Kipróbálhatják, milyen dolgozni

A megváltozott munkaképességű álláskeresőknek egy olyan intézményt nyitottak a főváros XV. Kerületében, ahol a fogyatékossággal élő emberek kipróbálhatják magukat különböző munkakörökben. A Palota Munkapróba Központ szolgáltatásaival javulnak az elhelyezkedési esélyeik a nyílt munkaerőpiacon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

A központ legfőbb célja azoknak az álláskereső, megváltozott munkaképességű embereknek a betanítása, munkaszocializálása, felzárkózásának elősegítése és munkába állítása, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem tudnak vagy csak nehezen képesek elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon.

Kipróbálhatják, milyen dolgozniA Profession.hu-n ilyen állásokat kínálnak megváltozott munkaképességűeknek.

Kipróbálhatják, milyen dolgozni

A Bogáncs utcai intézmény megnyitóján Czibere Károly azt mondta: mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy előre léphessen az életben. Hozzátette: az a cél, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember kapjon munkalehetőséget, és így "a passzivitásra kárhoztató segély" helyett saját jövedelméből élhet.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Emlékeztetett arra is, hogy az Országgyűlés nemrég fogadta el a pártok egyöntetű támogatásával az országos fogyatékosságügyi programot, amelynek egyik központi eleme a foglalkoztatás. 2010 óta kétszeresére, csaknem 80 ezerre emelkedett azoknak a megváltozott munkaképességű embereknek a száma, akik ma valamilyen foglalkoztatási jogviszonyban dolgoznak - fűzte hozzá.

Az államtitkár utalt arra is, hogy a cégeknek ma érdemes minél több megváltozott munkaképességű embernek munkát adniuk, foglalkoztatásukhoz újabb eszközöket vásárolni, mert hosszú távon kiszámítható, fenntartható fejlesztési, szabályozási és finanszírozási környezetet biztosítanak a számukra. A múlt év végén 2,67 milliárd forintos egyszeri fejlesztési forrást juttattak az akkreditált rehabilitációs foglalkoztatóknak, és a közelmúltban döntöttek 2 milliárd forint többletforrásról, amelyet további 1000, megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatására lehet fordítani.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: megváltozott munkaképesség, munkahely, álláskeresés