Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Komplex munkaerőpiaci kutatást indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Agrárgazdasági Kutató Intézettel (AKI) együttműködve, hogy így segítse a piacorientált, az agrár- és az élelmiszeripari piaci szereplők igényeinek megfelelő szakképzést – tájékoztatta a sajtót az intézmény. 

A felmérés keretében közép- és hosszú távon vizsgálják az agrár- és élelmiszeripari munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát. Megismerhetők és pontosíthatók lesznek a mezőgazdasággal és az élelmiszeripari tevékenységgel foglalkozók munkaerőigényének tendenciái, valamint a munkavállalókkal szemben támasztott jelenlegi és  jövőbeni elvárások. Az eredmények segítséget nyújtanak majd az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő agrár- és élelmiszeripari szakképesítések felülvizsgálatában és a szakmai szervezetek képzésekkel kapcsolatos javaslatainak alátámasztásában is.

Az ősszel indított kutatás során mintegy 1000 agrárgazdasági kamarai tagot keresnek fel személyesen a kérdezőbiztosok, a NAK megyei referensei, falugazdászai, illetve a kamara partnerszervezetének képviselői.  Ennek keretében az agrárkamara a szakképzés támogatására hiányszakmák népszerűsítését is végzi a pályaválasztók körében.

Példaként említették a tavaly zárult Tolna megyei kampányt, amelyben a pék szakmát népszerűsítették. A NAK az idén folytatja Tolna megyében a kampányt, ezúttal már a tejipari hiányszakmákat is népszerűsítik.

Ha nemcsak Tolnában, hanem máshol is körbenéznénk, hol keresnek péket, ide kattintsunk.

A NAK tavaly óta segíti az agrár középfokú duális képzésben részt vevő, NAK-tagsággal rendelkező gyakorlati képzőhelyeket is. Ennek keretében a képzést vállaló gazdálkodók igényeihez igazítva teljeskörű felelősségbiztosítást nyújt, ezen felül átvállalja a csoportos tanulói felelősségbiztosítás évi 24 ezer forintos díját. Idén szeptembertől ez a szolgáltatás az FM fenntartásában működő iskolai tangazdaságok, valamint a felsőfokú duális képzésben részt vevő gyakorlati képzőhelyek számára is elérhetővé vált - ismerteti közleményében a kamara.

Jelenleg több mint 100 gyakornoki állást hirdetnek itt több területen is. Ezen kívül ilyen állások várnak ránk az agrár- és az élelmiszeriparban:

Agrármérnökként ezek az álláslehetőségek érdekelhetnek bennünket.

A környezetvédelem és a vízgazdálkodás területén itt tudunk elhelyezkedni.

   Agráripari állások   

És néhány konkrét munkalehetőség is:

Fejőházi vezető

Alkatrész technikus

 Erdésztechnikus

Állattenyésztő mérnök

Termékfejlesztési szakértő

Élelmiszeripari gyárigazgató

Termelési beszerző

Érzékszervi ellenőr

Érdemes végiggondolni, hogy mi az, amire már ma eséllyel jelentkezhetünk. Ne várjunk vele, pályázatunkat küldjük el minél előbb. A sikeres álláskeresésben a kiváló önéletrajz is a segítségünkre siet, amelyet most ITT könnyedén összeállíthatunk a Profession.hu díjnyertes alkalmazásával.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma