Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ám a három, vagy esetleg több gyermeket nevelők a gyermeknevelési támogatásra (gyet) eddig a legkisebb gyerek hároméves korától nyolc éves koráig voltak jogosultak, de törvénymódosítással az alsó határ három évről két évre módosul, a felső határ azonban nem változik. Így a valóságban még egy évet nyernek május elsején a főállású anyák.

A Munka Törvénykönyve evvel szemben lojálisnak tekinthető, amikor nem igazítja automatikusan az ehhez kapcsolódó felmondási tilalom mértékét, vagyis a felmondási tilalom továbbra is fennáll a gyermek 3 éves korának betöltéséig. Természetesen csak azoknál szülőnél, aki a fizetés nélküli szabadságot csak a legvégsőbb esetben vették igénybe a gyermekük gondozása céljából. Tehát fizetés nélküli szabadságról még vissza lehet térni az eredeti munkahelyünkre, az egykori pozíciónkba, ha az nem lépte át a bűvös három esztendőt.

Változott a gyermekvállaláshoz kapcsoló juttatások feltétele

Az érintettek köre

Az említett változások csak a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek, vagyis aki a hó végéig megérkezik, még az elmúlt szociális rendszerbe születik bele.
Jánosi Izabella számára éppen ez a momentum a leginkább kritikus pont, ugyanis a szülésének várható időpontját a nőgyógyásza április 24-re tette. Borzasztóan elrontja a boldogságomat - vallja az utolsó trimeszterben járó kismama - hogy azon kell izgulnom, nehogy késsen egy pár napot a Milán, mert akkor egy évvel kevesebb ideig számíthatunk segítségre. Igen is jelentős összeg az, ha valaki tartalék nélkül vállalja a gyermekvállalás minden következményét. Izabella véleménye szerint a törvénymódosítás nem érheti el a célját, a foglalkoztatás ösztönzését, inkább a gyermekvállalási kedvre mér egy végzetes csapást.

Ezen a véleményen van Lakatos Gabriella is, aki azért kénytelen eltolni a gyermekvállalás idejét, mert csak 200 nap munkaviszonnyal rendelkezik az elmúlt két év viszonylatában. A törvénymódosítás értelmében viszont a szülést, illetve a gyed igénylését megelőző 2 éven belül minimum 365 nap igazolt munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kapjon tgyás-t, majd gyedet. Sőt a törvényt kiegészítették azzal a passzussal, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak évente 180 napot lehet belekalkulálni. Éppen ezért van megközelítőleg csak 200 napja Gabriellának, és kénytelen tolni legalább még egy évvel a gyermekvállalást.

Az összességében népszerűtlen törvénymódosításnak azért vannak szimpatizánsai is, akik szerint a munkaerőpiac fehérítését, a szociális rendszer hatékonyságát javítják a változások. Ferenczi Klára örül annak, hogy a biztosításban-jogviszonyban eltöltött időt megemelték, mert így bezárul egy kiskapu, amin felmérhetetlenül sokan jutottak érdemtelenül szociális támogatásokhoz.