Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Lassan az év feléhez érünk, és akár bevalljuk, akár nem, valószínűleg kezdünk elfáradni a sokhónapnyi hajtás után. Bár a legtöbben ilyenkor iktatnak be egy-két-három hetes láblógatást, van, akinek a munkája, a pénztárcája vagy egyéb okok ezt nem teszik lehetővé, és egészen őszig pörgetniük kell még azt a bizonyos mókuskereket. Ha ebben a cipőben járunk, valószínűleg már nehezebben indulnak a reggeleink, lassabban telik a munkaidőnk, talán ingerültebbek is vagyunk, főleg akkor, ha egy-egy kolléga helyettesítése miatt néhány extra feladatot is teljesítenünk kell. A lendület apad, a fásultság már a láthatáron – éppen ezért már dobjuk is a mentőövet!

Lassítsunk

Ezt a tanácsot talán a legkönnyebb nyáron megfogadnunk, ilyenkor ugyanis minden lassabb ritmusban zajlik, és mindenki kicsit ráérősebb is. Amennyiben tehetjük, vállaljunk kevesebbet, vagy szabjunk hosszabb határidőt egy-egy feladat elvégzésére. Vegyünk vissza a magunkkal szemben támasztott elvárásokból: elképzelhető, hogy a nyolcvan százalékos teljesítmény is elegendő lesz a szokásos száztíz százalék helyett, ahogy a nyolc órás munkaidőt sem kell újra és újra felülmúlnunk. Ha a multitasking nagymesterei vagyunk, érdemes egy próbát tennünk az ellenkezőjével: egyszerre egy feladatra koncentráljunk, majd miután kipipáltuk, tartsunk egy rövid szünetet, és csak ezután fogjuk bele a következő teendőbe, ily módon a stressz-szintünket is redukálhatjuk, ha pedig e téren további tippekre lenne szükségünk, olvassuk el ezt a korábbi cikket, a mindfulness pozitív hatásairól.  

Találjon új szakmát! - munka, szakma, pályamódostás

Legyen egy új szokásunk

Ha sikerül alacsonyabbra tekernünk a fordulatszámot, jó eséllyel tölthetjük meg újfajta tartalommal a nyarunkat. A rendelkezésünkre álló következő két hónapot, a jó időt, a hosszúra nyúló nappalokat használjuk ki és fordítsuk a javunkra: alakítsunk ki egy olyan új szokást, ami hozzájárulhat testünk, lelkünk, szellemünk feltöltődéséhez. Például határozzuk el, hogy minden nap sétálunk öt kilométert, ami nagyjából fél-fél óra mozgás jelent reggel és este – meg fogunk lepődni, mennyivel másképp érezzük majd magunkat egy-két hét elteltével. Új rutinként hallgathatunk hangoskönyvet a tömegközlekedéssel töltött időben, de az is minőségi változást hozhat a mindennapjainkba, ha minden este olvasunk egy órát, megtanulunk idegen nyelven tizenöt szót, vagy meditálunk lefekvés előtt. A lehetőségek száma végtelen, a lényeg, hogy egy számunkra érdekes, szórakoztató vagy hasznos elfoglaltságot találjunk.

Gyűjtsük az élményeket

Ahhoz, hogy új élményekkel gazdagodjunk az előttünk álló meleg napokon, nem kell feltétlenül egy messzi országba, hetekre elutaznunk, elég egy másfajta szemüvegen keresztül szemlélnünk a világot, és könnyen kiderülhet, hogy a közvetlen környezetünk is számtalan csodát rejt. Próbáljunk ki új sportokat, például az evezést vagy a supot, így máris több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen nem csak mozgunk, és a szabadban vagyunk, de új ismeretségekre is szert tehetünk. Vállaljunk kutyasétáltatást egy közeli menhelyen, szervezzünk spontán baráti összejövetelt egy hétköznap estén, vagy béreljünk robogót egy kis munka utáni kiránduláshoz. Online kihívásokhoz is csatlakozhatunk a közösségi oldalakon, ahogy benevezhetünk egy főzőkurzusra is, a lényeg, hogy kipróbáljunk valami újat, pontosan úgy, ahogy azt a nyaralások alatt is tenni szoktunk. És még egy tipp: ne várjunk a hétvégékre, vigyünk színt a hétfőkbe, keddekbe, szerdákba is!

Nyár szabadság nélkül? Nincs minden veszve! - munka, nyár, kikapcsolódás

Tartsunk mininyaralást

Szeptemberig összesen tíz hétvégénk, azaz húsz napunk van arra, hogy kiszakadjunk a mindennapokból és magunk mögött hagyjuk a várost. Persze nem kell nagy dolgokra gondolnunk! Egy Duna parti sütögetés, egy vízparti hétvége, egy villám bringatúra a Balatonnál, egy kis sátorozás a hegyekben, vagy belföldi városnézés az ország valamely pontján egészen kevésből is kihozható, mégis rendkívül sokat ad: kiszellőzteti a fejünket, újratölti a kreativitásunkat, kisimítja az idegeinket, és jó esetben megmozgatja a rekeszizmainkat is, különösen akkor, ha nagyobb csapattal vágunk neki a kalandoknak, és szigorúan otthon hagyjuk a céges mobilunkat. Tervezzünk előre, így a várakozás jóleső érzése szövi majd át a nyarunkat és visszatekintve nem lesz kétségünk affelől, hogy igazán emlékezetes heteket tudhatunk magunk mögött.  

Próbáljuk ki a fentieket, és ne hagyjuk, hogy csak úgy elillanjon a nyár. Ha azonban már csak a szabadság éltet bennünket, és a hétköznapokban nem találunk örömöt, érdemes elgondolkodnunk a váltáson, és egy olyan munkahely után néznünk, ahová szabadság után is szívesen terünk vissza. Tisztázzuk személyes prioritásainkat, és válogassunk a több ezer friss ehetőség között is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, teljesítmény, nyár, kikapcsolódás, élmény