Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Profession.hu, Magyarország piacvezető online karrierszakértője egy izgalmas és aktuális kérdést boncolgat az őszi HR konferencián: Hol tart ma Magyarországon a Candidate Experience a jelöltek visszajelzései alapján, avagy miként változnak az álláskeresési igények 2016-ban?

Candidate Experience – avagy minden út a HR-eshez vezet?

Legalább már egyszer a kiválasztással foglalkozó szakemberek is ültek az állásra pályázók székében. Éppen ezért nem ismeretlen előttük az ilyenkor jellemző érzelmi állapotok megélése sem: bizonytalanság, várakozás, szubjektív benyomások értelmezése, csalódottság vagy éppen eufória, és így tovább.

Fontos ez?

Merülhet fel a kérdés, miközben egy-egy meghirdetett pozícióra akár több száz vagy ezer pályázat előszűrése vár ránk. Sokkal jobban, mint azt elsőre hinnénk. Hiszen óriási energiát fordítunk a megfelelő munkatársak megtalálására – és ez bizony minőségi munka, nem mennyiségi. Viszont a nem megfelelő bánásmóddal le is rombolhatjuk nemcsak a saját, hanem akár az egész cég munkájának eredményét.

 Ügyfélélmény az állásinterjún 

A munkakereső, mint márkanagykövet

Egy neves vállalat súlyos milliókat költ a márkanév és -imidzs építésére, ápolására, ugyanakkor a nem megfelelő HR kommunikáció és a jelöltekben otthagyott céges ujjlenyomatok még beszédesebbek lehetnek a későbbiekben. Minden egyes álláskereső, aki benyújtotta hozzánk a pályázatát, viszi tovább a cégről alkotott véleményét, és megosztják az ismerőseikkel a tapasztalataikat. A negatív érzéseket begyűjtők – és általában ők vannak többségben – egyáltalán nem rejtik véka alá a véleményüket. Így könnyen lerombolhatják a cégről alkotott képet, ezzel elriasztva a további tehetséges jelentkezőket is.

Szakmai közösség és tudásmegosztás

A Profession.hu idén már hetedik alkalommal biztosít fórumot a HR-szakma képviselőinek, hogy a napi mókuskerékből egy fél napra kiszakadva stratégiai kitekintésre és hasznos gyakorlati tudnivalókra tehessenek szert.

A konferencián Martis Istvántól, a Profession.hu ügyvezető igazgatójától átfogó képet kapunk a legújabb trendekről, bepillantást nyerünk az állásportál friss kutatási eredményeibe és a személyes interjúk atmoszférájába. Sőt, azt is megtudhatjuk, ezek milyen hozzáadott értéket jelentenek a mai online világban.

Az Egyesült Királyságból érkező Dan Martin, a Broadbean Technology ügyvezetője egy izgalmas nemzetközi kutatást tár elénk. Az ő segítségével az is kiderül, hogy a technológia térnyerése miért egyre nagyobb a recruitment területén, és a kiválasztási folyamat során szükséges-e még egyáltalán a személyes interjúztatás.

Ezután egy élenjáró, hazai nagyvállalat gyakorlati példáját ismertetik velünk a PricewaterhouseCoopers kiválasztási specialistái, Debreczenszki Fanni és Szabó Erzsébet.

Kiknek szól ez a nap?

Minden kiválasztással és HR-rel foglalkozó szakembernek, aki nem akar lemaradni a legújabb trendekről, információkról, legfrissebb kutatásokról. És nem mellékesen azoknak, akiknek hasznos kapcsolatépítési lehetőséget jelent egy olyan szakmai tér, amelyet Magyarország piacvezető online karrierszakértője teremt meg idén ősszel is.

Mikor és hol?

Időpont: 2016. szeptember 22., (14:00-18:00)
Helyszín: Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor u. 44.)

Még lehet jelentkezni, a részletes programot itt tekinthetjük meg. Jegyet pedig itt tudunk vásárolni. Ne maradjunk le az év legnívósabb HR találkozójáról!

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: HR-konferencia, Profession.hu, candidate experience, toborzás, kiválasztás