Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gondoljunk csak bele, egész nap, 1,5-2 óránként egy újabb vendég ül le velünk szembe, akivel bizony beszélgetnünk ildomos. Még sem ücsöröghetünk ott szótlanul, órák hosszat… Ráadásul, itt nem is zúg a hajszárító, mint egy fodrászatban, és nincs is mély relaxációban a vendég, mint mondjuk egy kozmetikai masszázs alatt. Éppen ezért, mindenképp érdemes tisztában lennünk azzal, milyen típusú a személyiségünk, de, hogy pontosan mikre érdemes felkészülnünk, ha ezen a szakmán gondolkozunk, arról Nagy Alexandra Barbarával, a Bianzsi-Relax szalon műköröm építőjével beszélgettünk.

Miért szeretett volna műkörmös lenni, miért döntött emellett a szakma mellett?

„Teljesen véletlenül alakult úgy, hogy műkörmös lettem. Banki szakügyintézőként végeztem, de a kötelező gyakorlatnál már tudtam, hogy valami teljesen mást szeretnek csinálni. Az unokatestvérem akkor várt babát és rávett, hogy vágjak bele, majd ő segít. Szeretett volna a vendégeinek egy megbízható embert, aki ugyanazt a minőséget nyújtja, mint ő.”

Mik a legfontosabb kezdeti lépések, ha valaki műkörmös szeretne lenni? Hogyan kezdjen neki?

„Meg kell találni a megfelelő iskolát, tanárt és utána jöhet gyakorlás, gyakorlás és még több gyakorlás.”

Milyen személyiségjegyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy valaki jó legyen ebben a szakmában? Azaz, milyen egy jó műkörmös?

„Egy jó műkörmösnek nagyon türelmesnek kell lennie, hiszen emberekkel foglalkozni néha nehéz. Fontos a rugalmasság és a kitartás. Főként az elején kell nagyon kitartónak lenni, egy vendégkör kiépítése nem 1-2 hét. Jól kell tudni kommunikálni, nagyon sokfelé emberrel találkozunk.”

Nekünk való-e a műkörömépítő szakma?

Mik a legnagyobb kihívások, nehézségek?

„Meg kell találni a megfelelő helyet, ahova szívesen járunk be dolgozni. Olyan kollégákat kell választani, akikkel egy hullámhosszon vagyunk. Nagyon fontos, hogy mi jól érezzük magunkat, mert a vendégek megérzik. Ha nem érzik jól magukat, nem fognak visszatérni, még akkor sem, ha a szolgáltatással meg vannak elégedve.”

Mi az, ami Ön szerint előny, ami kifejezetten pozitív dolog benne?

„Nagyon élvezem, hogy ennyiféle emberrel ismerkedtem meg. Rengeteg barátom lett általa. Egyéni vállalkozóként saját magam osztom be az időmet, ami nekem nagyon fontos. Számomra a körmözés nem egyszerűen munka, megtaláltam magam benne.”

Milyen fejlődési, előrelépési lehetőségek vannak ebben a szakmában?

„Folyamatosan jelennek meg új anyagok, díszítési, építési technikák. Mindig lehet tanulni valami újat, sosem lesz olyan, hogy már mindent tudunk.”

Ha valaki a műkörmös szakmán gondolkozik, miket tanácsolna neki?

„Az elején legyünk nagyon kitartóak, tényleg nem 1-2 hét alatt alakul ki egy vendégkör. Rengeteg gyakorlásra van szükség. Nagyon fontos, hogy minőségi alapanyagokat használjunk. Törekedjünk a precíz, tartós köröm elkészítésére. Egy körmös legyen mindig ápolt, ügyeljen a saját maga és a környezete tisztaságára.

Ha nem szívből csináljuk, nem élvezzük, hogy újra és újra alkothatunk valamit, amivel széppé varázsolhatjuk valakinek a kezét, vagy éppen feldobhatjuk a napját, akkor el se kezdjük, mert meg fog látszani a munkánkon.”

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala