Munkaerő-piaci fellendülést mutatnak a Profession.hu adatai: a vezető állásportál tapasztalatai alapján a tavalyi második negyedévhez képest 16 százalékkal emelkedett a havi hirdetésszám, így júniusban minden idők legtöbb új hirdetését adták fel a cégek online.

A Balaton környékén a legkiemelkedőbb a keresletben megfigyelhető ugrás: a kereskedelmi szektor 30 százalékkal több pozíciót hirdetett meg, mint tavaly ilyenkor. Országos szinten legkeresettebb kategória a szakmunka, magasan megelőzve az előző negyedév vezető kategóriáját, az értékesítés/ kereskedelem üzleti pozíciókat.

Egyre többen váltanának munkát

Az állásportálon regisztráltak száma is stabilan növekszik: havonta átlagosan 11 százalékkal több álláskereső regisztrál a rendszerbe.

A legtöbb jelentkezés továbbra is asszisztensi, adminisztrátori munkakörökre érkezik, őket azonban szorosan követik, az eladók, irodavezetők és raktárosok.

A második negyedévben az IT- és értékesítési munkatárs is gyakran keresett pozíciónak bizonyult.

Szárnyal a kereskedelem

A termelés folyamatos erősödése a kereskedelmi szektort is egyre jobban beindítja: az ebben a kategóriában hirdető cégek havi átlaga tavalyhoz képest 12 százalékkal, az előző negyedévhez képest 9 százalékkal emelkedett.

Legtöbben 1-3 év tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keresnek, a jelentkezések száma is ebben a kategóriában a legmagasabb.

A hirdetők között az állásközvetítő cégek mellett a Bosch csoportnál és a Vodafone-nál van jelentős számú új nyitott pozíció.

Rekordmennyiségű állás közül válogathatunk!

Mi a helyzet a Balatonon?

Az elmúlt hetekben egyre többet hallani arról, hogy a vendéglátó helyek nem találnak munkaerőt Nyugat-Magyarországon. Ezt a kereslet és kínálat aránya is megerősíti: szakács pozícióra például kétszer annyi hirdetést adtak fel, mint az előző negyedévben - miközben az adott hirdetésre beadott jelentkezések száma a felére csökkent. A teljes kereskedelmi kategória ebben a régióban ugrott a legnagyobbat: 30 százalékkal több az új munkalehetőség.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, állásajánlat, álláshirdetés