Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A következő néhány évben a nemzetközi statisztikák szerint csak Európában közel 1 millió álláslehetőség jelentkezhet az IT területén. Ezek egy jelentős része a bankvilágban csapódik majd le, ahol a technológia egyre inkább összefonódik az üzletvitellel, így kerül egyre erősebben fókuszba az új pénzügyi terület az ún. fintech iparág. Mit jelent ez, és hogyan készülhetünk már most erre a trendre? Interjúalanyunk segítségével összefoglaljuk a legfontosabbakat!

Új trend: pénzügyi terület + informatikusok, figyelem! - karrier, szakma, fintech“A fintech az angol finance és technology szavak kapcsolatából alakult ki – osztotta meg velünk Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője -, a pénzügyek és az informatika, a technológia egyre szorosabb összeolvadására utal. Mint az élet számos területén, a pénzügyi szektorban is egyre több minden zajlik a digitális világban, számítógépeken, okostelefonokon és az interneten. Éppen ezért az informatika rendkívül fontos számunkra, a nemzetközi pénzintézetek egyre nagyobb számban alkalmaznak informatikusokat, programozókat, akik segítik a vállalat működését. Budapesti irodánk nagyon szorosan dolgozik együtt globálisan a Morgan Stanley különböző üzletágaival.”

A cég lépést tartva a pénzügyi szektor trendjeivel már most arra figyel, hogy a jövő pályakezdői piacképes és jól használható szakmai tudással érkezzenek meg a munkaerőpiacra és könnyebb legyen a beilleszkedés az iskola után. Számos egyetemi együttműködés mellett különböző cégen belüli programokkal is segítik a fiatalokat, hogy jobban megismerhessék a pénzügyi informatika világát. A cél, hogy a fiatalok minél előbb magukba szívhassák a globális bankszektor technológiai tudását és a campus után gyakorlati, életszerű körülmények között is megállják a helyüket.

Egy sikeres mentorprogram

Az egyik ilyen program, amit frissen végzett diplomásoknak kínál a vállalat, egy 12-15 hetes belső képzés Londonban és New Yorkban, amelyen a cég informatikai részlegéhez érkező fiatalok vehetnek részt. A képzés egyik különlegessége, hogy friss diplomásként a fiatalok azonnal a tőzsdei „floor”-ra, a kereskedők világába csöppenve tanulhatnak, és élesben, valós projekteken dolgozva kerülnek kapcsolatba a vállalat legtapasztaltabb szakembereivel.

Új trend: pénzügyi terület + informatikusok, figyelem! - szakma, karrier, fintech

„Folyamatosan keressük azokat a friss diplomás tehetségeket, akik kifejezetten érdeklődnek a programozás iránt, erős informatikai képzettséggel rendelkeznek.Az informatika biztos karriert és izgalmas munkát kínál. Az a tapasztalatunk, hogy a több hónapos külföldi gyakorlati képzés mind szakmailag, mind személyes élettapasztalatok terén nagyon sokat jelent a hozzánk érkező fiataloknak. Legtöbben azonnal megértik a pénzügyi informatikában rejlő lehetőségeket.”– tette hozzá a vállalatvezető.

A hazai műszaki egyetemistáknak nagyon jó a híre

A Morgan Stanley több mint tíz évvel ezelőtt azért döntött úgy, hogy Magyarországon alapítja meg elemző és modellező központját, mert a hazai egyetemek nagyon erős képzést adnak a matematikai, informatikai szakokon. A vállalat azóta is szoros viszonyt ápol az egyetemekkel. Az ilyen „inkubátor” projektekben részt vevő hallgatóknak könnyebb dolguk van, hiszen az egyetemről kikerülve előbb veszik fel a ritmust, sok esetben gyorsabb az előrejutásuk is a karrierlétrán. Programjaink pedig elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a hozzánk érkező kollégák számára ne jelentsen nehézséget megszokni a globális, nemzetközi munkakörnyezetet – tudtuk meg Fogarasi Norberttől.

A cég nemcsak számos belső programmal támogatja a fiatalokat, de a vállalat szakemberei aktívan segítik az egyetemi oktatást, számos területen dolgoznak együtt a felsőoktatási intézményekkel – például a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel – a tehetségek felismerésében, képzésében és kiemelésében. Ezt a közös munkát díjazták 2016-ban a Kármán Tódor díjjal. Az elismerést az emberi erőforrások minisztere adományozza azon magánszemélyek és vállalkozások részére, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a magyarországi tudományos kutatás, oktatás, képzés, felnőttoktatás érdekében.

Világszerte több mint 55 ezer ember dolgozik a Morgan Stanleynél, több mint 42 országban van irodájuk, többek között New Yorkban, Londonban, Tokióban, Hong Kong-ban és persze itt Budapesten – el tudjuk hát képzelni, mennyi tudás és tapasztalat tárháza egy ilyen vállalatóriás. Ha az IT területén szeretnénk dinamikus karriert elérni, vágjunk bele, és pályázzunk olyan állásokra, amelyek hasonlóan ambiciózus fejlődést biztosítanak.

Böngésszük át a legfrissebb IT programozói, fejlesztői lehetőségeket a saját keresési szempontjaink szerint, keressünk álláslehetőségeket személyre szabott beállításaink alapján is.

 

Készítette:Posta Renáta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, fintech, IT