Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódoosítás

Sokaknak a kora reggeli kelés maga a rémálom; ők azok, akik nyomogatják a szundi gombot, kapkodva készülődnek és van, hogy késnek is a munkából. Ha magunkra ismertünk, van egy jó hírünk: cikkünkben olyan tippeket szedtünk össze, melyek az éjjeli baglyoknak is segítenek a kiegyensúlyozott, nyugodt és energikus reggelek elérésében.

Alakítsunk ki egy esti rutint

A legfontosabb, hogy alakítsunk ki magunknak egy néhány cselekvéssorból álló esti rutint, amivel felkészíthetjük a testünket az alvásra. Például szánjunk egy órát arra, hogy összekészítsük a másnapi holminkat, a tennivalókról listát írjunk, és a cikázó gondolatainkat próbáljuk meg elcsendesíteni. Vegyünk egy forró fürdőt, hallgassunk relaxációs zenét, vagy igyunk meg egy csésze nyugtató teát. Mindenkinek más válik be, a legfontosabb azonban, hogy mindig feküdjünk le időben – legalább 7-8 órát hagyjunk magunknak aludni, mert enélkül bevethetünk bármilyen praktikát, másnap fáradtan fogunk ébredni.

Zuhanyozzunk reggel

Vannak, akik inkább a reggeli zuhanyzást részesítik előnyben, mert könnyebben felébrednek tőle. Ha mi is ebbe a típusba tartozunk, mindenképpen szánjunk több időt a reggeli készülődésre, főleg, ha hajmosást is terveztünk. Ha enyhén langyos, vagy netán hideg vízzel fürdünk, az felér egy adrenalinlökettel, így rázós reggeleken ezt is érdemes bevetni.

Használjunk kütyüket

Ha tudatosan használjuk a technikai eszközöket, az nagyban hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb alvás-ébrenlét egyensúlyhoz. Egy okosóra például képes figyelni az alvási ciklusainkat és mély alvási fázisban nem ébreszt fel – akkor ugyanis sokkal nehezebben ébredünk fel és lehet, hogy egész nap fáradtabbnak érezzük majd magunkat. Ha a telefonunkon állítunk be ébresztőt, tegyük a szoba másik sarkába, hogy kénytelenek legyünk kikelni az ágyból és ne nyomkodhassuk a szundi gombot. És ha már itt tartunk…

Ne nyomkodjuk a szundi gombot

A lehető legrosszabb ötlet, ha már egy órával a tervezett kelés elé állítunk ébresztőt, majd ötpercenként nyomogatjuk a szundi gombot. Ezzel rengeteg értékes időtől fosztjuk meg magunkat, amit egyébként mély alvással tölthettünk volna. Bármennyire is nehéz, erőltessük meg magunkat és keljünk fel az első csörgésre! Megfigyelhetjük, hogy sokkal kevésbé leszünk fáradékonyak, mintha ötpercenként visszaaludtunk volna.

Tippjeink segítségével könnyebben indulhat a reggel.

Sportoljunk

A reggeli edzés egy remek ötlet, hiszen kap a testünk egy energialöketet, amitől könnyebben kezdhetjük a napunkat. Az biztos, hogy a reggeli kávénál intenzívebb a hatása, de persze ez elsőre sokakat megijeszt – nem elég a korán kelés, még mozogni is kell?

Ha reggel semmiképpen nem tudjuk rávenni magunkat a mozgásra, akkor csináljuk máskor – bár a reggelünket nem fogja beindítani, de egy esti edzéssel például lefáraszthatjuk magunkat annyira, hogy könnyebben menjen az alvás. Főleg a szellemi munkát végzőknél nagyon fontos ez, hiszen ők hajlamosabbak az alvászavarokra, mivel éjszaka az agyuk már fáradt, a testük viszont nem. A legjobb motiváló erő, ha arra gondolunk: olyan már volt, hogy megbántuk, hogy nem mentünk edzeni, de olyan még nem, hogy megbántuk volna, hogy elmentünk!

Beszéljünk meg reggelre találkozót

Akár egy reggeli kávé a barátnőnkkel a munkaidő megkezdése előtt, egy reggeli kocogás az egyik kollégánkkal vagy egy tárgyalás a kora reggeli órákban – ami fontos, hogy ha mások számítanak ránk, könnyebben fel fogunk tudni kelni, hiszen nem akarjuk cserben hagyni őket.

Ismerjük magunkat

Ha hosszú idő alatt sem tudtunk hozzászokni a korán keléshez és bármennyit alszunk, egy kínszenvedés a reggeli rutin, talán be kell látnunk, hogy célszerű lenne a típusunknak megfelelő munkát választani. Sokan nem a pacsirta típusba tartoznak, akik korán fekszenek és korán kelnek, hanem az éjjeli baglyok táborát erősítik, akik későn fekszenek és későn is kelnek. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen csak annyi történik, hogy el van tolva az alvás és az ébrenlét ideje.

A Profession.hu-n számos állás közül válogathatunk, melyek éjszakai műszakban, rugalmas munkaidőben vagy távmunkában végezhetők, így lehet, hogy ez lenne az ideális megoldás számunkra.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala