Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ez esetben is egyfajta beruházásról beszélünk, nem mindegy mennyire elhivatott, motivált tehetségek töltik be ezeket a pozíciókat, mint ahogy az sem, hogy milyen meglévő képességekkel rendelkeznek tanulmányaik mellett, melyek által előnnyel indulhatnak el pályájukon, amikor a tudást gyakorlatban kell bizonyítani.
Természetesen a jelentkezők itt is többségben vannak. A fiataloknak már a kezdésnél meg kell különböztetni magukat a munkaerőpiacon, a cégek pedig egyre kifinomultabb módszereket kell, hogy alkalmazzanak, hogy azt a néhány valóban kivételes tehetséget megtalálják. Ám még ilyenkor sincs garancia arra, hogy a végül kiválasztott jelölt ott is szeretne maradni az adott cégnél, hiszen a próbaidő három hónapja is kevés sokszor, hogy igazán megismerje a vállalatot, a folyamatokat, az ott dolgozókat és az értékeket, melyet a cég képviselni hivatott.

Különböző módszerek és csatornák ezen tehetségek feltérképezésére és úgynevezett szűrésére, természetesen eddig is léteztek. Ilyenek például a különféle esettanulmány versenyek, üzleti szimulációs tréningek vagy versenyek különböző szakterületek képességeit mérve, illetve diákszervezettekkel valamint egyetemekkel és főiskolákkal való szoros együttműködés.

A probléma tehát továbbra is ott van, hogy megbizonyosodni a jelöltek elhivatottságáról nehezen lehet. Idő kell, hogy valaki megismerjen egy céget és több hónapos "ismeretség" után kijelenthesse, hogy tényleg kíván-e dolgozni az adott vállalatnál és ezzel egyben képviselni tudja a cég érdekeit, hitvallását.

Tehetségkutatás a munkaerőpiacon

1980 óta működik egy olyan verseny, amelynek jelenleg 31 ország tagja, amely évről-évre megmutatja a világ legkiválóbb tehetségeit az üzleti szférából és egyetemek, főiskolák végzős diákjai közül. A Global Management Challenge (GMC)- a világ legnagyobb stratégiai management versenye - minden évben, csaknem 5 hónapon át zajlik online, amit minden országban ezután természetesen egy szemtől-szembeni megmérettetés követ, ahonnan kikerül az a legjobban teljesítő csapat, aki az adott országot képviselheti a világdöntőn, másik, jelenleg 30 ország üzleti stratégiájával szemben.

A programot, melynek legelső magyarországi döntője nemrégen zárult le, a résztvevők egyértelműen az eddigi legnehezebb üzleti versenynek ítéltek meg, melyben, ennek ellenére jelentős számú műszaki tanulmányokkal rendelkező versenyző is részt vett.

A verseny első évadjának magyarországi támogatói, akik különböző számú csapatokat vontak szárnyaik alá, egészen közel engedik magukhoz a "csapataikat", akik javarészt végzős egyetemistákból, főiskolásokból állnak. A diákoknak úgymond "bejárásuk" van az őket támogató cégekhez az adott 5-6 hónapon át, megismerhetik a cég felépítését, a dolgozókat, gyárlátogatásokon, konzultációkon vehetnek részt egészen a közös kávézásig.

"Mikor végiggondoltuk a GMC verseny támogatásában rejlő lehetőségeket, számos területet sikerült beazonosítanunk. Az Ernst & Young valóban a legjobbakat keresi, és értékeljük, ha a hallgató felismeri egy ilyen tanulmányi verseny által kínált lehetőséget! Azok a fiatalok, akik egy ilyen versenyen részt vesznek, már letettek valamit az asztalra. Mi olyan fiatalokat keresünk, akik tesznek azért, hogy okosabbak legyenek, fejlődjenek, tapasztalatot szerezzenek és kitűnjenek társaik közül. A diákokkal való találkozáson túl saját kollégáinknak is nagyszerű lehetőséget biztosított a verseny, hiszen jópáran mindennapi munkájuk mellett mentori szerepet is vállaltak. Nagyon büszkék vagyunk, hogy az országos döntőbe bejutott nyolc csapat közül négy az Ernst & Young nevét viselte, és az Ernst & Young csapata képviseli országunkat a nemzetközi döntőben, Lisszabonban!" - Gyenese Balázs, az Ernst & Young humán erőforrás igazgatója.

Az a négy tehetséges fiatal, akik a legelső GMC évad országos döntőjének győztes csapatát adják, hamarosan utaznak a nemzetközi megmérettetésre. A verseny többi résztvevője pedig készül a következő versenyre, mely ősszel indul, immár második alkalommal.