Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Merjünk nagyot álmodni!

Életünk során többször következhet be olyan helyzet, amely arra a felismerésre késztethet bennünket, hogy itt az ideje munkahelyet váltani. Felmerül azonban ilyenkor számtalan kérdés: vajon nincs-e túl késő változtatni? Vajon jó döntés-e elhagyni a biztosat a bizonytalanért? Fontos itt megjegyezni, hogy ha egy új szakmát választunk, azzal nem a bizonytalan felé lépünk, épp ellenkezőleg: egy új világ nyílik ki számunkra, számos új lehetőséggel, amellyel csak több élettapasztalatra tehetünk szert, ráadásul életminőségbeli előrelépést, sikereket is elérhetünk.

A pályaváltáshoz és egy új szakma kitanulásához tehát sosincs késő. Nagyon fontos leszögezni, hogy a változtatás joga mindenkit megillet, kortól függetlenül. Fel kell mérni a lehetőségeket és aszerint meghozni a döntést, mely terület és szakma az, amelyben ki tudnánk teljesedni.

Tervezzünk előre!

Mai világunkban ritka, ha valaki egy munkahelyen tölti aktív pályafutásának egészét. A minél szélesebb tapasztalatok megszerzése, a különböző munkakörnyezetek megismerése és az új kapcsolatok építése alapvető fontosságú. Ma már van mód arra, hogy gyökeres pályamódosítás következzen be az életünkben. A szakmaváltás persze nem kényszer hatására kell, hogy történjen, hanem a munkavállaló akaratából. Számos olyan szakma van ma Magyarországon, amely folyamatosan várja a friss és dolgozni vágyó munkaerőt. A piac szerencsére nagyon széleskörű, ezért lehetőségünk van valóban kitapasztalni, mely terület érdekel minket a leginkább.

Sosem késő váltani

Legyünk körültekintőek és jól informáltak!

Nagyon fontos, hogy amikor a tervezés folyamatába kezdünk, mindenképpen tájékozódjunk az adott szakma előnyeiről, és az ezzel járó feladatokról. Kérjünk felvilágosítást az általunk választott szakmában dolgozó ismerősöktől. Elengedhetetlen, hogy asaját érdekünkben, önálló érzéseink és vágyaink alapján hozzuk meg a végső döntést. A pályamódosítás, az újrakezdés egy hosszú folyamat, amely eredményeit lehet, hogy csak néhány hónappal, akár évekkel később látjuk. Ezzel előre számolnunk kell, és nem adhatjuk fel idő előtt.
A területtel kapcsolatban minden fontos tényezővel tisztában kell lennünk, olvassunk utána és
végezzünk kutatómunkát.

Legyünk türelmesek!

A váltás számos nehézséggel is jár, sok szorgalmat és alázatot igényel, de minden áldozatot megér. Ahhoz, hogy a kitanulás után a pályára való jelentkezés sikeres legyen, az önéletrajzban érdemes azokat a készségeket hangsúlyozni, melyek a módosított pályához illeszkednek. Itt olvashatunk arról, hogyan szerkeszthetjük meg versenyképesre önéletrajzunkat. A legtöbb munkáltató értékeli az elszántságot és a tanulni akarást, emellett sok munkaadónak az adott munkához való hozzáállás a legfontosabb a felvétel során.

Ezen a héten több, mint 4000 állás közül választhatnak a középfokú végzettséggel rendelkezők:

Szakmunka: több mint 2000 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: több mint 1000 álláslehetőség

Gyártás, termelés: több mint 1000 álláslehetőség

Szállítás, beszerzés, logisztika: több mint 500 álláslehetőség

Nézzünk szét a lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala