Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A praktikus, előre megformázott és kitöltési útmutatóval is ellátott önéletrajzsablonokkal könnyedén és egyszerűen készíthetünk igényes CV-t, amely megragadja a kiválasztással és toborzással foglalkozó HR-esek figyelmét. Fontos azonban betartanunk néhány aranyszabályt. Mutatjuk, melyek ezek! 

1. Figyeljünk a stílusra

Ahhoz, hogy kitűnjünk a pályázók tömegéből – különösen most, amikor bizonyos területeken túljelentkezés is lehetséges – fontos, hogy egyrészt a megpályázott pozícióra és a munkaadó cégre, másrészt a saját ízlésünkre alakítsuk a formadokumentumot. Ha egy komoly, pontosságot, felkészültséget és gyakorlatot igénylő munkakörre jelentkezünk, a színes, bohókás stílus nem célravezető – sokkal jobbak az esélyeink egy letisztult, egyszerű sablonnal. Amennyiben azonban valamilyen kreatív területen dolgozunk, kifejezetten ajánlott a színek, valamint a grafikus ábrák használata. A Profession önéletrajzkészítő felületén többféle sablonból választhatunk, a felosztást és a színeket pedig igény szerint változtathatjuk. Kísérletezzünk bátran!

2. Ne a levegőbe beszéljünk

Bármennyire jól is hangzanak, és bármilyen kényelmes is a sablonban példaként megadott készségekre hagyatkoznunk, ne puffogtassunk olyan közhelyeket, mint a kiváló kommunikációs készség, vagy a megbízhatóság. Igazoljuk erősségeinket konkrét példák segítségével.

Kiemelt kapcsolattartóként 50 ügyfél panaszait kezeltem, és napi szinten alkalmaztam az asszertív kommunikációt annak érdekében, hogy a technikai problémák miatt ingerült partnerekkel gyorsan megtaláljam a közös hangot.” Teljesítményünket, és annak pozitív hatását pedig próbáljuk meg számosított adatokkal is nyomatékosítani: „Sikeres hideghívásaimnak köszönhetően az elmúlt másfél évben ötven százalékkal emelkedett az eladások száma, és az így befolyt bevételeknek köszönhetően a szolgáltatási palettánkat is bővíteni tudtuk.

3. Gondolkodjunk a HR-es fejével

Emeljük ki azt, ami a megpályázott pozíció szempontjából releváns. Ennek a legjobb módja, ha az álláshirdetésben megfogalmazott elvárásokat feltüntetjük a tapasztalataink és készségeink között. Az önéletrajzok előválogatásáért felelős HR-esek ugyanis elsősorban ezekre a hívószavakra kíváncsiak, és ha ezek első ránézésre nem tűnnek fel a CV-n, az idő szűke miatt már nyúlnak is a következő jelentkező anyagához. Tartsuk észben, hogy a kiválasztást végző szakemberek átlagosan 1-3 percet töltenek az önéletrajzunk átfutásával – fontos tehát, hogy tekintetüket vizuális eszközök segítségével, például félkövér betűtípussal gyorsan a lényeges pontokra irányítsuk. Szerkesszük tehát tudatosan az alkalmazott sablont. 

4. Priorizáljunk

Ha pályakezdőként jelentkezünk egy állásra, akkor természetes, hogy elérhetőségeink megadása után az iskolai végzettségünk, valamint az ehhez tartozó gyakorlati tapasztalatok, diákmunkák felsorolásával indítunk. Ha azonban több éves tapasztalattal rendelkezünk a megpályázott munkakörben, akkor felesleges beleírnunk az önéletrajzunkba a tíz évvel ezelőtti, balatoni lángossütödés alkalmi munkánkat, és főleg, nem kell, hogy ezek a régi, kevésbé fontos tapasztalatok álljanak a CV elején. Találjuk meg a tapasztalati szintünknek legmegfelelőbb önéletrajz-formátumot, ugyanis ez esetben is igaz, hogy a külső megfog, a belső megtart. 

+1. Legyünk képben

A sablonokban található, professzionális mintaképeket tekintsük irányadónak, vagyis ne használjunk szórakozóhelyen vagy a fürdőszobatükörben készített szelfit – akármilyen előnyösen is festünk rajta, egy ilyen, meggondolatlanul kiválasztott képpel könnyen alááshatjuk szakmaiságunkat.

Ha a jelenlegi helyzetben nincs is módunk profi fényképészhez fordulni, megkérjük egy családtagunkat, szükség esetén a szomszédunkat – az előírt távolságok és szabályok betartásával – hogy készítsen rólunk egy aktuális, előnyös képet, egy semleges és egységes falfelület, esetleg szekrény előtt. 

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat, és készítsük olyan önéletrajzot, amely hűen tükrözi alkalmasságunkat a megpályázott pozícióra. Amennyiben a járvány miatt munkát keresünk, ide kattintsunk a hatékony segítségért, vagy válogassunk a több ezer friss állás között egyszerűen, személyes prioritásaink szerint. Maradjunk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, ezzel is növelve esélyeinket a mielőbbi elhelyezkedésre.  

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, álláspályázat, önéletrajz, sablon, egyediség