Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Márti, egy nagyvállalat HR business partnere szerint változó, ki hogy dönt: csatol fotót az anyagához vagy sem. „Én három évig dolgoztam Brüsszelben, ott például nem kötelező a fotó. De mivel egy nemzetközi kommunikációs ügynökségen voltam key account manager, és ebben a szakmában sokat jelent az egyéniség, a kisugárzás, ezért eszembe sem jutott az esélyeimet csökkenteni a portréfotó kihagyásával. Ehhez később, amikor már én kerestem kollégát, akkor is kifejezetten ragaszkodtam. Sokat elárul ugyanis az illetőről a nézése.”

Fotó az önéletrajzhoz

Tamás (43) éppen állást keres, elsősorban IT menedzseri és vezetői pozíciókra pályázik. „Az önéletrajzomhoz nem csatoltam fotót, de készítettem egy infografikás színes-szagos anyagot, ott van kép is. Én amúgy azt vallom, hogy ne pofára döntsék el, ki ebben a szakmában a szóba jöhető ember, hanem beszéljenek a tények, az, amit eddig letettem az asztalra. Sokkal fontosabb ez alapján döntést hozni.”

Siményi Gergely

Nézzük, mit gondol erről a fényképész, Siményi Gergely, és milyen tanácsot ad az álláskeresők számára! „Egyértelműen kell a fotó az önéletrajzba, ne hagyjuk ki! Ezáltal sokkal nagyobb bizalmat fejezünk ki a jelenlegi munkaadónk felé, hogy láthat minket, megmutatjuk magunkat. De egy fényképpel rontani is ugyanannyit tudunk az esélyeinken, mint javítani. Manapság szinte már minden HR-es rákeres a leszűkített jelöltekre a közösségi oldalakon – érdemes ezt is összehangolni a szakmaiságunkkal , így nagy valószínűséggel úgyis fogja látni az arcunkat. Akkor már sokkal jobb, ha készíttetünk egy megfelelő portrét, és így azonnal a lehető legjobb képet társíthatja az illető a szakmai csomagunkhoz. Legyen a kép előnyös, menjünk profihoz, ne mi oldjuk meg! Nemcsak a minőség miatt, ami egyébként evidens, hanem mert egy objektív kívülálló ért ehhez a feladathoz. Az egyéniségünk megfelelő csomagolásához, közvetítéséhez, a hatásos összkép átadásához.”

Érdemes megfontolni a fentieket, és végiggondolni, mi az, ami az előnyünket szolgálja. Hogyha az arcunk megmutatása mellett döntünk, akkor gyorsan fussuk át ezt a 6 tippet és alkalmazzuk:

1.) Aktuális képet csatoljunk az önéletrajzunkhoz, ne régit!

2.) Találjuk meg a megfelelő profilunkat! Ugyanis mást fejezhet ki a balra vagy a jobbra fordított orcánkról készített portrékép.

3.) Ahhoz méltóan öltözzünk fel a fotózásra, amilyen állásokra pályázunk!

4.) Legyünk a fotón természetesek, amennyire csak lehetséges!

5.) A portréképünk legyen következetes a szakmai anyagunk tartalmával és minőségével.

6.) És nem utolsósorban ezt a képet használjuk a releváns közösségi oldalainkon is!

Ha kész a pályázati anyagunk, vágjunk bele az intenzív álláskeresésbe! Ne feledjük: itt naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Tartsuk szemünket a friss és aktuális állásajánlatokon – így hamarosan megtaláljuk a számunkra megfelelő új állást is.

 

Készítette: Posta Renáta

Címkék: álláskeresés, munka, fizetés, karrier, szakma, önéletrajz, fotó