Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal.

A pszichiáter szerzőpáros, Christophe André és Francois Lelord Önbecsülés című művében olyan tanácsokat oszt meg velünk, amelyek a végzetes baklövéseket is segítenek megelőzni. Ha megfontoljuk gondolataikat, harmonikusabban élhetünk önmagunkkal és a kollégáinkkal is.

"Az önbecsülésnek három aspektusa van: az önmagunkba vetett bizalom, az önmagunkról alkotottkép és önmagunk szeretete. E három aspektusnak egyensúlyban kell lennie ahhoz, hogy önbecsülésünk harmonikus legyen.”

"Az önbecsülés azt jelenti, hogy reálisan látjuk önmagunkat, az önszeretet viszont feltételek nélküli: hibáink és korlátaink, kudarcaink és vereségeink ellenére szeretjük önmagunkat, pusztán azért, mert egy belső hang azt súgja, hogy szeretetre és tiszteletre méltóak vagyunk.”

"A feltétlen önszeretet nem teljesítményfüggő.”

Tari Annamária, a Z generáció kutatója az X generációs (1980 előtt született) szülők látásmódját és a munkához való viszonyát így emeli ki a gyermekeikre gyakorolt hatás szempontjából.

"Az X generációs szülők egy része attól tart, hogy egy ilyen agresszív világban a gyereke, ha nem lesz elég rámenős, nem fog boldogulni. Mások pont attól félnek, hogy ellenszenves embernek kell nevelniük utódaikat, és az sem lesz garancia semmire. A rossz hír nyilván az, hogy – mint a korábbi évszázadokban – most sincs garancia semmire.”

"Egy dolog biztos. Hogy az önértékelés, az optimális mértékű önbizalom és az énerő azok a tényezők, amelyek segíteni tudnak a felnőttélet útvesztőiben.”

"A mai kamaszok általában olyan felnőtteket látnak maguk körül, akik komoly alárendelődést élnek át a munkahelyükön, és baráti kapcsolataik rendre kezdenek tartalmazni olyan érdekeket, amik korában nem voltak, és egyre nehezebb velük a jövőről beszélgetni. A napi rutinban a túlélés a fő motívum, és viszonylag kevés a mosolygás.”

TÖBB MINT 9000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

12 aranyköpés profiktól: ha az önbizalom erősítése a cél!

Brian Tracy, a világhírű karrierguru önbizalom témában ezt a három fontos tanácsot adja nekünk.

„A legtöbben pont arra gondolnak és arról beszélnek, aminek bekövetkeztétől tartanak, azután pedig egyik ámulatból a másikba esnek, hogy éppen az történik velük újra meg újra, amit a leginkább el szerettek volna kerülni.”

"Ha megingathatatlan önbizalomra kívánsz szert tenni, első lépésként teljes mértékben, maradéktalanul, módszeresen és céltudatosan ellenőrzésed alá kell vonnod tudatos elmédet, fegyelmezetten rá kell nevelned magad, hogy csak a számodra kívánatos dolgokra gondolj, és eltökélten kirekeszd elmédből mindazt, amitől félsz.”

"Azok a férfiak és nők rendelkeznek igazán sziklaszilárd önbizalommal, akik egész világosan tisztában vannak vele, hogy szerintük mi helyes, jó és érdemleges, és akik ezzel az értékekkel összhangban élik az életüket.”

És végül mit tegyünk, ha minden igyekezetünk ellenére kudarcot vallunk időnként? Kerner Tibor sokat látott coach így fogalmazza ezt meg Sziklaszilárd önbecsülés című kötetében.

"Gondolj arra, hogy csak egy csatát vesztettél! A háború még nem veszett el. Amíg nem adod fel, van remény.”

"Maradj optimista! Nem tudhatod, hogy tényleg kudarc volt-e, ami történt! Lehet, hogy pontosan erre volt szükséged, hogy kibillentsen a komfortzónádból!”

"Fókuszálj az erősségeidre! Hogyan tudnád őket jobban hasznosítani?”

Gondoljuk végig a fentieket és próbáljuk ki a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: önbizalom, önismeret, karrier, munkahely