Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket. Cikkünket ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal.

Klaus Schuster egykori bankvezér, aki sokat tanult a múltbeli hibáiból, és ezeket meg is osztja velünk. Három kiemelt jó tanácsa a vezetőkhöz így szól:

- Nem az okosoké, hanem a bátraké a világ.

- Ha egy bizonyos pontig elértünk a döntéshozó folyamatunkban, akkor a feedback a legalaposabb elemzésnél is nagyobb biztonságot tud adni nekünk.

- Legyünk cselekvő emberek (vagy váljunk azzá)! De minden egyes alkalommal, mielőtt belevágunk valamibe, iktassunk be egy (aprócska) gondolkodási szünetet!

Dr. Stephen R. Covey , a nagysikerű önfejlesztéssel kapcsolatos könyvek szerzője,módszertanát már negyven nyelven és hetven országban ismerik. Arra világít rá, hogyan lehet bármelyikünk eredményesebb a munkája során. Nézzük!

- Gondolkodjunk nyer-nyerben!

- Először érts, aztán értesd meg magad!

- Nincs eredményesség fegyelem nélkül, és nincs fegyelem jellem nélkül.

12 aranyköpés profiktól

Allan Pease, a világhírű testbeszéd guru aranyat érő tanácsait az állásinterjúkra vonatkoztatva fűztük egy csokorba.

- Magabiztosan lépjünk be az állásinterjúra! Előre tervezzük meg a belépésünket. Ne ácsorogjunk az ajtóban, ne süssük le a szemünket, és ne botorkáljunk. Vegyünk egy mély levegőt, húzzuk ki magunkat, emeljük fel az állunkat, és nézzünk egyenesen a szemébe az illetőnek!

- Az üzleti életben az első benyomás olyan, mint a szerelem első látásra.

- Az állásinterjún való szereplésünk sikere az első 4 percben eldől, és jelentős szerepe van ebben a fellépésünknek, a kézfogásunknak, és összességében a testbeszédünknek.

KÖZEL 10.000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Igor S. Popovic, A tökéletes állásinterjú c. könyv szerzője számos hasznos tanácsot és rengeteg gyakorlati segítséget adott már olvasóinknak. Három legfontosabb tanácsa a legsikeresebb önéletrajz készítéséhez így szól:

- Ne hazudj, ne túlozd el az eredményeidet! Az őszinteség a legjobb taktika az önéletrajzod megírásakor. (Ám az interjún már kissé más lesz a helyzet.)

- Használj olyan szavakat, amelyek kezdeményező, felelősségteljes, eredményes pályázó képét vetítik a kiválasztási szakemberek elé, mint például: tervez, kiszámít, létrehoz, elindít, kezdeményez, bevezet, irányít, felügyel, ellenőriz, megvizsgál, képez, elér, növel, megspórol, stb.

- Önéletrajzodba tetszés szerint beleteheted az életkorod, a családi állapotodat, a hobbijaidat és más érdeklődési körödet. Én azonban azt javasolnám, hogy ne írd bele. Ezeknek a tényeknek semmi közük ahhoz, hogy el tudod-e végezni az adott munkát, egyáltalán nem fontosak, viszont ezek alapján a munkáltatók akár hátrányos megkülönböztetésben is részesíthetnek.

Gondoljuk végig a fentieket és alkalmazzuk a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: tanácsok, tippek, vezetők, álláskeresés, munkahely, karrier