A munkahelyi ügyeink egyik leginkább féltve őrzött titka: ki mennyit keres pontosan. Egy munkahelyi közösségen belül nem is kell ennek magyarázni a lényegét, de gyakran még a barátaink előtt sem szívesen teregetjük ki a bruttónkat-nettónkat. Pedig nem mindig célravezető, ha ilyen szemérmesen kezeljük fizetésünk mértékét, hiszen emiatt sok esetben összehasonlítási alapunk sincs: vajon tényleg annyi fizetést kapunk, mint amennyi járna? Valóban versenyképes az a munkabér és hozzátevődő juttatási csomag, amiért teljes erőbedobással dolgozunk nap, mint nap - akár még a szabadságunk alatt is?  

Interjúalanyunk, Ildikó esetében ez a felismerés több évet váratott magára: "Pályakezdőként kezdtem egy nagyvállalatnál PR-asszisztensként, a feladatköröm folyamatosan szélesedett, majd 4 év múlva előléptettek kommunikációs munkatárssá, rá egy évre kommunikációs menedzserré. A gond azonban az volt, hogy végig a pályakezdő szintű fizetésemet vittük végig, és mivel nekem még nem volt ilyen téren tapasztalatom, örültem a kisebb mértékű emeléseknek is. Igazából nem is a fizuemelés tett boldoggá, hanem az előléptetés, az önállóság és a magasabb szintű feladatok. Amikor odamentem a céghez 2000 elején, a kezdő fizetésem bruttó 150 ezer forint volt, és amikor hét évvel később eljöttem, 308 ezer forint. Emlékszem, mindig nagyon be kellett osztanom a pénzem, fizettem az albérletet végig, az alapvető dolgokat, és még félidőben, saját finanszírozásban elvégeztem egy kétéves egyetemi képzést is. Ez volt talán a legszűkösebb időszak anyagilag, mert még azt is ki kellett gazdálkodnom, hogy kéthetente lejárok Pécsre, és hozzáadódtak pluszban az utazási -, szállás- és étkezési kiadásaim is."

Ugyanazért a munkáért kevesebb bérTÖBB, MINT 8500 FRISS ÁLLÁS ITT!

A már több mint 15 év szakmai pályafutással rendelkező hölgytől azt is megtudtuk: ma már nem várna ennyit egy cégen belül így, ahogy tette. "Az előléptetésemnél egy magasabb bérsávba kellett volna kerülnöm, de ezt házon belül gondolom, nem feltétlenül erőltették, ha kevesebbért is elvállalom. Egyébként később többször firtattam ezt a főnökömnél, de semleges választ kaptam, nagyjából maradt minden a régiben. Aztán amikor egyszer véletlenül egy közös mappában rábukkantam a főnököm elővigyázatlanul feltöltött excel táblájára, amiben a céltartalék képzéseket írta össze, akkor láttam meg, ki mennyit keres pontosan a csapatunkban. Egyszerűen nevetséges volt, hogy én 6 év után annyit keresek, mint a fél éve felvett asszisztense a főnökömnek! Borzalmasan csalódtam az egész cégben, és azonnal elkezdtem új állást keresni - pár hónappal később találtam is, ami szakmailag hasonló szintű volt, de lényegesen magasabb volt az induló fizetésem."

Ugyanazért a munkáért kevesebb bér

Való igaz, hogy amiről nem tudunk, az nem fáj, de a munkabérek esetén ez nem ilyen egyszerű. Interjúalanyunk esete tökéletes példája annak, hogy ki kell állnunk magunkért. Ha pedig nem érünk el ezzel sikert, akkor nézzünk körbe az álláspiacon, és keressünk egy olyan munkát, ahol nemcsak szakmai, hanem anyagi elismerésben is részesülünk.

Ugyanazért a munkáért kevesebb bérNézzünk körbe ITT és ITT, ha egy jó állásra vágyunk! Karriertervezéshez még több segítség: letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Illetve segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, karrier, előléptetés, bér, fizetés, jövedelem, munkatárs, kolléga