható szakmabeliek is bevallják, hogy karrierválasztásukban szüleik, barátaik vagy környezetük elvárásai játszottak döntő szerepet. Az orvosi, ügyvédi és gazdasági szakterületek képviselői közül kerül ki a legtöbb olyan ember, aki valahol belül érzi, nem a szíve szerint választott szakmát. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes más, tapasztaltabb szakember vagy családtag véleményét meghallgatnunk, és való igaz, hogy a fent említett területeken végzettek számára igen sok lehetőség van. Mégis érdemes egy kicsit látókörünket tágítani és túllépni a tradicionális szakmák során.

MEGOLDÁS: Manapság már olyan pozíciók a legkeresettebbek, amelyek szüleink fiatalkorában még nem is léteztek. Social media menedzser, UX designer, IT manager, és a sort folytathatnánk. Legyünk nyitottak arra, hogy olyan feltörekvő szakmákban tanuljunk tovább, amelyekben még nincs túlkínálat a munkaerőpiacon.

Karrierbeli hibás döntéseink

2.) „Bárcsak ne dolgoztam volna annyit!”
A legtöbben azt bánják a legjobban, hogy túl sok időt töltöttek munkával, és nem élvezték igazán az életet - legyen szó akár a gyermekeikkel, a barátaikkal együtt töltött időről vagy utazásról, szórakozásról. Igaz, hogy a karrierünk és fejlődésünk érdekében keményen kell dolgoznunk, és a munka világa egyre nagyobb szeletet hasít ki a magánéletünkből, de meg kell húznunk a határt és a kiegyensúlyozott életre törekedjünk. Kutatások bizonyítják, hogy a megfeszített munka és a rengeteg túlóra nem közelebb visz a céljainkhoz, hanem kifejezetten hátráltat azok elérésében. Ne essünk abba a hibába, hogy annyit áldozunk a munka oltárán, míg végül üresnek érezzük az életünket. A munkahelyi kiégés egyik oka többek között a túlterheltség és az irreális célok hajszolása.

MEGOLDÁS: Fontoljuk meg a részmunkaidős állásokat, vagy vállaljunk távmunkát! Erőforrásaink jobb beosztásával arra is rá fogunk jönni, hogy nem kell a nap 24 órájában készenlétben állnunk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk.

Ha úgy érezzük, elakadt karrierünk, vagy már nem érezzük jól magunkat jelenlegi pozíciónkban, ne várjunk tovább: több ezer állás vár ránk, melyekben jobban érezhetjük magunkat és sikeresebbek lehetünk.  A Profession.hu-t böngészve könnyen megtalálhatjuk azokat a lehetőségeket, melyek gyógyírt jelentenek majd karrier problémáinkra. Kérjünk  hírlevelet, hogy minden nap értesüljünk a legfrissebb állásajánlatokról. Sőt, használjuk a Profession.hu önéletrajz készítő alkalmazását és töltsük le az álláskereső applikációt Androidra vagy iPhone-ra! Illetve az állásinterjúra való felkészülést az is segíti, ha a Facebook oldalon megjelenő cikkeket böngésszük, ahol tippeket, karriertanácsokat és a legfrissebb álláshirdetéseket is megtaláljuk.

 

Készítette: Khojaste K

Címkék: karrierépítés, álláskeresés, előléptetés, stratégia