Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokunk számára a HR egy misztikus, kicsit megfoghatatlan munkakör, amiről csak annyit tudunk, hogy a HR-es kollégák intézik a belépési és egyéb munkaügyi papírjainkat, illetve hozzájuk kell fordulnunk, ha valami konfliktusba keverednénk a munkahelyünkön. A pontos feladat-, illetve felelősségköreiket azonban kevesen tudják meghatározni.

Pedig a HR csapatban dolgozó kollégáknak nagyon is fontos szerepe van a cégkultúra és cégmegítélés formálásában, szorosan együtt dolgoznak a vezetőséggel, legfőbb feladatuk pedig, hogy megtalálják a legalkalmasabb kollégákat és segítség a céget, hogy meg is tudja tartani őket. Egyszóval, a HR munkakör egyáltalán nem száraz adminisztrációs munka, épp ellenkezőleg. A kreativitás és a motiváló készség elengedhetetlen feltételei.

De hogy valóban nekünk való-e a HR szakma? Ha az alábbiak nagyrészt igazak ránk, készüljünk fel és bátran adjunk be a jelentkezésünket egy HR álláshirdetésre!

 

Érdeklődünk az emberi viselkedés iránt

 

Ha a könyvespolcunkon a regények mellett akad egy-két pszichológiai kötet is, ha szívesen nézünk olyan sorozatokat, amiben az emberi pszichével, viselkedéstannal foglalkoznak, illetve, ha érdekesnek találjuk, hogy vajon mi motivál bizonyos cselekvésekre embereket, akkor valószínűleg jó helyen járunk majd a HR területén.

Érdemes beleásni magunkat a vezetői szerepkörrel, szociológiával, és cégműködési rendszerekkel foglalkozó témákba is!

 

Mindig megtaláljuk a legjobb stratégiát!

 

A családi kirándulásokon mi tudjuk egyedül úgy megszervezni az útitervet, hogy mindenki boldog legyen? Vizsgák előtt mi hoztuk össze a legeredményesebb tanuló csoportot? Remek! Egy jó HR munkatárs kiváló stratégiai gondolkodó. Folyamatosan mérlegel és átlátja a döntések következményeit. A legfontosabb feladata, hogy megtalálja a megfelelő szakmai tudással rendelkező munkatársakat, majd pedig gondoskodjon róla, hogy ők a számukra legalkalmasabb területen, elégedetten, éppen ezért hatékonyan dolgozzanak, ennek köszönhetően pedig folyamatosan fejlődjön a cég.

 

Nem riadunk meg a kellemetlen helyzetektől

 

Az emberi kapcsolatok sosem egyszerűek, és ez alól nem képeznek kivételt a munkakapcsolatok sem. Bizony előfordul, hogy konfliktus alakul ki kollégák között, és ilyenkor HR-esként, a mi feladatunk, hogy feloldjuk a feszültséget. Határozottan és nyíltan kell tudnunk kommunikálni, miközben megértőnek és tiszteletteljesnek kell maradnunk.

Fontos, hogy a kollégáink megbízhassanak bennünk, és bátran merjenek hozzánk fordulni, ha sértettnek érzik magukat, vagy valamilyen kényes helyzetbe kerülnek.

 

Nyitottak vagyunk

 

Egy introvertált, antiszociális személyiségnek biztosan nem való a HR terület. Napi szinten emberekkel kell dolgoznunk, és folyamatosan nyitottnak, érdeklődőnek kell lennünk. Nehéz helyzetekben kell tudnunk tanácsot adni, pártatlanul. Egy jó HR munkatárshoz szívesen és gyakran fordulnak segítségért a kollégák.

 

Tudjuk befolyásolni az embereket

 

Egy olyan helyzetben, amikor a felső vezetőség egy olyan döntést hoz, aminek negatív hatása lehet a cég munkatársaira, bizony fel kell tudnunk lépni határozottan és meggyőzően. Természetesen megalapozott érvekkel, sőt, van, hogy konkrét adatokkal, számokkal felfegyverkezve. Például, ha be akarják zárni a cég egyik egységét és egy másik városba szeretnék áthelyezni azt, de mi elvégeztük a szükséges felméréseket, és pontosan látjuk, hogy az új helyszín nem lesz megfelelő, mert nincs ott alkalmas munkaerő, össze kell állítanunk egy logikusan felépített érvrendszert és felvázolnunk egy alternatív megoldást. Nem kis feladat...

 

Tapintatosak vagyunk

 

Hasznos tulajdonság, ha bármilyen hírt megfelelő hangnemben és megfelelő tapintattal tudunk közölni. Legyen szó akár egy örömhírről, hogy valakit felvettünk, vagy fizetésemelést tudunk adni, vagy éppen egy kellemetlen elbocsátás híréről. Minden esetben empatikusnak és diplomatikusnak kell maradunk.

 

Érdekel, hogy mitől működik, vagy éppen nem működik egy vállalkozás

 

Az üzleti szemlélet elengedhetetlen, ha HR területen szeretnénk dolgozni. Át kell látnunk az üzleti folyamatokat, azt, hogy bizonyos döntések vagy együttműködések milyen irányba befolyásolják a sikert.

 

Érdekesnek tűnik a HR terület? Érdemes átböngészni az aktuális álláshirdetések listáját, hiszen jelenleg is számtalan munkaügyi pozícióra keresnek alkalmas jelentkezőt a munkáltatók!

 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala