Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Molnár Gina teljesen ösztönösen fogott bele a kézműves tevékenységbe, egyszerűen csak a kreativitása vitte. Talán ez az, ami olyan népszerűvé tette különleges dekorációs- és ajándéktárgyait, és amiért a kezdetben csupán szabadidős tevékenység lassacskán a hivatásává válik. Motivációról, kedves segítőkről és a nem is olyan távolinak tűnő célokról beszélgettünk. Lelkes amatőröknek és szárnyukat bontogató útkeresőknek is inspiráló történet.

P: Mi az eredeti végzettséged, és hol kezdted a pályád?

Gina: Média és könyvtár szakon végeztem Debrecenben, bár az igazat megvallva én a főiskola kezdete óta inkább dolgoztam, mint tanultam. A hajdúböszörményi helyi rádió volt az első munkahelyem, majd a Magyar Rádió debreceni stúdiójában folytattam. Ezután lettem a Rádió Fun műsorvezetője, és bár kipróbáltam korábban a hírszerkesztést, riporterként is tevékenykedtem, de a műsorvezetés lett az én utam, amit immár nyolc éve a Best FM-nél járok, hétköznapokon, tíztől kettőig.

P: És emellett dísztárgyakat készítesz. Honnan származik az ötlet?

Gina: Gyerekkorom óta nagyon kreatív vagyok, mindig mindenkinek kézzel készített ajándékokat adtam, próbálgattam a hobbiboltokban elérhető technikákat, a decoupage volt az abszolút kedvencem. A Best FM mellett indult a Ginappi, még más néven, mivel a négy órás munka mellett rengeteg szabadidőm volt. Amerikai oldalakon találkoztam először a díszített vállfákkal, ez adta a kezdő lökést. Az első dizájn vállfámat az unokahúgomnak készítettem, majd híre ment a baráti körömben is, hogy ilyenekkel foglalkozom. Egyre több megrendelést kaptam, majd mire észbe kaptam, az akkori párom elkészítette a facebook oldalam (még Design Vállfa elnevezéssel), a tesómtól és a feleségétől pedig kaptam egy logót és kis bilétákat a vállfákra.

Van még igény a kézművességre? - munka, hobbi, kitartás

P: Ma már jóval szélesebb a palettád.

Gina: Igen, az egyedileg díszített vállfákról később az esküvői vállfákra váltottam, amelyeknek hatalmas sikere volt. Aztán valamikor négy évvel ezelőtt cseréltem Ginappira a nevet, mivel már új koncepciók is születtek, szükségem is volt a változatosságra: így kezdtem el kopogtatókat, egyéb dísztárgyakat is készíteni. Mindig a fejlődésre törekedtem, bevonva az alkotásba bővülő családom szintén rendkívül kreatív tagjait is. Azt gondolom, ma már teljesen profi színvonalú termékek kerülnek ki a kezem alól, ez elengedhetetlen a versenyképességhez, és számomra rendkívül fontos, hogy a megrendelők, amikor meglátják a vágyott darabot, úgy érezzék, ezek pont olyanok, mintha boltban vásárolták volna őket.

P: Azóta ezt is túlszárnyaltad, hiszen a Ginappi már egy önálló vállalkozás.

Gina: Amikor elértem ezt a minőséget, a következő szintet jelentette, hogy egyéni vállalkozást indítottam, vagyis már teljesen hivatalosan tudom értékesíteni a termékeimet. Kevesen ismerik azt a lehetőséget, amellyel én is éltem, vagyis hogy egy bejelentett teljes munkaidős állás mellett járulékmentesen válhatnak vállalkozóvá. Ez különösen a kézművességgel foglalkozók számára hozhat előrelépést.

P: Miért kezdtél el videókat is készíteni a rengeteg megrendelés mellett?

Gina: Egyre többen inspirálódnak az oldalamról, és számtalan kérdést is kapok arról, mit hogyan csinálok, ezért indítottam a youtube csatornámat, ahol próbálok irányt mutatni a kreativitás iránt érdeklődőknek. Bár semmilyen szakirányú végzettségem nincs, de azt a tudást, amit magamnak összelapátoltam, nagyon szívesen osztom meg másokkal, persze megőrizve a szükséges kulisszatitkaimat. Néhány rész már látható, amelyeket egy profi operatőr, vágó barátommal, Géresi Attilával készítettünk el. Úgy érzem, ez erősített a brandemen.

P: Vagyis mindent egybevetve már több időt töltesz a valamikori hobbiddal, mint a rádiózással?

Gina: Igen, most is a műhelyben vagyok, és eléggé sűrűek a napjaim. A reggelt mostanában futással vagy bringázással indítom, majd nyolc órától válaszolok az e-mailes megkeresésekre, aztán tízre bemegyek Debrecenbe a rádióba dolgozni. Kettőtől az egész délutánt, sőt néha még az éjszakát is a műhelyben töltöm. A facebook oldalamra is rendszeresen posztolok, ez is a munkám része, amihez szerencsére a rádiózás remek alapot ad, hiszen újra és újra frappáns gondolatokkal kell előrukkolni, a látványos fotók mellett. Sajnos kevés a szabadidőm, és csak az igazi barátok maradtak meg mellettem.

P: Anyagilag megtérül ez a rengeteg befektetett energia?

Gina: Mindig nagyon jó érzés, amikor megveszik az általam készített termékeket, de én egyáltalán nem ezért csinálom, nem a pénz motivál. Számomra sokkal fontosabb, hogy építünk egy közösséget, hogy megoszthatom a munkáimat, hogy osztozhatunk az alkotás adta örömben is, és ehhez én segítséget, inspirációt adhatok. Bíztatom is arra a hozzám fordulókat, hogy amit tudnak, készítsenek el maguk, együtt a családdal, barátokkal, és bármilyen alkalomról legyen is szó, törekedjenek az egyediségre ahelyett, hogy boltban vásároljanak meg egy tucat terméket. Kreatív bloggerként ezt szeretném képviselni a jövőben is, minél szélesebb körben, ezért lényeges szempontom az árazásnál, hogy legyenek olyan termékeim is, amiket bárki megengedhet magának. 

P: Milyen terveid vannak a jövőre?                           

Gina: Ez még nem tisztult le bennem sem. Úgy gondolom, hogy a rádiózásból ki fogok öregedni, bár ez teljesen a hangom változásától függ. Számomra hatalmas dilemma az, hogy csak akkor tudnám a Ginappit nagyobban csinálni, ha már nem minden az én kezemben összpontosul. Most is van segítségem, de mindennel, ami innen kikerül én is dolgozom, és nem tudom, hogyan tudnék akár teljes folyamatokat másra bízni.  Jó lenne felépíteni egy olyan kreatív csapatot, amely hozzám hasonlóan maximalista emberekből áll.

P: Mire bíztatnád azokat, akik hasonló álmokat dédelgetnek, mint ami számodra valóra vált?

Gina: Bármilyen területről legyen is szó, a kiemelkedő kommunikációs készség elengedhetetlen, ez mindennek az alapja. Ha valaki vállalkozásban gondolkodik, tudnia kell eladnia magát, megszólítania a számára érdekes embereket és bizony a fotózást is el kell sajátítania, mert ma már profi vizualitás nélkül lehetetlen talpon maradni az online térben. A folyamatos fejlődés tehát nélkülözhetetlen, ahogy az is, hogy ne csak akkor foglalkozzunk a hobbinkkal, ha kedvünk van hozzá, hanem már azelőtt tekintsünk rá munkaként, hogy bevételt termelne. És ami még lényeges: meg kell találnunk a számunkra inspiráló helyeket, alkalmakat, legyen az egy film, egy koncert vagy épp egy kirándulás a szabadban, mert ezek az impulzusok adnak majd újra és újra lendületet, a leghosszabb napokon is.  

Ahogy a híres mondás tartja: válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és életedben nem kell dolgoznod. Tegyük meg az első lépést most! Nézzünk szét a több mint 12.000 friss állás között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Töltsük fel önéletrajzunkat ide, és váljunk láthatóvá a munkáltatók számára. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, hogy ne maradjunk le egyetlen munkáról sem.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, hobbi, kézművesség, fejlődés, kitartás