Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Görög Ibolya protokoll szakértő elmondta magazinunknak, hogy az első és legfontosabb szabály, amit figyelembe kell vennünk az öltözékünk összeállításakor, hogy: tanult ember benyomását keltsük. Ezt kellően meg lehet alapozni, ha visszafogott, konzervatív színeket választunk. Szakértőnk szerint, ha erre építkezünk, abból soha, sehol nem származhat gond. Bár néhány PR, média területen dolgozó vállalkozás belső designja megkövetelheti a harsány színeket, jellemző az üzleti világra, hogy komolytalannak bélyegzik a rózsaszín, sárga, vagy lila színű ruhadarabokat viselőket.

Lefelé sötétedünk

Mind a nők, mind a férfiak esetében ajánlott e logika követése. Vagyis, ha a zakó, kosztüm sötétszürke, a nadrágnak egy tónussal sötétebbnek, kéknek, vagy feketének kell lennie. Értelemszerűen a cipő irányában tovább mélyül a színskála és sötétbarnában, vagy feketében végződik.

Az ing mindig világos

Nagyon fontos szabály, hogy az ing - egyéb ruhadarabok színétől függetlenül - mindig fehér, vagy ehhez közelítő színárnyalat. Súlyos hibát követünk el, ha élénk színű inggel kombináljuk a toalettünket.

A fekete ing feketelistán van

Az ezredforduló idején divatossá lett sötét ingeket kisajátították maguknak a törvényenkívüliek. Ma sincs ez másképp, ezért, ha valaki állásinterjúra ölti magára azt, viselje a negatív következményeket.

Az ing legyen mindig világos!

A nők évszak szerint válasszanak színt

Nyáron világosabb, télen sötétebb tónusú színeket válasszanak a dolgozó nők. E szabály alól a férfiak felmentést élveznek, nekik nem kell igazodniuk az évszakok színeihez, de egy nő belépőjét figyelmességgel, igényességgel fokozza, ha erre figyelmet fordít.

A vörös és a fekete mindig nyer

A protokoll szakértő esküszik rá, hogy ezzel a színösszeállítással komoly előnyre tehetnek szert a nők. Ez a klasszikus párosítás minden hullámverés ellenére biztosan tartja az állásait.
A klasszikus piros viselését azonban kerüljük az állásinterjún!

A borosta már a múlté

Annak idején, a nyolcvanas évek közepe tájékán trendi volt az, aki néhány napos borostával az arcán indult munkába. Ma, ha valaki sörtékkel borítottan közlekedik az üzleti világban, hanyagságot sugall. Ami a megbízhatatlanság előfutára és nem kívánt tulajdonság egy cég, vagy vállalat kollektívájában.

Tiltó listán az arany

Férfiak és nők esetében is fontos, hogy ha az üzleti világba kívánnak bebocsájtást nyerni, ne vegyenek fel arany, vagy ezüstszínű ruhát, vagy kiegészítőt még akkor sem, ha ez a trend. Ezek a színek tolakodó, agresszív hatást gyakorolnak és viszolygást keltenek az emberek azon csoportjába, akik fontos döntéshozói pozícióban vannak. Ugyan ez érvényes a felső ruházaton csüngő ékszerekre is, amit, ha muszáj, érdemesebb belül hordani.

Papucsot, fehér cipőt soha

Görög Ibolya több évtizedes tapasztalatai alapján leszögezi, hogy ha valaki papucsban jelenik meg egy tárgyaláson, veszített. Ugyanez érvényes a fehér lábbelit viselőkre is, mert a világos cipőhöz lehetetlen felfelé világosítani.


Fotó: profimedia.hu