Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy új munkahely rengeteg izgalmat rejt magában, kezdve a leendő feladataink betanulásától, az új kollégákkal történő megismerkedésig. Vitathatatlan tény, hogy nagyon sok múlik az első napokon, és az első benyomáson! Most összegyűjtöttük azokat a tippeket, amelyekkel oldhatjuk a saját bizonytalanságunkat, esetleges zavarunkat és megkönnyíthetjük beilleszkedésünket az új munkatársak közé. Legyünk proaktívak, és bátran vessük be az alábbiakat!

Kérjünk bemutatást

Vannak cégek, ahol bevett rutin szerint vezetik körbe a cégeket az új helyen, beleértve az egyes osztályokat is, azonban akadnak olyan vállalatok is, ahol kevésbé fix az első napok menetrendje, ilyenkor nem árt kezdeményeznünk. Ha még nem mutattak be bennünket mindenkinek, kérjük meg a közvetlen felettesünket erre. Nem kell különösebben rákészülni senkinek az eseményre, egyszerűen csak tegyük fel a kérdést egy átlagos reggelen: nagy vonalakban már tudom, hogy ki miért felel, de vannak még kérdések bennem. Lenne tíz perced ma arra, hogy körbevezess és bemutass mindenkinek?

Építsük személyesen a munkahelyi kapcsolatainkat

Amennyiben a főnökünk teljesen elérhetetlen, hagyatkozzunk a józan eszünkre és térképezzük fel, hogy nagy valószínűséggel, kikkel leszünk közelebbi munkakapcsolatban a cégnél. Kisebb vállalkozások esetében ezt nem lesz nehéz kitalálni, nagyvállalatoknál más eszközre lesz szükségünk ennek megválaszolására.

Ha megvannak azok a konkrét személyek, akikkel napi szinten együtt fogunk dolgozni, mutatkozzunk be nekik személyesen! A nevünkön és a beosztásunkon túl hasznos lehet, ha röviden elmondjuk, hol dolgoztunk korábban és milyen szakmai tapasztalataink vannak.

Ismerjük meg a szervezetet

Főként multinacionális cégeknél hasznos, ha kérünk a HR-osztálytól egy szervezeti ábrát annak érdekében, hogy tisztán lássuk, kinek tartozunk beszámolási kötelezettséggel, kitől kapjuk majd a feladatainkat és kivel kell együttműködnünk. Egy nagyvállalatnál a szervezeti felépítés nem mérhető fel első pillantásra, így senki nem fogja zokon venni a kérésünket.

Legyünk barátságosak mindenkivel

Főként azokkal a kollégákkal, akikkel rendszeresen kapcsolatba kerülünk, legyünk mindig kedvesek, segítőkészek és barátságosak! Igyekezzünk már az első napokban jó benyomást kelteni bennük, hiszen velük fogunk együttműködni a jövőben. Legyünk számukra elérhetőek bármilyen kérdés esetén, ami felmerülhet bennük a munkánkkal összefüggésben.

A legközelebbi munkatársakat elhívhatjuk egy közös ebédre, vagy munkaidő után egy italra, hogy egy kevésbé formális közegben is megismerhessük egymást. Emellett persze az udvariasság alapszabály mindenkivel szemben: még ha nem is dolgozunk együtt valakivel, és a kapcsolatunk kimerül a reggeli üdvözlésben, illetve a munkaidő végi elköszönésben, ne felejtsünk el mosolyogni hozzá!

Levelezzünk

Ha már személyesen is megismertük azokat az embereket, akikkel a munka hosszú távon összeköt majd, mindig jó ötlet egy-egy jegyzet, vagy bármilyen visszacsatolás küldése számukra. Nem kell bonyolult dolgokra gondolnunk, lehet ez egy rövid köszönet a munkatársunk segítségéért, vagy együttműködéséért, vagy ha egy kérdést sikeresen megválaszoltunk valakinek, felajánlhatjuk segítségünket a jövőre nézve is és bátoríthatjuk, hogy ha a szakterületünkkel kapcsolatban elakad, keressen minket nyugodtan, ily módon apránként, szinte észrevétlenül fűzhetjük szorosabbra a munkahelyi szálakat.

Ha szívesen kezdenénk az új évet új munkahelyen, nem késő még tenni érte! Ehhez nincs más dolgunk, mint a Profession oldalán pillanatok alatt beállítani a szakmai tapasztalatunknak megfelelő keresési feltételeket, és már böngészhetjük is az aktuális állásokat. De feltölthetjük ide szakmai önéletrajzunkat is, így leendő munkaadónk HR-esei is könnyebben ránk találhatnak. Hírlevél, vagy  Facebook értesítés révén pedig, mindig frissen értesülhetünk a nekünk való álláslehetőségekről.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, munkahely, kollégák, bemutatkozás