Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Munkakeresés közben néha feltűnik egy-egy Szent Grálnak tűnő álláshirdetés: tudásunkhoz és tapasztalatunkhoz illő pozíció, híresen jó csapat, ígéretes juttatások – és talán még az otthonunkhoz is közel esik a munkahely. Elküldjük a tökéletesre csiszolt önéletrajzunkat, aztán az első, második körös interjún is brillírozunk, ráadásul úgy tűnik a referenciáinkat is nagyra értékelik! Fejben már új asztalunknál ülve látjuk magunkat, a jelenleginél jóval magasabb fizetéssel, amikor jön a lelombozó telefonhívás: a munkáltató egy másik jelölt mellett döntött.

Mindennek vége?

Hajlamosak vagyunk nekikeseredni: mintha egy szebb jövő reményét vették volna el tőlünk, és bizony néha úgy is érezzük, mintha soha egy állás sem lehetne már ezután igazán lelkesítő. De fel a fejjel! A Glassdoor online magazin által megkérdezett szakértők szerint van remény: „Minden esély megvan rá, hogy másodszorra felvegyenek bennünket egy olyan céghez, ahol korábban sikertelenül pályáztunk. Nagyon sok sikersztoriról hallottunk már.” – mondta Lori Scherwin coach. „Főleg nagyobb szervezeteknél fordul ez elő, ahol többféle divízió és csapat dolgozik együtt, mind különféle elvárásokkal és kultúrával. Talán nem ugyanarra a pozícióra kapunk ajánlatot, mint amit eredetileg megpályáztunk: de lehet, hogy tudásunk és tapasztalatunk a szervezet egy másik pontján lehet hasznos.”

Sőt, lehet hogy amit mi a legmélyebb kudarcként élünk meg, az valójában egy „ezüst érem”, azaz előfordulhat, hogy hajszál híján bennünket választottak: ha a közeljövőben hasonló lehetőség nyílik, egészen biztosan eszébe fogunk jutni az interjúztatónak. Azok, akik bejutottak az utolsó körbe, valószínűleg mind alkalmasnak tűntek a cég számára, így ha hasonló állást hirdetnek meg, az elsők között értesülhetünk a lehetőségről.

Nem vettek fel az álommunkahelyre, van még esély?

Addig is, lássuk mit tehetünk, ha nem bennünket választottak:

1. Őrizzük meg a méltóságunkat! Köszönjük meg a lehetőséget és az interjúkat, és jelezzük, hogy nyitottak vagyunk további megkeresésekre. Semmiképp ne könyörögjünk még egy esélyért, a lehetőség szinte magától kínálkozni fog, ha a feltételek adottak.

2. Kérjünk visszajelzést! Rákérdezhetünk, hogy mi volt az oka, hogy másik jelöltet választottak. Ez egy nagyon hasznos visszajelzés lehet, amit érdemes a helyén kezelnünk: ha a tapasztalat vagy egy konkrét képzés, végzettség hiánya választ el bennünket az állástól, akkor íme egy remek fejlődési lehetőség! Ha a személyiségünkre vagy a stílusunkra hivatkoznak, akkor viszont érdemes elfogadni a választást, vannak helyzetek, amiken nem igazán változtathatunk. Nem szabad elkeseredni emiatt, egy másik csapatban vagy egy másik cégkultúrában majd épp ez a személyiségtípus lesz a nyerő!

3. Dolgozzunk a gyengeségeinken! Járjunk el szakmai találkozókra, ismerkedjünk meg a vágyott pozícióban sikeres emberekkel, esetleg kutakodjunk kicsit a LinkedInen hasonló munkakörökben dolgozók iránt. Iskoláik, felsorolt képességeik, projektjeik remek inspirációt nyújthatnak számunkra is! Tegyünk a sikerért: valószínű, hogy egy erősebb nyelvtudás, további munkatapasztalat vagy egy újonnan elvégzett képzés sokat dob majd a lehetőségeinken. 

Folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

Készítette: Rákász-Losonczy Judit

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala