Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A törvénymódosítás, aminek hatálybalépését követően a közszférában dolgozó nők 2010.01.01-től a gyermekgondozási ellátásból visszatérő anyákat kötelező lesz részmunkaidőben foglalkoztatni a gyermek hároméves koráig. A részmunkaidős foglalkoztatás ebben az esetben azt jelenteni, hogy napi 4, illetve heti 20 órát dolgozhat a munkavállaló, de ettől, közös megegyezéssel el lehet térni, és lehetőség van a napi 6 órás foglalkoztatásra is. Az új szabály nem vonatkozik majd a hivatásos állományú munkavállalókra, azaz a rendőrökre, tűzoltókra, vagy katonákra.

A részmunkaidős foglalkoztatás nem lesz automatikus. Az érintetteknek a munkáltatónál kell majd kérelmezni, legkésőbb a fizetési szabadság letelte előtt 60 nappal, a pedagógusoknak pedig a tanév szorgalmi időszakának befejezését, illetve az első félév befejezését megelőző 60 nappal korábban.

Remélhetőleg így egyre több embert foglakoztatnak majd ebben a konstrukcióban, aminek eredményeképpen lassan, de biztosan beépül a lehetőség a köztudatba és a népszerűsége emelkedik.

Kevesebb munka-kevesebb pénz

Amíg Nyugat-Európában a foglalkoztatottak 20-30%-a dolgozik részmunkaidős konstrukcióban, Magyarországon ez az arány 3-4% körül stagnál. Ennek oka, hogy a magyar munkavállalók ragaszkodnak a hagyományokhoz és a rendes fizetéshez.

A részmunkaidő az átlagos dolgozó tudatában a fizetés drasztikus csökkentésének szinonimája - mondta Nagy Péter coach, aki arról számolt be, hogy a válságba került munkavállalók jellemzően inkább a munkanélküliséget választják, a részmunkaidővel szemben.

A magyar munkaadók sem szimpatizálnak ezzel a foglalkoztatási lehetőséggel, mert általános vélekedés, hogy a csökkentett munkaidő a feladatvégzés minőségének rovására megy.

Részmunkaidő

Litkey Hajnalkának egy hónapja ajánlotta fel a cége, hogy csökkentett munkaidőben hajlandó lenne visszavenni dolgozói állományba, amit ő azonnal visszautasított. A munkahelyem a város másik végén van, ahová eljutni ugyanannyiba kerül, mint akkor, amikor teljes fizetéssel voltam alkalmazva. Ha elfogadom a csökkentett feltételeket, gyakorlatilag ráfizetek arra, hogy dolgozom - mondja határozott meggyőződéssel Hajnalka.

Így vagyunk Európában a részmunkaidős foglalkoztatás gyakoriságát vizsgáló felmérések szerint az utolsók között.

Mindenki jól járna

Pedig, ha a munkaadó a heti 40, vagy a napi 8 órás munkaidőt lecsökkenti, kevesebb bért és járulékot köteles fizetni, amivel a terhei jelentősen mérséklődnek: a minimálbér kétszeres alapján történő járulékfizetés esetén arányosan csökken a járulékalap, illetve a tételes EHO esetében is munkaidő arányosan mérséklődnek a terhek.

A munkavállaló pedig megtarthatja az állását, amihez - a csökkentett munkaidő ellenére is - a teljes munkaidőhöz kalkulált társadalombiztosítás és cafetéria jár. Sőt, a Munka Törvénykönyve alapján e juttatások adómentességének a határa sem módosul azzal, ha kevesebb órát tölt a dolgozó munkahelyén.

A részmunkaidő népszerűségét fokozhatná, hogy ebben a konstrukcióban ugyancsak változatlanul illeti meg a munkavállalókat a szabadság és a betegszabadság, valamint a táppénz.