Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munka taposómalmából akkor sem könnyű kiszállni, ha csak öt napig vagyunk benne, aztán 48 óránk jut a feltöltődésre, amikor pedig kurta a hétvégénk, bizony nagy tudatosság szükséges ahhoz, hogy hétfőn tényleg mosolyogva, és kipihenten kezdjük az új hetet. A jó hír azonban, hogy mindez nem reménytelen, mutatjuk, hogyan.

A házimunka megvár

Feltehetően sokaknak kialakult hétvégi rutinja van, ami számtalan teendőt foglal magába: nagybevásárlás, mosás, takarítás, főzés több napra előre, rokonlátogatás, és a sort még hosszan folytathatnánk.  Természetesen akadhatnak halaszthatatlan feladatok, de igyekezzünk minimalizálni ezeket. Engedjük meg magunknak a fáradtságot, és legalább az egyetlen szabadnapunkat ne táblázzuk be, mert hiába csillog a lakásunk, ha az újabb erőbedobás után teljesen kimerülten állunk neki a munkahétnek. Ez az egy nap kivételesen szóljon rólunk, ne a mosatlan edényekről és a makulátlanra vasalt ingekről!

Pihenjünk jól! - munka, hétvége, pihenés

Szakadjunk ki!

Közhely, de a minimális környezetváltozás is csodákra képes. Ha csak egy-két órára is, de fizikailag is távolodjunk el hétköznapjaink helyszíneitől. Kedvünk szerint sétáljunk egyet egy közeli vízparton, parkban vagy erdőben, esetleg látogassunk meg egy szomszédos kisvárost. Az új látvány, a megannyi benyomás felfrissíti a gondolatainkat, új lendületet ad a kreativitásunknak, arról nem is beszélve, hogy egy kellemes séta üdítően hat a szokásosnál is fáradtabb testünkre – mindezért garantáltan hálásak leszünk, amikor ismét az íróasztal előtt görnyedünk.

Elterelő hadművelet

Előfordulhat, hogy nincs lehetőségünk elhagyni a négy falat, vagy épp otthonunk nyugalmára vágyunk. Ennek azonban megvan az a veszélye, hogy külső ingerek, friss élmények nélkül újra és újra a munka, a vészesen közeledő új hét, az előttünk álló megannyi elintézendő jut majd eszünkbe, így viszont borítékolható, hogy nem fogunk tudni pihenni. Csípjük el ezeket a gondolatokat, és amennyire csak lehet, élvezzük az igazán megérdemelt szabadnapot. Nagy segítségünkre lehet ebben egy jó könyv, egy (vagy akár több) izgalmas film, esetleg egy hosszabb telefonbeszélgetés egy külföldön élő, rég nem látott ismerőssel – az ezzel járó pozitív érzésekről nem is beszélve!

Offline módban

Mivel a hét hat napján elérhetőek vagyunk, e-mailekre válaszolunk, üzeneteket váltunk, telefonálunk – olykor több csatornán is kommunikálunk egyszerre, ami rendkívül kimerítő. Éppen ezért 24 órára engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy kikapcsoljuk, vagy legalábbis lenémítjuk telefonunkat, céges laptopunkat pedig egyszerűen felejtsük az irodában. Lehet, hogy nehezen állunk majd ellen, hogy átlapozzuk a közösségi oldalakat, vagy az aktuális híreket, mégis érdemes így tennünk. Meglepően felszabadító lesz a tudat másnap, hogy nem maradtunk le semmi lényegesről.

Kövessük a fenti tanácsokat, és vágjunk bele feltöltődve a következő, szerencsére rövid hétbe! Használjuk ki az előttünk álló nyolc hosszú hétvégét, de munkánk és magánéletünk egyensúlyát a hétköznapokban is őrizzük meg. Ha azonban ezt a szűk határidők, a fokozódó elvárások, az állandó túlórázás lehetetlenné teszi, váltsunk mielőbb.  Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide! Nézzünk szét a legfrissebb álláslehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés,munka, munkahely, hétvége, pihenés