Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A „Te hány órát dolgozol?” kérdést sok esetben már fel sem tesszük egymásnak, hiszen az esetek többségében magától értetődő a válasz: sokat. Ahogy már több cikkünkben is kitértünk rá, a munkapszichológusok szerint fokozódhat a helyzet a munkahelyi stresszel, a kiégéssel, a gyermeküket egyedül nevelő szülők növekvő számával, a hagyományos nemi szerepek emancipációjával és a szociális rendszerek hiányával.

Ehhez tartozik, hogy vannak, akik nem akarnak, és vannak, akik nem tudnak részmunkaidőben vagy távmunkában dolgozni. Tehát másképp kell megközelíteni a megoldást.

Húsz évvel ezelőtt még a munka és a magánélet egyensúly a munka és a szabadidő, az erőfeszítés és a lazítás közötti egyensúlyt jelentette, tehát végső soron azt a képességet, hogy a magánéletben feltöltsük az akkumulátorainkat a munkavégzéshez. Ma a kettő egyensúlya a munka, a magánélet és a háztartás Bermuda-háromszögében való eligazodást jelenti. Teljesen új kérdések merülnek fel. Elszúrom-e a karrierlehetőségeimet? Melyik munkaadó fogadja el a feltételeimet? Mire mondok nemet? És végül, de nem utolsósorban: kinek mi a feladata háztartásban?

Egyensúly a munka-magánélet terén

Ehhez kapcsolódik a most következő stresszteszt: 10 kérdés, melyre válaszoljunk igennel vagy nemmel!

1.) Annyira kimerültnek érezzük magunkat, hogy nehezünkre esik érzelmileg ráhangolódni a családtagjainkra vagy a barátainkra?

2.) Magánéleti gondok is akadályozzák a teljesítőképességünket?

3.) Úgy érezzük, hogy a magánéletünk megakadályoz abban, hogy azzal foglalkozzunk, ami a karrierünk szempontjából hasznos lenne?

4.) Ha párkapcsolatban élünk: úgy érezzük, hogy otthon a házimunka elosztása igazságtalan?

5.) A munkában kerüljük a személyes kapcsolatot a kollégáinkkal, mert fárasztó a beszélgetés?

6.) Hagyjuk, hogy a beérkező e-mailek vagy más, zavaró tényezők eltereljék a figyelmünket, és nehezen zökkenünk vissza a munkába?

7.) Reggelente kimerülten ébredünk?

8.) Erőt kell venni magunkon ahhoz, hogy munkába menjünk, de aztán bent jól teljesítünk?

9.) Az iroda valóságos felüdülés a családi feladatok után?

10.) Munka után nyugtalannak érezzük magunkat? Alábbhagy ez az érzés, amikor nem munka témában internetezünk?

Minden bizonnyal a fenti kérdések alapján nem lehet teljes körűen felmérni a helyzetet, ám amennyiben háromnál több esetben válaszoltunk igennel, érdemes komolyan elgondolkodni a változtatáson. A helyzet ugyanis csak akkor fog megváltozni, ha mi magunk teszünk érte. Ezért mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken!

De ne álljunk meg itt, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is. Sőt, kipróbálhatjuk a legfrissebb alkalmazást, a Mobilmunkát, ahol még önéletrajzot sem kérnek.

 

Készítette: Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, stressz