Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Profitól tanulni nem szégyen, sőt, nagyon is hasznos. Cikkünkben egy igen elismert menedzsment szakértő velős és lényegre törő tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal.

Klaus Schuster, MBA évekig egy nagy nemzetközi pénzintézet vezetője volt.Válságmenedzserként számos országban dolgozott, egy kelet-európai leányvállalat kiépítését is vezette. Majd saját céget alapított, és tanácsadóként, coachként, trénerként dolgozik tovább. Figyelemre méltó szakcikkeket és könyveket ír. Egyes megbízóinak még ma is az idegeire megy azzal, hogy tanácsadói tevékenységéhez nem irodát, hanem céges autót igényel. Így azonnal oda tud menni, ahol a probléma felmerül: a cég és az ügyfelek találkozásának helyszínére.

"Sok éves tapasztalatom alapján már csak azt nem értem – foglalja össze a szakember -, hogyan tévedhettem kezdetben ekkorát. Mert egy dologban biztos vagyok: ami a csúcsmenedzsereket olyan kiválóvá teszi, az nem csúcsszuper képességeikben keresendő.”

Akkor mi lehet a kiemelkedő vezetők titka? Íme, 10 megállapítás a profi szakembertől! Lessük el tőle mi is, gondoljuk tovább és alkalmazzuk a saját munkánkban!

1. "A csúcsmenedzserek titka, hogy jóval kevesebb és kevésbé jelentős hibát követnek el, mint mások.”

2. "Nem bűn sokat dolgozni, ha a megfelelő munkát végezzük.”

3. "Az viszont végzetes bűn, ha azért dolgozunk túl sokat, mert mások munkáját is mi végezzük el.”

TÖBB MINT 50 CÉGVEZETŐI ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

4. "Minél gyakrabban bedőlünk munkatársaink állítólagos tehetetlenségének, annál többet dolgozhatunk majd helyettük – míg ők elszoknak a feladatmegosztástól.”

5. "Ne hagyjuk, hogy a bürokrácia és a szervezet rabszolgái legyünk! A munkahelyünktől támogatást kell kapnunk a munkánkhoz, és ne a rossz szervezeti működés hátrányaival küzdjünk nap, mint nap.”

10 tipp egy profitól, hogyan váljunk igazi vezetővé

6. "Csakis olyan dolgokat ellenőrizzünk, amelyek ellenőrzéséhez tényleg vezetőre van szükség!”

7. "Válaszoljunk most őszintén: Az elmúlt héten mely meetingeket tartottuk feleslegesnek? Melyekre elég csak röviden beugranunk? És a legfontosabb: melyeket tudnánk a jövő héttől kitörölni a naptárunkból?”

8. "Az optimális munkamegosztás lényege: mi tesszük fel a kérdéseket, a munkatársak megteszik a javaslataikat, és ez alapján meghozzuk a döntéseket.”

9. "Vezetői munkánkat lemérhetjük azon, hogy mennyire hajszoljuk túl magunkat. Vagy azon is, hogy milyen sikereket érhetünk el. A kettő ugyanis nem egymás függvénye!”

10. "A menedzserek kihirdetik a stratégiájukat. Az igazi vezetők pedig arról is gondoskodnak, hogy azok megvalósuljanak.”

Sok gondolatot – és bizonyára kérdéseket – is felvetnek a szakértő állításai. Azonban ha túl sok a kérdés bennünk, vagy zsákutcába kényszerültünk, és nem látjuk a kivezető utat: ne feledjük, megoldás mindig van. Elképzelhető, hogy kiégettek vagyunk, nem jól teljesítünk jelenleg, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket megélni. Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk.

Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Forrás: Klaus Schuster: A cégvezetés 11 főbűne, M-érték Kiadó Kft.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: vezető, tanács, tipp, karrier, előrelépés