Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Budapest tökéletes helyszín a támogató központok számára, a város központi elhelyezkedésének, pezsgő gazdaságának, és a fiatal, szakképzett, nyelveket beszélő munkaerő jelenlétének köszönhetően. Hogy milyenek a dolgos hétköznapok egy BSC-ben, milyen kihívásokat és lehetőségeket találhatnak az ide jelentkezők, arról Romke Noordhuist, az ExxonMobil magyarországi vezetőjét kérdeztük.

P: Aktuálisan hány főt foglalkoztatnak és milyen szakterületeken?Több, mint egy munkahely

Romke Noordhuis: Jelenleg 1400 munkavállalónk van Budapesten, akik a pénzügy, a könyvelés és az IT területén dolgoznak. Fontos hangsúlyozni, hogy nálunk nem telefonos ügyfélszolgálatról, hanem üzleti támogatásról van szó, vagyis kiemelt jelentőségű számunkra, hogy az itt dolgozók ismerjék az üzleti tevékenységünket, és azt a szegmenst, amelyben jelen vagyunk. A munkavállalóink 92 százalékban magyarok, a maradék nyolc százalékban pedig negyvenhét nemzet képviselteti magát, vagyis igazi multikulti légkörrel büszkélkedhetünk, amely nyitott és elfogadó.

P: Hogyan zajlik Önöknél a kiválasztás?

Romke Noordhuis: Gyakorlatilag folyamatosan keresünk új munkavállalókat, és többnyire a felvételi folyamat során dől el, ki, milyen pozícióba kerül. Két körben interjúztatunk, a felsőfokú végzettség és a nyelvtudás elengedhetetlen a bekerüléshez, emellett az analitikus szemlélet, a technikai ismeretek, a határozottság, a céltudatosság és a személyiség is fontos. Mindig figyelünk arra, hogy az új munkavállalóink belepasszoljanak a cégkultúránkba, mert hosszú karrierútban gondolkodunk, nem csak egy kezdő pozícióban. Ez természetesen azt is jelenti, hogy figyelünk arra, hogy a munkakör kompatibilis legyen a munkavállaló személyiségével, ne csak a technikai tudásával. Számunkra nagyon fontos, hogy kollégáink jól érezzek magunkat a jelenlegi és jövőbeli munkakörükben is.

P: Hogyan látja, melyek a jellemző különbségek a magyar és a külföldi munkaerő között?

Romke Noordhuis: Két évtizedes tapasztalatommal azt mondhatom, hogy sokkal több a hasonlóság, mint a különbség. A magyar fiatalok képzettsége rendkívül magas, és ami szembetűnő, hogy a külföldi ösztöndíjaknak hála világlátottak, nyitott gondolkodásúak. Az angol nyelvet magabiztosan használják, és többségük egyéb európai nyelven is beszél. Mindez nagyban segíti a cégkultúránkba való beilleszkedést. A legszembetűnőbb különbség talán, hogy a magyar oktatási rendszer ismeret-alapú, míg az angolszász területeken sokkal hangsúlyosabb annak elsajátítása, hogyan képviseljük magunkat és legyünk proaktívak. Ha valaki bekerül hozzánk, olykor beletelhet némi időbe, hogy ki merje mondani a véleményét, de képzéseink és mentoring programjaink által igyekszünk segítséget nyújtani ebben.

Több, mint egy munkahely - álláskeresés, karrier, pályakezdő

P: Milyen tréningekkel támogatják az újonnan belépőket?

Romke Noordhuis: A képzések végigkísérik a dolgozók nálunk épülő karrierjét. Az új munkavállalók először egy orientációs tréningen vesznek részt, amely bevezeti őket a cég mindennapjaiba, majd ezt követi a szakmai ismeretátadás. Az első két évben további alapképzések segítik a dolgozók fejlődését, majd ha valaki továbblépne a ranglétrán, vagy egy új területen próbálná ki magát, speciális tréningek, szükséges készségfejlesztés, tudásbővítés következik. A nyelvi programjainkat is érdemes megemlíteni: akár egy teljesen új nyelvet is elsajátíthatnak a munkavállalók, vagy tökéletesíthetik már meglévő nyelvtudásukat.   

P: Milyen karrierlehetőségekkel számolhatnak a céghez jelentkezők?

Romke Noordhuis: Amikor új munkavállalókat veszünk fel, célunk hogy ne csak egy pozíciót töltsünk be, hanem hosszú távú, funkciókon átívelő karriert is kínáljunk. Elvárás is a munkavállalók felé, hogy tökéletesítsék magukat egy munkakörben, majd lépjenek tovább, amihez természetesen támogatást is adunk. Igyekszünk a dolgozóval együtt megtalálni azt az új tevékenységi kört, vagy magasabb pozíciót, amelyben jól érezné magát. Pályakezdők számára ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy már fiatalon több területen kipróbálhassák magukat, és számtalan pozitív példát is láthatnak maguk előtt, hova juthatnak el néhány év alatt. Ez sokak számára motiváló, a dolgozóink fele több, mint hat éve van a cégünknél. A karrier-utak nagyon sokfélék lehetnek, színesítheti külföldi kiküldetés vagy újabb és újabb előrelépésre is van mód. Nálunk ugyanis a vezetők nem kívülről érkeznek, hanem cégen belül fejlődnek, míg elérnek a nagyobb felelősségi körökhöz.

P: Hogy telnek a hétköznapok Önöknél?

Romke Noordhuis: Rendszeresen tartunk előadásokat, ahol a munkavállalók jobban megismerhetik a céget, a különböző részlegek munkáját, a globális projekteket, de vannak közös ebédek, és akár kirándulunk, bulizunk is együtt.  Az irodában is előtérbe helyezzük a csapatmunkát, amelynek a feltételeit is biztosítjuk: létrehoztunk inspiráló tereket az együttműködéshez, így a hagyományos tárgyalókon túl akár a konyhában, a kertben vagy a csocsóasztal mellett is ötletelhetünk a kollégákkal. Igazán aktív a kollégák közösségi élete, és figyelünk is arra, hogy folyamatosan építsük a csapatot.  Legutóbb például az új munkavállalóknak pikniket és főzőversenyt szerveztünk Kiss Gergely háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázóval.

P: Vagyis a hatékony munkavégzés mellett az itt dolgozók jól is érezhetik magukat.

Romke Noordhuis: Igen! Úgy gondoljuk, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkavállalóink ténylegesen éveket, akár egy évtizedet is nálunk tervezzenek. A versenyképes juttatási csomag mellett különösen figyelünk a dolgozóink egészségére: ergonomikus munkaeszközökkel, irodai jógával, gyümölcsnapokkal, szűrővizsgálatokkal. A munkaidőt rugalmasan kezeljük, és biztosítunk lehetőséget az otthoni munkavégzésre is. Kiemelten támogatjuk a szülési szabadságról visszatérő hölgyeket, ők akár részmunkaidőben, vagy egy új, a család szempontjából kedvezőbb pozícióban is folytathatják karrierjüket.  

Pályakezdőként tehát bátran jelentkezhetünk egy üzleti szolgáltató központba, vagy szétnézhetünk a tapasztalatot nem igénylő állások között is. Ha más szempont szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítését, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról !

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, pályakezdő, karrier, fizetés, BSC